Τα πιο ήσυχα ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018 20:30

Τα πιο ήσυχα ελληνικά νησιά για χαλαρές διακοπές

Καλή η Μύκονος και η Σαντορίνη, αλλά αν θέλετε την ησυχία σας, τότε μάλλον πρέπει να βάλετε πλώρη για άλλου…

 

Κύθηρα, το outsider των Επτανήσων

Ένα από τα πιο απομονωμένα ελληνικά νησιά, τα Κύθηρα, δεν συγκεντρώνουν μεγάλα κύματα τουρισμού και διατηρούν ένα χαμηλό προφίλ, που σας εξασφαλίζουν ηρεμία και γαλήνη στις διακοπές. Βρίσκεται μακριά από το Ιόνιο, αλλά αποτελεί ένα από τα Επτάνησα και είναι γνωστό για την άγρια φύση του, τους καταρράκτες, τις όμορφες παραλίες και το ειδυλλιακό τοπίο. Μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στα κρυστάλλινα και κρύα νερά του καταρράκτη της Φόνισσας στο Μυλοπόταμο, να βουτήξετε στο πανέμορφο λιμανάκι του Αβλέμονα –ίσως του πιο όμορφου χωριού του νησιού-, να απλώσετε την ψάθα σας στο Μελιδόνι και φυσικά να κάνετε τη βόλτα σας στον Ποταμό στα βόρεια του νησιού, αλλά και στην παραμυθένια Χώρα, όπως και το Καψάλι στα νότια. Όπου κι αν βρεθείτε, ο κόσμος είναι τόσο μοιρασμένος που δεν θα σας ενοχλήσει.  

Το Κιόνι στην Ιθάκη, που αξίζει να πάτε για βόλτα

Ιθάκη, για μυθικές διακοπές

Ο Οδυσσέας περιπλανήθηκε σχεδόν 20 χρόνια μέχρι να βρει το δρόμο του πίσω στην πατρίδα. Σε εσάς θα πάρει μόλις 3,5 ώρες μέχρι τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας από την Αθήνα κι από κει περίπου 2 ώρες με το φέρι μποτ για Βαθύ. Στο νησί θα ανακαλύψετε σύντομα γιατί ο Όμηρος επέλεξε την Ιθάκη ως μυθική γη και συμβολική αναπαράσταση των κατορθωμάτων της ζωής κι όλα αυτά θα τα κάνετε με την ησυχία σας, αφού το νησί ακόμη και τον Αύγουστο δεν δίνει την αίσθηση της πολυκοσμίας. Οι παραλίες του είναι πανέμορφες σε κάθε σημείο του, ακόμη κι εκεί που δεν χρειάζεται να κοπιάσετε ή να πάτε μακριά για να φτάσετε, με ομορφότερες το Γιδάκι, το Φιλιατρό, τα Μνήματα, τον Μπροστά Αετό. Μια βόλτα στο Κιόνι, το Βαθύ, τις Φρίκες, τον Σταυρό, δεν πρέπει να λείπει από το πρόγραμμά σας.

Η παραλία Λευκός στην Κάρπαθο

Κάρπαθος, για απόδραση από την πραγματικότητα

Ανάμεσα στην Κρήτη και τη Ρόδο, η Κάρπαθος στέκεται αγέρωχη κουβαλώντας αιώνες ιστορίας. Διάσημη για τις ατελείωτες, εξωτικές, αμμώδεις παραλίες της, οι οποίες συνήθως αφήνουν άπλετο χώρο στους επισκέπτες, αλλά και για τα γραφικά χωριά της, με κυρίαρχο την Όλυμπο, η Κάρπαθος θα είναι σίγουρα κάτι που δεν έχετε ξαναζήσει. Το νότιο μέρος του νησιού έχει ξεκινήσει σταδιακά να προσελκύει τουρίστες τις τελευταίες δεκαετίες, το υπόλοιπο νησί, όμως, παραμένει αυθεντικό και μακριά από τον μαζικό τουρισμό. Η βόλτα στη μεσαιωνική Όλυμπο που χτίστηκε τον 19ο αιώνα επιβάλλεται, αν θέλετε να κάνετε ταξίδι πίσω στο χρόνο σε υψόμετρο 310 μέτρων, με ζωντανές παραδόσεις να ξετυλίγονται μπροστά σας.

Η Γριά Βάθρα στη Σαμοθράκη

Σαμοθράκη, για ενεργειακές διακοπές

Ένα από τα ελληνικά νησιά που διχάζουν ίσως περισσότερο απ’ όλα, η Σαμοθράκη, έχει μια περίεργη ενέργεια, που ή θα την αγαπήσετε ή θα την μισήσετε. Δεν είναι για όσους ψάχνουν πάρτι και μουσική στις παραλίες, αλλά για όσους έχουν όρεξη για πεζοπορία, για εξερεύνηση, για πλούσια βλάστηση, καταρράκτες, βάθρες και κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Οι καταρράκτες είναι το χαρακτηριστικό της, με τις όμορφες φυσικές πισίνες να σχηματίζονται και αν είστε αρκετά τολμηροί ώστε να κολυμπήσετε στα κρύα νερά, σας περιμένει η Γριά Βάθρα και ο Φονιάς. Αν πάλι προτιμάτε μια παραδοσιακή βουτιά στη θάλασσα, οι πιο δημοφιλείς παραλίες είναι η Παχιά Άμμος και οι Κήποι. Περιπλανηθείτε στη Χώρα, ένα παραδοσιακό χωριό στο όρος Φεγγάρι με υψόμετρο 300 μέτρα και ζήστε τη διαφορετικότητα του νησιού σε όλο του το μεγαλείο.

Τα ακατοίκητα Λιχαδονήσια

Λιχαδονήσια, οι κοντινότερες… Σεϋχέλλες

Τον τίτλο «οι Σεϋχέλλες της Ελλάδας» έχουν τα Λιχαδονήσια, κι όσο κι αν μάλλον απέχουν από αυτό που έχουμε στο μυαλό μας ως Σεϋχέλλες, σίγουρα μπορούν να καυχιούνται για τα όμορφα, κρυστάλλινα νερά τους. Βρίσκονται 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αποτελούν έναν εξωτικό παράδεισο, στον οποίο μπορείτε να φτάσετε και από τα Καμμένα Βούρλα και από τη Βόρεια Εύβοια. Απαρτίζονται από διάφορα μικρά νησιά που δημιουργήθηκαν από ηφαιστειακή δραστηριότητα, τα οποία είναι ακατοίκητα, κάτι που κάνει τον προορισμό ακόμη πιο εξωπραγματικό και μπορείτε να τα επισκεφτείτε για μπάνιο, συναντώντας στο δρόμο σας μια οικογένεια από φώκιες, δελφίνια κι ένα ναυάγιο στον πυθμένα της θάλασσας. 

 www.clickatlife.gr