Οι 7 τροφές που πρέπει να εξαφανίσεις από το ψυγείο σου σε περίοδο δίαιτας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016 10:40

Οι 7 τροφές που πρέπει να εξαφανίσεις από το ψυγείο σου σε περίοδο δίαιτας

Έχεις ξεκινήσει την προσπάθεια να χάσεις μερικά κιλά και όλα δείχνουν ότι τα καταφέρνεις. Εκτός από αυτές τις βραδινές επιδρομές στο ψυγείο...

 

 Το στομάχι γουργουρίζει, δεν μπορείς να κλείσεις μάτι, παλεύεις με τον εαυτό σου και τελικά... σηκώνεσαι και τρως ό,τι βρίσκεις μέσα στο ψυγείο. Μην ντρέπεσαι να το παραδεχτείς. Όλες μας το έχουμε κάνει.

Μόνο που αυτή η συνήθεια δεν συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό της δίαιτας. Αν δεν μπορείς να αντισταθείς στο περιεχόμενο του ψυγείου σου, η λύση είναι να το αδειάσεις από τις απαγορευμένες τροφές.

Ποιες είναι όμως οι τροφές που πρέπει να απουσιάζουν από το ψυγείο σου στην περίοδο που κάνεις δίαιτα; Ας τις δούμε:
1. Αλλαντικά:
Γεμάτα πρόσθετο αλάτι και νιτρικά άλατα, τα αλλαντικά καλό είναι να μην υπάρχουν στο ψυγείο. Για τις βραδινές λιγούρες αλλά και γενικότερα εάν θες να τσιμπήσεις κάτι μέσα στην ημέρα, έχε φέτες βραστής γαλοπούλας ή βρασμένο κοτόπουλο που θα έχεις κόψει σε κομματάκια.

2. Πλήρες αγελαδινό γάλα:
Αυτό το γάλα έχει τις πιο πολλές θερμίδες σε σύγκριση με τα άλλα γάλατα ενώ τα λιπαρά του ανεβάζουν τη χοληστερίνη. Προτίμησε να πίνεις αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας που έχει περισσότερα καλά λιπαρά.

3. Χυμοί φρούτων:
Ιδίως όσοι έχουν πρόσθετη ζάχαρη δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή σου. Προτίμησε χυμούς χωρίς ζάχαρη αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις το καλύτερο: να στίψεις μερικά πορτοκάλια και να πιεις το χυμό τους ή να φας μερικά φρουτάκια για να πάρεις και τις φυτικές ίνες και τις αντιοξειδωτικές ουσίες που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου.

4. Βούτυρο:
Τα πολλά κορεσμένα λιπαρά του όχι μόνο θα σταθούν εμπόδιο στη δίαιτά σου αλλά θα σε φορτώσουν και με επιπλέον κιλά. Αντί για βούτυρο, δοκίμασε λίγο αβοκάντο που και θρεπτικό είναι και καλά λιπαρά έχει. Μόνο μην το παρακάνεις γιατί και αυτό έχει πολλές θερμίδες.

5. Αναψυκτικά διαίτης:
Σε σύγκριση με τα κανονικά αναψυκτικά, φυσικά και είναι προτιμότερο να πίνεις πού και πού ένα αναψυκτικό διαίτης. Σε καμία όμως περίπτωση δεν πρέπει να τα καταναλώνεις καθημερινά καθώς τα τεχνητά γλυκαντικά που περιέχουν σε οδηγούν τελικά να πεινάς περισσότερο. Το νεράκι είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να πιεις αλλά εάν σου φαίνεται λίγο μπορείς να το εμπλουτίσεις με φέτες λεμονιού ή να φτιάξεις μια ελαφριά φρέσκια λεμονάδα.

6. Γιαούρτια με γεύσεις:
Εάν νομίζεις ότι τρως κανονικό γιαούρτι, ξεγελιέσαι. Εδώ μιλάμε για κανονικά επιδόρπια που έχουν εξτρά ζάχαρη και αρκετές θερμίδες. Τρώγοντάς τα μπορεί να χορταίνεις προσωρινά, μετά από λίγο όμως ξαναπεινάς. Το σκέτο γιαουρτάκι είναι το καλύτερο και μπορεί να γίνει ακόμα πιο νόστιμο εάν προσθέσεις λίγη βρώμη, λίγο μέλι ή φρέσκα φρούτα.

7. Συσκευασμένο τυρί:
Μπορεί να το αγοράζεις για πρακτικούς λόγους (δεν μπορείς να περιμένεις στην ουρά με τα τυριά ή σε βολεύει η συσκευασία του) δυστυχώς όμως τα συσκευασμένα τυριά είναι γεμάτα συντηρητικά. Αν συνηθίσεις να τρως ντόπιο τυρί, η γεμάτη γεύση του θα σε ικανοποιεί γευστικά και δεν θα χρειάζεται να καταναλώνεις πολύ.




00 inkefalonia general ad 300X250