Ποια παραλία της Κεφαλονιάς είναι στις 15 καλύτερες ελληνικές παραλίες της Ευρώπης

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 19:46

Ποια παραλία της Κεφαλονιάς είναι στις 15 καλύτερες ελληνικές παραλίες της Ευρώπης

Γνωστές και λιγότερο γνωστές παραλίες της Ελλάδας φιγουράρουν στη λίστα των καλύτερων παραλιών της Ευρώπης, του European Best Destination.

Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό οργανισμό, με έδρα τις Βρυξέλλες, που αναπτύχθηκε με σκοπό την προώθηση του ευρωπαϊκού τουρισμού και πολιτισμού, σε συνεργασία με τους εθνικούς οργανισμούς τουρισμού και το δίκτυο EDEN. 

Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες παραλίες της λίστας είναι στην Ελλάδα και ακολουθούν η Ισπανία με 11 παραλίες, η Πορτογαλία με 9, η Ιταλία με 7, η Κροατία με 6, η Γαλλία με 5, το Ην. Βασίλειο με 3, η Κορσική με 2, και η Ιρλανδία, η Αλβανία, η Τουρκία, η Γερμανία, το Μαυροβούνιο και η Κύπρος με 1 παραλία η καθεμιά.

Δείτε ποιες είναι οι ελληνικές παραλίες της λίστας. 

Μαραθονήσι Ζακύνθου

Πηγή φωτό: Visualhunt

Το λεγόμενο και «Νησί της Χελώνας», το Μαραθονήσι βρίσκεται στο κόλπο του Λαγανά της Ζακύνθου και μοιάζει με χελώνα που επιπλέει στη μέση της θάλασσας. Πρόκειται για έναν μικρό παράδεισο, ένα μοναδικό σημείο μακριά από τα πλήθη τουριστών, σε απόσταση μόλις 10 λεπτών από τον Λαγανά με βάρκα. 

Ελαφονήσι Κρήτης

Πηγή φωτό: Wikipedia

Μια ονειρεμένη παραλία με ροζ άμμο στο νησάκι που βρίσκεται κοντά στη Δυτική Κρήτη, μόλις μιάμισι ώρα από το αεροδρόμιο των Χανίων. Τα ζεστά νερά και η ροζ άμμος (το χρώμα της οφείλεται σε έναν μικροοργανισμό που αναπτύσσεται στα κοράλια) έχουν κάνει διάσημη αυτή την παραλία, η οποία συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στις ελάχιστες παραλίες με αυτό το χρώμα στον κόσμο. 

Νησάκι Άγιος Σώστης (Καμέο) - Ζάκυνθος

Πηγή φωτό: Pixabay

Το νησάκι Καμέο είναι ένα μικρό ιδιωτικό νησί το οποίο συνδέεται με ξύλινη γέφυρα με το λιμάνι του Αγίου Σώστη στη Ζάκυνθο. Αν και το νησί του Ιονίου είναι διάσημο για τις πανέμορφες παραλίες του, το νησάκι Καμέο είναι μοναδικό. Στην παραλία υπάρχει μπαρ με ομπρέλες και ξαπλώστρες, με εισιτήριο μόλις 5 ευρώ, ενώ υπάρχει και ξενοδοχείο σε απόσταση 3 λεπτά με τα πόδια. 

Σαρακήνικο – Μήλος

Πηγή φωτό: Pixabay

Αν και αρκετά δημοφιλής, η παραλία Σαρακήνικο στη Μήλο προσφέρει ένα μοναδικό περιβάλλον και το European Best Destination προτείνει σε όσους δεν συμπαθούν τα πλήθη να περπατήσουν μερικά μέτρα για να εντοπίσουν τα πιο ήσυχα σημεία. Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν τόσο κοντά στην παραλία όσο και σε όλο το νησί. 

Παραλία Ξι - Κεφαλονιά

Πηγή φωτό: Pixabay

Μια αμμώδης παραλία με πορτοκαλο-κόκκινο χρώμα, στη νοτιοδυτική πλευρά της Κεφαλονιάς, σε ένα περιβάλλον με λόφους από αργιλώδες έδαφος. Η καθαρότητα των νερών είναι εντυπωσιακή ενώ πολλά μπαρ προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για να απολαύσει κανείς μια ημέρα στη θάλασσα. Αν και συγκεντρώνει πολύ κόσμο, υπάρχουν και πιο απομακρυσμένα σημεία που είναι πολύ πιο ήσυχα. 

Canal d'Amour – Σιδάρι Κέρκυρας

Το Σιδάρι είναι μια μικρή παραθαλάσσια πόλη που κρύβει μια πανέμορφη μυστική παραλία με το όνομα Canal d'Amour (το κανάλι της αγάπης), αφού βρίσκεται μέσα σε ένα πολύ κλειστό κόλπο, σαν κανάλι. 

Πόρτο Τιμόνι - Κέρκυρα

Κοντά στον Άγιο Γεώργιο, το Πόρτο Τιμόνι είναι ένα από τα ομορφότερα σημεία στην Κέρκυρα, κοντά στο γραφικό χωριό Αφιώνας. Εκεί υπαρχουν αρκετά ταβερνάκια με πολύ καλές τιμές. 

Σεϋχέλλες - Ικαρία

Πηγή φωτό: Δήμος Ικαρίας

Αν και η πρόσβαση δεν είναι πολύ εύκολη, η παραλία υπόσχεται να ανταμείψει τον κόπο. Μια μικρή παραλία με πεντακάθαρα νερά, που δεν έχει πάρει τυχαία το όνομα Σεϋχέλλες. 

Παραλία Σίμου – Ελαφόνησος

Η Ελαφόνησος είναι ένα μικρό νησάκι 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων με μόλις 1000 κατοίκους. Διαθέτει ωστόσο αρκετά καταλύματα, σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα. Η παραλία του Σίμου με τη λευκή άμμο είναι από τις πιο διάσημες στον κόσμο.

Καβαλικευτά - Λευκάδα

Πηγή φωτό: TrirAdvisor

Τα υπέροχα καταπράσινα τοπία της Λευκάδας φτάνουν σε εξίσου υπέροχα θαλασσινά τοπία, με καταγάλανα νερά και αμμώδεις λευκές παραλίες, δίπλα σε γραφικά ψαροχώρια. Το European Best Destination προτείνει στους ταξιδιώτες να εξερευνήσουν τις παραλίες με ένα ιστιοπλοϊκό, ξεκινώντας από τη μαρίνα της Λευκάδας που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 620 σκάφη. Προτείνει μάλιστα επίσκεψη στα κοντινά Πριγκηπονήσια, Μεγανήσι, Κάλαμο και Καστό που βρίσκονται απέναντι από το Νυδρί. 

Άπελλα - Κάρπαθος

Η Κάρπαθος βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο των Δωδεκανήσων, μεταξύ Κρήτης και Ρόδου και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος. Είναι αρκετά ορεινό νησί, γεμάτο με πηγές, ελατοδάση, αμπέλια, ελαιώνες και φρουτόδεντρα. Οι βραχώδεις σπηλιές του νησιού αποτελούν καταφύγιο της μεσογειακής φώκια Monahus Monahus.

Κοκκάρι - Σάμος

Πηγή φωτό: Pixabay

Το Κοκκάρι είναι ένα λιμάνι ψαράδων στη Σάμο που έχει πλέον εξελιχθεί σε τουριστικό κέντρο. Διατηρεί όμως ακόμα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, με τα μικρά σπιτάκια και τις λουλουδιασμένες αυλές. Βρίσκεται σε μια μικρή χερσόνησο και τα σπίτια του σκαρφαλώνουν στο λόφο, με το λιμάνι στη μια πλευρά του και μια υπέροχη παραλία με βότσαλα στην άλλη. Κοντά στο Κοκκάρι υπάρχουν πολλά χωριά όπως τα Πλατανάκια και ο Σταυρινίδης, που όλα συνδέονται μεταξύ τους με δρομάκια ενώ υπάρχουν και πολλά περιπατητικά μονοπάτια. 

Παραλία Ναυάγιο - Ζάκυνθος

Πηγή φωτό: Pixabay

Από τις πιο πολυ-φωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδα, το Ναυάγιο της Ζακύνθου δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Οι απότομοι βράχοι της παραλίας, η λευκή άμμος και τα καθαρά γαλάζια νερά προσελκύουν εκατοντάδες τουρίστες κάθε χρόνο, αν και η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μόνο δια θαλάσσης. 

Πόρτο Κατσίκι – Λευκάδα

Πηγή φωτό: Pixabay

Λέγεται ότι το όνομα αυτής της πανέμορφης παραλίας της Λευκάδας προήλθε από το γεγονός ότι κάποτε μόνο κατσίκια μπορούσαν να την προσεγγίσουν. Μόλις 35 χιλιόμετρα από την πόλη της Λευκάδας, η παραλία είναι κρυμμένη κάτω από έναν κοίλο γκεμό. 

Εγκρεμνοί - Λευκάδα

Οι Εγκρεμνοί είναι μια απομακρυσμένη παραλία στη νοτιο-δυτική ακτή της Λευκάδας, η οποία έγινε προσβάσιμη στο κοινό μόλις στα μέσα της δεκαετίας του ’90 οπότε έγινε ο δρόμος. Αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του νησιού του Ιονίου.