Παναγία των Παρισίων: Θα επηρεάσει η πυρκαγιά τον τουρισμό του Παρισιού;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019 10:24

Παναγία των Παρισίων: Θα επηρεάσει η πυρκαγιά τον τουρισμό του Παρισιού;

Άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την αποκατάσταση του μνημείου

Κλίμα αβεβαιότητας περιβάλλει τον τουρισμό του Παρισιού μετά τις εκτεταμμένες καταστροφές που προκάλεσε χθες πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.Περί τα 13 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται το μνημείο ετησίως.Ενώ είναι νωρίς για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της πυρκαγιάς στον εισερχόμενο τουρισμό του Παρισιού, ο εμβληματικός ναός αποτελεί βασικό πόλο έλξης επισκεπτών στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε την επισκευή του ναού και κάλεσε διεθνή βοήθεια για την αποκατάστασή του. Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά διεθνής καμπάνια για τη συγκέντρωση χρημάτων που θα αξιοποιηθούν στην επισκευή του ναού καλώντας κορυφαία ταλέντα από όλο τον κόσμο να συμβάλλουν στις εργασίες.Ένας από τους πιο πλούσιους άνδρες της Γαλλίας, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering, στον οποίο ανήκουν τα brand Gucci και Yves Saint Laurent, Francois-Henri Pinault, προέβη σε δωρεά 100 εκατ. ευρώ, όμως παραμένει άγνωστο πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης του μνημείου.

Η επίσημη ιστοσελίδα του Convention and Visitors Bureau του Παρισιού φέρει την εικόνα της Παναγίας των Παρισίων πριν την πυρκαγιά με τον τίτλο «Καλωσορίσατε στο Παρίσι!» χωρίς να κάνει αναφορά στο καταστροφικό γεγονός.Η πυρκαγιά ξέσπασε σε μια περίοδο κατά την οποία διεξάγονταν εργασίες συντήρησης του ναού, όμως τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα.Οι περιοχές γύρω από τον ναό εκκενώθηκαν από τους επισκέπτες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

tornosnews.gr