Τρεις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 13:05

Τρεις τροφές που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση το χειμώνα, ωστόσο μπορούν να ταλαιπωρήσουν έναν αδύναμο οργανισμό ακόμη και την άνοιξη.

Για να το θωρακίσετε, εντάξτε στη διατροφή σας τροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού και τον προστατεύουν από «ανεπιθύμητους» επισκέπτες.

Δείτε τρεις από αυτές...

1. Τζίντζερ

Η πικάντικη και νόστιμη αυτή ρίζα ρίχνει τον πυρετό, καταπραΰνει τον πονόλαιμο και το βήχα και έχει αποχρεμπτικές ιδιότητες. Τα αντιφλεγμονώδη που περιέχει διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος και ανοίγουν τα ιγμόρεια, διευκολύνοντας την αναπνοή. Έρευνες έχουν δείξει ότι η πιπερόριζα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία της γρίπης.

2. Κολοκύθα

Η πορτοκαλί κολοκύθα είναι καλή πηγή βιταμίνης C και καροτένιου. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα καροτενοειδή των λαχανικών και των φρούτων μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου, προστατεύουν τα μάτια και το δέρμα από τις επιπτώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας, προστατεύουν την υγεία της καρδιάς και επιβραδύνουν τη γήρανση.

3. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ειδικά κατεχίνες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες βλάπτουν τον οργανισμό. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι οι κατεχίνες μπορεί να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της γρίπης και των ιών του κοινού κρυολογήματος.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ