Το lovelovegreece προτείνει 10 εξωτικές παραλίες στην Κεφαλονιά!

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουλίου 2018 10:34

Το lovelovegreece προτείνει 10 εξωτικές παραλίες στην Κεφαλονιά!

Η Κεφαλονιά είναι ένα νησί του Ιονίου ιδιαίτερα αγαπητό για όλες τις ηλικίες και για όλα τα γούστα.

Αποπνέει πολιτισμό και μεγαλοπρέπεια σε κάθε γωνιά της. Μάλλον ο θεός του Ιονίου ήταν Κεφαλονίτης κι έτσι εξηγείται το φαινόμενο πως συναντάς εικόνες απαράμιλλης ομορφιάς που ενθουσιάζουν, μαγεύουν, και σου κόβουν την ανάσα.Αυτό   το νησί  αποτελεί ιδανικό  καλοκαιρινό προορισμό και όχι μόνο, με τις  παραλίες  να  είναι τόσες πολλές, βραβευμένες,μαγικές, ζηλευτές, εντυπωσιακές που θες να πας ξανά και ξανά!

Ακολουθήστε μας λοιπόν  να γνωρίσουμε τις παραλίες αυτές και ετοιμάστε το ταξίδι σας.

Μύρτος

Η  παγκοσμίως γνωστή παραλία, σήμα κατατεθέν της Κεφαλονιάς,  είναι ο πολυβραβευμένος Μύρτος με τα γαλαζοπράσινα νερά,  άσπρα βότσαλα και την ανεπανάληπτη θέα που προσφέρει απλόχερα από τα ψηλά και  σε αφήνει άναυδο!

Το τοπίο είναι μοναδικό, καθώς καταπράσινη βλάστηση, άγρια βράχια και γκρεμοί, περιβάλλουν μια κάτασπρη, τεράστια ακρογιαλιά με πολύ ψιλό, λευκό βοτσαλάκι. Το χρώμα της παραλίας αυτής είναι πραγματικά μοναδικό. Δεν είναι τυχαία η κατάταξή της επί δεκαετίες στις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως.  Απέχει 30 χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, και είναι πλήρως οργανωμένη.

Lovelovetip : Μείνετε ως το ηλιοβασίλεμα  που  θα σας μείνει αξέχαστο: καθώς η παραλία «βλέπει» δυτικά, ο ήλιος βυθίζεται χρυσοκόκκινος στην γαλάζια θάλασσα και οι φωτογραφίες σας θα απογειώσουν την δημοτικότητα σας στα social media στα ύψη!

Η  …μονοσύλλαβη παραλία Ξι  που έχει κλέψει την καρδιά μας…

Από τις πιο ξεχωριστές παραλίες της χώρας μας, το Ξι βρίσκεται στην περιοχή  του Ληξουρίου στην Κεφαλονιά,  και  απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα  από την πόλη. Είναι πολυσύχναστη και αρκετά κοσμοπολίτικη, καθώς τα beachbars της είναι συνήθως γεμάτα από κόσμο.  Η κατακόκκινη άμμοςκαι τα αργιλώδη βράχια, κάνουν το Ξι ένα μοναδικό, εξωτικό τοπίο. Είναι η κατ εξοχήν παραλία της Κεφαλλονιάς  όπου μπορεί κανείς να απολαύσει μια φυσική και δωρεάν θεραπεία spa, μιας και ο γκρίζος άργιλος του εδάφους βοηθάει στον καθαρισμό και τη σύσφιξη του δέρματος.

Η παραλία είναι οργανωμένη  και διαθέτει  καντίνα, καφετέριες και ταβερνάκια.  Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ δε θα μείνουν παραπονεμένοι αφού στη παραλία Ξι υπάρχει δυνατότητα για jet ski, θαλάσσιο ski, αλεξίπτωτο.

Lovelovetip 1 : Μείνετε ως το  ηλιοβασίλεμα που  θα σας μείνει αξέχαστο,  καθώς οι αποχρώσεις που παίρνει η κεραμιδή άμμος της παραλίας και τα κόκκινα βράχια, κάνουν το τοπίο απόκοσμο.

Lovelovetip 2 : Τολμήστε να αλοίψετε το σώμα σας με άργιλο. Οι θεραπευτικές και καλλυντικές του ιδιότητές του,  είναι γνωστές από την αρχαιότητητα.

Παραλία Σκάλας

Η ευρύτερη περιοχή της Σκάλας, με μια παραλία που ξεπερνάει τα τρία χιλιόμετρα,είναι αυτή που προτιμούν όλο και περισσότεροι παραθεριστές τα τελευταία χρόνια.

Πεντακάθαρα νερά, βλάστηση που σταματάει σχεδόν στο κύμα,  και με υπέροχα παραδοσιακά ή πιο γκουρμέ  εστιατόρια,  θα κάνει ξεχωριστές τις διακοπές σας.

lovelovetip : Επισκεφθείτε τα γύρω χωριά, ορεινά ή παραθαλάσσια, και ανάψτε ένα κεράκι στην Παναγία την Φιδούσα στο χωριό Μαρκόπουλο πολύ κοντά στην Σκάλα

Η παραλία της Αντίσαμου

Το νησί της Κεφαλονιάς απόκτησε επιπλέον αίγλη και δημοσιότητα λόγω της παραγωγής του Hollywood «Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλλι» ,  η οποία γυρίστηκε το 2000 στο νησί.

Η παραλία που μάγεψε εκατομμύρια θεατές ήταν η παραλία της Αντίσαμου. Εχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία, έχει βότσαλα και βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σάμης.

Σε αυτήν την παραλία,  το βαθύ πράσινο της φύσης συναντά το έντονο γαλάζιο της θάλασσας,  συνθέτοντας μαγικές εικόνες που συγκλονίζουν,  μαγεύουν, και μετατρέπουν την οπτική πανδαισία χρωμάτων σε πανδαισία αισθήσεων.

Οι Πετανοί

Ομηρική  λέξη που σημαίνει περιοχή με άφθονα νερά.  Άλλη μια διάσημη παραλία της Κεφαλονιάςκαι ακόμη μια γαλάζια σημαία. Οι Πετανοί αποτελούνται από λευκό ψιλό βοτσαλάκι καιπεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Η διαδρομή για την παραλία είναι μοναδική. Ξεκινώντας από το Ληξούρι και όσο πλησιάζετε στη παραλία θα μείνετε άφωνοι από την μοναδικότητα και την ομορφιά του τοπίου.

Η παραλία είναι πλήρως οργανωμένη με καντίνα,  ταβέρνες μπροστά στη θάλασσα και πολλές καφετέριες. Αν μπορέσετε να μείνετε ως αργά θα δείτε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα ανάμεσα  από τα βουνά.

http://lovelovegreece.com/wp-

Αι Χέλης

Οργανωμένημεγάλη παραλία,  είναι η παραλία του Αϊ Χέλη. Βρίσκεται στα νότια του νησιού κοντά στα Σβορωνάτα. Αμμώδης  με ένα γκριζωπό χρώμα και ρηχά νερά που την κάνει επισκέψιμη από οικογένειες.
Η πρόσβαση προς την παραλία είναι εύκολη αν έχετε το δικό σας όχημα που μπορείτε να το αφήσετε στο παρκινγκ που υπάρχει εκεί. Η καντίνα που βρίσκεται στην παραλία μπορεί να σας προσφέρει σνακ, καφέ, παγωτό.
Πολλά παιχνίδια μπορείτε να απολαύσετε ξεκινώντας με βόλεϊ αφού υπάρχει ήδη φιλέ για τους λάτρεις των παιχνιδιών στην άμμο.

Ασσος

Τριάντα έξι χιλιόμετρα από το Αργοστόλι, στο δυτικό τμήμα του νησιού θα συναντήσετε την παραλία Άσσος. Βοτσαλωτή παραλία που βρίσκεται απέναντι από την χερσόνησο του Κάστρου. Ο βυθός της αμμώδης και ρηχός γεγονός που την καθιστά ιδανική για παιδιά.

Πολλά καφέ παρατίθενται το ένα δίπλα στο άλλο,  και ταβερνάκια  που  φημίζονται για  το φαγητό τους,  ανεβάζοντας τον πήχη της γαστρονομίας στα ύψη,  σας περιμένουν να ικανοποιήσουν το αίσθημα της πείνας μετά από το μπάνιο σας.

Από εδώ μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι που θα σας ξεναγήσει στις γύρω παραλίες του Άσσου.

Λουρδάς

Η παραλία Λουρδάς βρίσκεται στο χωριό Λουρδάτα και απέχει 15 χλμ από το Αργοστόλι.ΤαΛουρδάτα είναι κτισμένα σε μια τοποθεσία με πυκνή βλάστηση και εύφορες εκτάσεις. Η εκτεταμένη αμμουδιά της παραλίας προσελκύει πλήθος τουριστών αλλά και ντόπιων κατοίκων του νησιού, λόγω της εξαιρετικής τοποθεσίας της και των πεντακάθαρων νερών της. Είναι αρκετά βαθιά σε κάποια σημεία γι’αυτό χρειάζεται προσοχή όταν κολυμπούν μικρά παιδιά. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, εγκαταστάσεις θαλάσσιων σπορbeach bars και mini markets. Υπάρχουν επίσης πολλές ταβέρνες και εστιατόρια.

Εμπλυση

Κοντά στο χωριό Φισκάρδο μόλις 1,5 χλμ βρίσκεται η κοσμοπολίτικη παραλία Έμπλυση. Πρόκειται για μικρή βοτσαλωτή παραλία η οποία αν και είναι απάνεμη έχει βαθιά νερά. Ο βυθός είναι αμμώδης, ενώ στα πλάγια της παραλίας υπάρχουν οριζόντιες στρώσειςπλάκες στις οποίες μπορείτε να ξαπλώσετε και να κάνετε ηλιοθεραπεία.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη αφού μπορείτε να έρθετε με το αυτοκίνητό σας μιας και φτάνει ως εδώ ασφαλτοστρωμένος δρόμος. Πολλά τροχόσπιτα κατασκηνώνουν στην παραλία η οποία είναι ανοργάνωτη χωρίς ομπρέλες και ξαπλώστρες γι αυτό όσοι θέλουν ανέσεις καλό είναι να είναι εφοδιασμένοι.

http://lovelovegreece.com/wp-

Φτέρη

Μια παραδεισένια μυστική  παραλία με βότσαλο, πεντακάθαρα νερά, περιτριγυρισμένη από ασβεστολιθικούς βράχους στο βόρειο μέρος της Παλικής.

Υπάρχει πρόσβαση από την ξηρά μέσω μονοπατιού, (40 λεπτά περίπου)  με περιπετειώδης κατάβαση από μικρό φαράγγι-ρεματιά στην παραλία της Φτέρης που αποτελεί πόλο έλξης των θαλαμηγώνκαι των επωνύμων.

Η υπέροχη άσπρη αμμουδιά, το μπλε  της θάλασσας και τα απόκρημνα ασβεστολιθικά βράχιαμε την οργιώδη βλάστηση,  συνθέτουν ένα σκηνικό εξωτικού παραδείσου.

Ο προορισμός θα σε μαγέψει… κάπου εκεί θα αφήσεις ένα κομμάτι της καρδιάς σου στο νησί και θα υποσχεθείς ότι θα έρθεις ξανά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όντως θα το κάνεις.

by : Γιώτα Μαγκούρα

http://lovelovegreece.com