Βιομετρική ταυτότητα για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019 17:30

Βιομετρική ταυτότητα για τους επιβάτες στο αεροδρόμιο της Αθήνας

Το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που θα εφαρμόσει βιομετρική ταυτότητα στους ελέγχους ασφαλείας θα είναι το αεροδρόμιο Αθηνών.

Το αεροδρόμιο θα εισαγάγει το δοκιμαστικό σύστημα SITA Smart PathTM, μια καινοτόμα λύση μέσω της οποίας οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν βιομετρικά στοιχεία του προσώπου τους προκειμένου να αναγνωρίζεται η ταυτότητά τους σε σημεία-κλειδιά του ταξιδίου χωρίς να χρειάζεται να επιδείξουν διαβατήριο ή κάρτα επιβίβασης.

Κατά την άφιξη στο τσεκ ιν, οι επιβάτες αυτοί θα σκανάρουν το διαβατήριο και θα γίνεται λήψη φωτογραφίας τους. Στη συνέχεια θα περνούν σύντομα τους ελέγχους ασφαλείας καθώς θα αναγνωρίζονται.

Λίγα δευτερόλεπτα αρκούν για την ταυτοποίηση των επιβατών και για το τσεκ ιν.

Βασικό πλεονέκτημα του Smart Path είναι ότι η τεχνολογία του ενσωματώνεται με τις υπάρχουσες λειτουργίες του αεροδρομίου στο τσεκ ιν και στους τερματικούς σταθμούς, με αποτελέσμα την εξοικονόμηση κόστους και τη διαθεσιμότητα της λειτουργίας στους επιβάτες πολλών διαφορετικών αεροπορικών εταιριών. 

Το Smart Path μπορεί επίσης να προσαρμοσθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις ενός αεροδρομίου και αερομεταφορέα, επιτρέποντας στο αεροδρόμιο να προσφέρει την υπηρεσία και σε άλλες εταιρίες.

Το αεροδρόμιο Αθηνών είναι το πιο πρόσφατο αεροδρόμιο που χρησιμοποιεί τη λειτουργία Smart Path, έπειτα από τα αεροδρόμια του Μπρίσμπεϊν, Ντόχας, Μασκάτ, Ορλάντο, Μαϊάμι και Βοστώνης, ενώ και άλλα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αναμένεται να την υιοθετήσουν μέσα στο 2019.

tornosnews.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250