Κεφαλονιά: Νησί για ζευγάρια!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 22:51

Κεφαλονιά: Νησί για ζευγάρια!

Είμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά κάποιοι ψάχνουμε ακόμη που θα πάμε διακοπές.

Θα θέλαμε ένα όμορφο νησάκι, που να συνδυάζει ξεκούραση αλλά και διασκέδαση.

Πώς θα βρεις όμως τον ιδανικό προορισμό;

Ο Independent σου έχει τη λύση. Σε άλλο ένα διθυραμβικό άρθρο για τις ομορφιές του τόπου μας, η  ηλεκτρονική έκδοση της Βρετανικής εφημερίδας σου βρίσκει το τέλειο νησί ανάλογα με το τι τύπος ταξιδιώτη είσαι.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε, πού να ταξιδέψεις ανάλογα με το τι θέλεις και σε τι φάση είσαι:

Για ζευγάρια: Κεφαλλονιά

Πράσινο, σπηλιές, αμμώδεις παραλίες, χλωρίδα και πανίδα. Ο Λόρδος Βύρωνας είχε βρεθεί στο νησί του Ιονίου ενώ εδώ τοποθετείται η ιστορία του «Μαντολίνου του Λοχαγού Κορέλι». 

ShutterstockShutterstock

Για να χαλαρώσεις: Ύδρα

Μόλις λίγη ώρα από την πολύβουη Αθήνα, στο μικρό νησί του Αργοσαρωνικού δεν θα συναντήσεις αυτοκίνητα. Δεν είναι γεμάτο με τουρίστες, όπως άλλα νησιά. Το λιμάνι του 18ου αιώνα, οι λεμονιές στις πλατείες, τα σπιτάκια θα σε ανανεώσουν ενώ το σπίτι του Λέοναρντ Κόεν σε περιμένει να το δεις.

ShutterstockShutterstock

Ταξίδι στον χρόνο: Δήλος

Εδώ η Αρχαία Ελλάδα παίρνει ζωή. Μνημεία, αρχαίοι ναοί, αρχαιολογικά ευρήματα είναι must και επισκέψιμα. Πρόκειται για ένα τεράστιο, ανοιχτό μουσείο για τους λάτρεις της ιστορίας.

ShutterstockShutterstock

Για να κάνεις και να δεις πολλά: Κέρκυρα

Με επιρροές από την Βενετία, το κοσμοπολίτικο νησί ανεβαίνει πολύ στις επιλογές των τουριστών. Έχει τα πάντα από watersports αλλά μπορείς να κάνεις πεζοπορία και να απολαύσεις το τοπίο και τις ακτές. Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το Αχίλλειο, όπου έζησε για λίγο η Αυτοκράτειρα Σίσσυ.

ShutterstockShutterstock

Για τους foodies: Σίφνος

Οι γεύσεις της Σίφνου θα σε συνεπάρουν. Πατρίδα του σεφ Νικόλαου Τσελεμεντέ, οι μυρωδιές είναι βαθιά ριζωμένες στο κυκλαδίτικο νησί. Στον αέρα υπάρχει μια αύρα από φασκόμηλο και ρίγανη. Θα φας μοναδικά, παραδοσιακά πιάτα.

ShutterstockShutterstock

Για τους λάτρεις του κρασιού: Κρήτη

Είναι από τις πιο παλιές σε παραγωγή κρασιού περιοχές, με δικές τους ποικιλίες και γεύσεις. Εκεί που συναντώνται τα αμπέλια με τους ελαιώνες, το τοπίο είναι ονειρικό.

ShutterstockShutterstock

Διάλεξε λοιπόν πού θέλεις να πας και σου εγγυόμαστε ότι θα περάσεις υπέροχα.

bovary.gr




00 inkefalonia general ad 300X250