Die Presse: Το 2018, η καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία της Ελλάδας - Η Κεφαλονιά στους τρεις προορισμούς που ξεχώρισαν!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Ιανουαρίου 2019 10:19

Die Presse: Το 2018, η καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία της Ελλάδας - Η Κεφαλονιά στους τρεις προορισμούς που ξεχώρισαν!

Για μια χρονιά ρεκόρ στον ελληνικό τουρισμό κάνει λόγο η αυστριακή εφημερίδα Die Presse σε σημερινό εκτενές ρεπορτάζ της.

Η αύξηση στον ελληνικό τουρισμό με 33 έως 34 εκατομμύρια αφίξεις από το εξωτερικό μέσα στο 2018 έδωσε βαθιά ανάσα στην κυβέρνηση, καθώς ο τουρισμός αντιπροσωπεύει σχεδόν του 20% του ΑΠΕ, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Ακόμη η Die Presse επισημαίνει πως αυτή η αύξηση στον ελληνικό τουρισμό συνέβαλε ώστε η υψηλή ανεργία να μειωθεί μέσα στο 2018 κάτι από το 20%.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τρεις προορισμοί, η Αθήνα, η Κεφαλονιά και η Μύκονος, υπερέβησαν τον μέσο όρο, ωστόσο πολύ καλά αποτελέσματα είχαν και οι άλλοι κύριοι προορισμοί όπως η Κρήτη, η Ρόδος και η Σαντορίνη. Ακόμη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου όπως η Σάμος και η Λέσβος που είχαν πληγεί από την προσφυγική κρίση, παρουσίασαν άνοδο στον τουρισμό.

Μάλιστα στο αφιέρωμα στον ελληνικό τουρισμό τονίζει πως ύστερα από συγκριτική έρευνα διαπιστώνεται πως μακροχρόνια η Ελλάδα συναγωνίζεται με επιτυχία στην ολοένα και μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά τουρισμού, με τις μεγάλες αυξήσεις στον ελληνικό τουρισμό να έχουν καταστεί δυνατές από την αξιοποίηση νέων αγορών, τη στιγμή που στις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες incoming οι αυξήσεις είναι με βραδύτερους ρυθμούς.

Έτσι, στο χρονικό διάστημα 2005 έως 2017, ο τουρισμός προς την Ελλάδα αυξήθηκε από τη Γερμανία κατά ένα τρίτο, από τη Ρωσία τετραπλασιάστηκε, από την Τουρκία μάλιστα επταπλασιάστηκε, ενώ μεγάλο δυναμικό οι Έλληνες βλέπουν στην κινεζική και στην ινδική αγορά, όπου, παρά τις υπάρχουσες αυξήσεις δίνονται δυνατότητες περαιτέρω διεύρυνσης.

Στα αρνητικά για τον ελληνικό τουρισμό επισημαίνουν πως οι επισκέπτες παραμένουν λιγότερο χρόνο και ξοδεύουν λιγότερα χρήματα, ενώ εντύπωση τους προκαλεί πως έχουν μειωθεί οι επισκέπτες από την Αυστρία καθώς προτιμούν την Ιταλία και την Κροατία.

Πηγή: DW




00 inkefalonia general ad 300X250