Αυτό το βραβευμένο ξενοδοχείο - μουσείο βρίσκεται στην Κεφαλονιά - Έχει γράψει για αυτό μέχρι και ο Guardian

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Οκτωβρίου 2018 11:45

Αυτό το βραβευμένο ξενοδοχείο - μουσείο βρίσκεται στην Κεφαλονιά - Έχει γράψει για αυτό μέχρι και ο Guardian

Αυτό το βραβευμένο ξενοδοχείο-μουσείο βρίσκεται στην Ελλάδα!

Και έχει γράψει για αυτό μέχρι και ο Guardian! Διότι είναι μοναδικό στο είδος του! Αυτό το σπίτι στην Κεφαλονιά δεν είναι μια τυχαία περίπτωση!

Βρίσκεται στην περιοχή Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς και χρονολογείται από το 1800, δηλαδή είναι ένα οίκημα 2 και πλέον αιώνων. Το μοναδικό αυτο κτίριο είναι διακοσμημένο με αντίκες και αυτό εξηγεί γιατί η φήμη του έφτασε μέχρι το εξωτερικό και έχει αναφερθεί σε αυτό και ο Guardian σε σχετικό αφιέρωμά του για το Ιόνιο.

lifemagazinegr_george_molfetas_hotel_kefalonia_1

Αυτό το οίκημα, λοιπόν, είναι το ξενοδοχείο και μουσείο George Molfetas Hotel & Museum, ένα κόσμημα της Κεφαλονιάς το οποίο θεωρείται από τα πιο αξιόλογα ιστορικά και πολυτελή της Ευρώπης και έχει βραβευτεί για αυτό. Η ιδιοκτήτριά του, Κατερίνα Δήμα έχει και αυτή μεγάλη ιστορία όπως και το οίκημα. Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε κτίριο που είναι από τα λίγα που έμεινε όρθιο στο σεισμό του 1953. Με την επίβλεψη του Υπουργείου Πολιτισμού αναστηλώθηκε και με το μεράκι της κυρίας Δήμα επιπλώθηκε με αντίκες από τη Σμύρνη και την Κεφαλλονιά για να μετατραπεί σε ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που παράλληλα είναι και μουσείο. Ο λόγος; Στο συγκεκριμένο οίκημα γεννήθηκε ο Τζώρτζης (Γεώργιος) Μολφέτας, ένας μεγάλος Έλληνας σατιρικός ποιητής που υπήρξε θείος της μητέρας της ιδιοκτήτριας. Η κυρία Δήμα μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον που είχε ως σημείο αναφοράς του τα κείμενα και την παρουσία του.

lifemagazinegr_george_molfetas_hotel_kefalonia_3

Όταν της δόθηκε η κατάλληλη ευκαιρία στη ζωή της και μετά από πολλά ταξίδια, αποφάσισε να αγοράσει το κτίριο και να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο για να μοιραστεί αναμνήσεις και ιστορίες! Περιποιείται η ίδια τους καλεσμένους της αφού είναι και μαγείρισσα. Στα εκλεκτά και λίγα δωμάτια του σπιτιού ο φιλοξενούμενος έχει τη δυνατότητα να ζήσει μια εμπειρία “συνάντησης” με την ιστορία, σαν ένα ταξίδι στο χρόνο.

lifemagazinegr_george_molfetas_hotel_kefalonia_2 

Δωμάτια απαράμιλλης… ιστορίας!

lifemagazine_george_molfetas_hotel_museum_kefalonia (8)

Ποιος δεν θα ήθελε να ζήσει λίγη από την αίγλη της παλιάς εποχής; Δωμάτια με ξυλόγλυπτα κρεβάτια και παλιά φωτιστικά, κουνουπιέρες, τραπέζια και πίνακες αντίκες συνθέτουν ένα σκηνικό σχεδόν χολιγουντιανής ταινίας εποχής!

lifemagazine_george_molfetas_hotel_museum_kefalonia (5)

Με το μεράκι και το πείσμα της, η κυρία Δήμα κατάφερε να δημιουργήσει χώρους μοναδικής φιλοξενίας που να αξίζουν βράβευσης αλλά και προτίμησης επισκεπτών από όλον τον κόσμο!

lifemagazine_george_molfetas_hotel_museum_kefalonia (4)

Ποιος ήταν ο Τζώρτζης Μολφέτας;

Ο μεγάλος Κεφαλονίτης σατιρικός γεννήθηκε στο Αργοστόλι το 1871. Εκτός από σατιρικός ποιητής, υπήρξε εκδότης σατιρικών εφημερίδων και μουσικός. Σε ηλικία μόλις 20 ετών άρχισε να εκδίδει στο Αργοστόλι τη σατιρική εφημερίδα “Ο Κολόμπος”, αν και διέκοψε σύντομα τη δραστηριότητά του αυτή προκειμένου να εγκατασταθεί την Αθήνα για σπουδές στη νομική σχολή, ύστερα από παρότρυνση του φιλόδοξου δικολάβου πατέρα του. Στην Αθήνα γνωρίστηκε με τον Θέμο Άννινο και σύντομα έγινε γνωστός σε λογοτεχνικούς κύκλους αρχικά με τη δημοσίευση σατιρικών ποιημάτων του και στη συνέχεια με την έκδοση της σατιρικής εφημερίδας Αίσωπος, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει ευνοϊκότατες κριτικές, μεταξύ των οποίων και του Βλάση Γαβριηλίδη. Ωστόσο, ο Μολφέτας επέστρεψε από νοσταλγία στο Αργοστόλι και σύντομα άρχισε να εκδίδει τη σατιρική ποιητική εφημερίδα “Ζιζάνιο”, η φήμη της οποίας ξεπέρασε γρήγορα τα όρια του νησιού του, αφού έφτασε να κυκλοφορεί σε 4.500 φύλλα, αριθμό εκπληκτικό για τα δεδομένα της εποχής. Με τους στίχους του καταδίκαζε τα κακώς κείμενα της εποχής του, ενώ ήταν και κιθαρίστας πανελλήνιας φήμης. Μεταξύ των φανατικών αναγνωστών του συγκαταλεγόταν και ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Πέθανε ξαφνικά το καλοκαίρι του 1916 από πλευρίτιδα. Σύμφωνα με τον Σουρή, ο θάνατός του “υπήρξε εθνική απώλεια… ήτο πολύ ανώτερος εμού στις προσωπικές σάτιρες”.

lifemagazine.gr