Τουρισμός: Καθαρή νίκη των ξενοδοχείων έναντι της Airbnb στη γνώμη των Βρετανών

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019 15:00

Τουρισμός: Καθαρή νίκη των ξενοδοχείων έναντι της Airbnb στη γνώμη των Βρετανών

Η πλειονότητα των Βρετανών τουριστών θεωρεί ότι τα ξενοδοχεία υπερτερούν των καταλυμάτων της Airbnb ως προς την αξία, την καθαριότητα και την προσφορά αυθεντικών εμπειριών, σύμφωνα με στοιχεία από την ιστοσελίδα σύγκρισης τιμών,finder.com.

Σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι τα ξενοδοχεία προσφέρουν μια πιο αυθεντική εμπειρία έναντι μόνο 24% για την Airbnb, ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν ότι τα ξενοδοχεία προσφέρουν την ίδια ή καλύτερη αξία.

Η έρευνα του Finder.com αποκάλυψε ότι επτά στους 10 παραθεριστές (71%), που διέμειναν και σε ξενοδοχεία και Airbnb, δεν πιστεύουν ότι η Airbnb προσφέρει καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής σε σύγκριση με ένα παραδοσιακό ξενοδοχείο. Αν και τα καταλύματα της Airbnb πρέπει να τηρούν τα παγκόσμια πρότυπα φιλοξενίας, μόνο το 3% των Βρετανών πιστεύουν ότι είναι καθαρότερα από τα ξενοδοχεία, ενώ λιγότεροι από το ένα τέταρτο (23%) αναμένουν από τα καταλύματα της Airbnb να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο καθαριότητας με τα ξενοδοχεία.

Επίσης, το σλόγκαν της Airbnb ότι προσφέρει αυθεντικές εμπειρίες σε σπίτια μακριά από το σπίτι του επισκέπτη δεν υιοθετείται από την πλειονότητα των Βρετανών, καθώς μόνο το 24% εκτιμά ότι η Airbnb θα τους προσφέρει μια πραγματική εμπειρία της πόλης ή της χώρας σε σύγκριση με τη διαμονή τους σε ένα ξενοδοχείο.

Λιγότεροι από ένας στους 10 (9%) πιστεύουν ότι η Airbnb προσφέρει καλύτερες τοποθεσίες σε σύγκριση με το 62% που θα προτιμούσαν μια παραδοσιακή διαμονή στο ξενοδοχείο. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκαν ποιον τύπο διαμονής θα προτιμούσαν για αγροτικές διακοπές, το 41% ανέφερε ότι θα επιλέξουν ένα B & B κατάλυμα ή Airbnb.

Οι Βρετανοί εκτιμούν ότι το ξενοδοχείο προσφέρεται περισσότερο για ατομικές και επαγγελματικές διακοπές, η Airbnb για ταξίδια για 4 ή περισσότερα άτομα, τα καταλύματα B & B για διακοπές στην ύπαιθρο και οι ξενώνες για σόλο διακοπές.

Τα ξενοδοχεία είναι ο δημοφιλέστερος τύπος καταλύματος, παρότι διαφορετικοί τύποι είναι δημοφιλείς για κάθε γενιά.

Τα Airbnb είναι τα δημοφιλέστερα στους millennials (20% τα επιλέγουν), ενώ τα χόστελ είναι τα λιγότερο δημοφιλή καταλύματα σε κάθε γενιά, εκτός από τους millennial που προτιμούν σε ακόμα πιο μικρό βαθμό τα B&B.

tornosnews.gr




00 inkefalonia general ad 300X250