10+3 λόγοι για να ξεκλειδώσεις τα όνειρα των νυμφών, των νεράιδων, τη χώρα της Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 10:40

10+3 λόγοι για να ξεκλειδώσεις τα όνειρα των νυμφών, των νεράιδων, τη χώρα της Κεφαλονιάς

10+3 λόγοι για να ξεκλειδώσεις τα όνειρα των νυμφών, των νεράιδων, τη χώρα της Κεφαλονιάς

Γιατί  η βόλτα στο Αργοστόλι την πρωτεύουσα του νησιού με τον κεντρικό  κοσμοπολίτικο πεζόδρομο, τα γραφικά καφενεδάκια,  τα  πολυτελέστατα  χρυσοχοεία, τα αξιόλογα  μουσεία,  το δημοτικό θέατρο «Κέφαλος», την λεωφόρο Ριζοσπαστών και το άγαλμα του ποιητή Νίκου Καββαδία, θα σε ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή.
lovelovetip: υπέκυψε στον πειρασμό και δοκίμασε στα γλυκατζίδικα και παγωτατζίδικα ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου γιατί είναι όλα πεντανόστιμα!


(Ο φάρος του Αγίου Θεοδώρου στο Αργοστόλι)

2.Η μια έκπληξη διαδέχεται την άλλη καθώς τα χωριά που ξεπροβάλλουν σε κάθε στροφή, άλλοτε ορεινά και καταπράσινα, άλλοτε ψαροχώρια, μπορούν να σου προσφέρουν εικόνες που δεν φανταζόσουν ότι θα συναντούσες σε ένα νησί και σε προσκαλούν να ανακαλύψεις υπέροχα μονοπάτια, καταρράκτες και διαδρομές.

3.Γιατί εδώ θα ζήσεις μια εμπειρία αξέχαστη, κάνοντας  paragliding  σε μια παραλία  από τις καλύτερες και εντυπωσιακότερες του νησιού, η οποία έχει λάβει εθνικές και διεθνείς διακρίσεις με γαλαζοπράσινα νερά που μαγεύουν… Ποια άλλη; η παραλία του Μύρτου!
lovelovetip: ετοίμασε κάμερες, φωτογραφικές μηχανές, κινητά και ίσως να βγάλετε τη φωτογραφία με τα 1000 likes.


(Μύρτος..beach)

4.Γιατί  σαν θα γνωρίσεις  αυτήν την πανέμορφη πόλη, το Ληξούρι  θα ενθουσιαστείς και θα μαγευτείς. Η πόλη που μάγεψε τον Αυστριακό συνθέτη, τον «βασιλιά του βαλς» Γιόχαν Στράους  στις αρχές του 19 αιώνα και τον οδήγησε στον να την επισκεφθεί  δυο φορές, ίσως και να αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ένα από τα δημοφιλή βαλς που γνωρίζουμε όλοι!

5.Γιατί  η Κεφαλλονιά είναι ένα νησί  που τα έχει όλα, ιδανική και για ριψοκίνδυνους περιηγητές. Ανέβασε τους παλμούς κάνοντας τα water sports που προτιμάς, στις παραλίες που φημίζονται γι’ αυτά: Μακρύς Γιαλός, Άμμες, Αντίσαμος!

6.Απόλαυσε τη βαρκάδα στην παραδεισένια λίμνη, στην οποία σύμφωνα με το μύθο ζουν οι νύμφες, ένα από τα ωραιότερα μέρη του νησιού, το λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης, με το απαράμιλλο φυσικό «γλυπτό» της.
lovelovetip: αν είσαι τυχερός  και έχει κέφια ο ντόπιος Κεφαλλονίτης βαρκάρης  θα ακούσεις live  μια σύντομη καντάδα!


(Μελισσάνη)

7.Γιατί η διάσημη κρεατόπιτα, σε συνδυασμό με το κεφαλλονίτικο κρασί «Ρομπόλα»,  θα σε μεθύσουν από εικόνες και θα σε ταξιδέψουν  σε μυρωδιές που θα κουβαλάς στην καρδιά σου για πάντα! Τοπικά προϊόντα, όπως η «μάντολα» και το «μαντολάτο», είναι η ιδανική «παρέα» για βόλτες με θέα το ηλιοβασίλεμα!

8.Για να γνωρίσεις τα παλιά Βλαχάτα Σάμης, το χωριό που φιλοξενεί το Saristra Festival. Τα μισογκρεμισμένα σπίτια και η δομή του χωριού θα λειτουργήσουν σαν μηχανή του χρόνου, καθώς νομίζεις ότι  στο παρελθόν  αποτελούσες και συ κομμάτι αυτού του τόπου.

9.Γιατί θα γοητευτείς από τον Αίνο,  ένα βουνό διαμάντι,  το ψηλότερο βουνό των Επτανήσων, που οι Ενετοί το ονόμασαν «Monte nero», στο οποίο βρίσκεται το μοναδικό ελατόδασος σε ελληνικό νησί. Μιλάμε για το ψηλότερο βουνό, όχι μόνο της Κεφαλλονιάς, αλλά και όλων των Επτανήσων, το οποίο είναι καλυμμένο από σκούρα πράσινα έλατα, που μοιάζουν με μαύρα!

10.Περπάτησε στα μικρά στενάκια του κοσμοπολίτικου Φισκάρδου και… σε κάποια από τα φημισμένα ταβερνάκια μπορεί να τρως συντροφιά με την Πενέλοπε Κρουζ… τον Πούτιν, πρίγκιπες και βασιλιάδες, καθώς και πληθώρα διασημοτήτων, εθνικών και διεθνών, θαυμάζοντας τα πολυτελέστατα κότερα που μόλις έφθασαν από το Μόντε Κάρλο ή το Κάπρι.


(Φισκάρδο)

11.Γιατί κάνοντας μια απόδραση με μια μονοήμερη κρουαζιέρα στο νησί του Οδυσσέα, την Ιθάκη, με τις καταπληκτικές παραλίες και τα γραφικά παραδοσιακά χωριά, θα δεις επιτέλους την ομορφιά που ενέπνευσε τον Καβάφη να γράψει ένα από τα συγκλονιστικότερα ποιήματα του 19ου αιώνα.(Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη…)

12.Η… «μονοσύλλαβη» παραλία Ξι θα κλέψει την καρδιά σου με την μεγαλειώδη φυσική άγρια ομορφιά της, την  κατακόκκινη άμμο, τα αργιλώδη βράχια και το εξωτικό τοπίο.
lovelovetip: Kολυμπήστε, χαλαρώστε και αλείψτε το σώμα σας  με άργιλο, βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος. Δωρεάν spa για όλους!

13. Στο νησί που γυρίστηκε η διάσημη ταινία «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», θα απολαύσετε απλά κάθε λεπτό των διακοπών σας, «συντροφιά» με μαγικές εικόνες, τέλειες παραλίες και ζεστούς ανθρώπους.

by Giota Magkoura
lovelovegreece.com




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ