LOCALBUDDY: Μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2018 21:40

LOCALBUDDY: Μια νέα, πρωτοποριακή εφαρμογή έρχεται για να αλλάξει τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών

 

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα όταν επισκέπτεστε ένα τουριστικό μέρος , μια εφαρμογή στο κινητό να αναλαμβάνει ζωντανά και διαδραστικά να σας καθοδηγήσει για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τη παραμονή σας ;

Τη λύση έρχεται να δώσει το LOCALBUDDY, μια νέα, φιλόδοξη εφαρμογή για έξυπνα κινητά τηλέφωνα η οποία υλοποιήθηκε από ομάδα πέντε νέων επιστημόνων στα πλαίσια του προγράμματος ENTER GROW GO της Eurobank.

Στόχος του LOCALBUDDY είναι να αποτελέσει τον δίαυλο όπου θα προσφέρονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες  βάσει ποιοτικών χαρακτηριστικών, μέσω της ολοκληρωμένης εμπειρίας της εφαρμογής.

«Ο χρήστης αποφεύγει ταλαιπωρίες και κατ’ επέκταση απώλεια χρόνου και χρήματος που προκαλούνται από παραπληροφόρηση. Χρησιμοποιώντας το Local buddy, ο ταξιδιώτης νιώθει πως έχει τον προσωπικό του «σύμβουλο», για κάθε είδους καθοδήγηση και υπηρεσία στον ελάχιστο δυνατό χρόνο μέσω της ζωντανής συνομιλίας», μας αναφέρει ο Παναγής Καπατσώρης μέλος της ομάδας, με καταγωγή από την Κεφαλονιά με μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η εφαρμογή δίνει στους  ταξιδιώτες τη δυνατότητα εξατομικευμένης επικοινωνίας και εξυπηρέτησης  μέσω ζωντανής συνομιλίας με εξειδικευμένους συνεργάτες του προγράμματος, για υπηρεσίες μεταφοράς,  περιήγησης, ενοικίασης, διασκέδασης και φροντίδας.

«Η καινοτομία που προσφέρουμε είναι η ζωντανή αλληλεπίδραση μεταξύ του συνεργάτη μας και του ταξιδιώτη, που δημιουργεί ένα market place και την ευκαιρία να πουλήσουμε υπηρεσίες που αγοράζουν οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους» μας επισημαίνει η ομάδα του LOCALBUDDY.

Η εφαρμογή, εκτός από τους δημιουργούς, στελεχώνεται από υπαλλήλους (local buddies) , οι οποίοι επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια , μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η άριστη γνώση της πόλης.

Με τη χρήση τεχνικής νοημοσύνης, οι συνεργάτες είναι σε θέση να μειώσουν σημαντικά το χρόνο εξυπηρέτησης καθώς το σύστημα φιλτράρει και προτείνει στον συνεργάτη τις καλύτερες δυνατές επιλογές βάσει των αναγκών και προτιμήσεων του χρήστη - ταξιδιώτη.

Συμφωνίες για παροχή υπηρεσιών

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, έχουν ήδη συνάψει συνεργασίες win-win (κέρδος και για τις δυο πλευρές) με εταιρείες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς, ξεναγήσεων , εμπειριών, ενοικίασης οχημάτων αλλά και ιδιοκτήτες εστιατορίων , μπαρ , και κλάμπ.

Στον τομέα της διαμονής, η επιλογή των πελατών της πλατφόρμας AIRBNB αποτελεί στρατηγική εισόδου στην αγορά με μελλοντικό στόχο την επέκταση και σε ξενοδοχειακές μονάδες.

Το όφελος για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων

Η ένταξη στην ομάδα του LOCALBUDDY αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική, προστιθέμενη αξία, για τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων, η οποία αναβαθμίζει την εμπειρία του επισκέπτη, καθώς μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση των αξιολογήσεων από τους επισκέπτες, οι οποίες πλέον αποτελούν βασικό παράγοντα επιλογής μιας επιχείρησης.

Οι πελάτες – στόχος – Τα έσοδα για την ομάδα

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, «Οι πελάτες-στόχος είναι εκείνοι που παρακάμπτουν τα ταξιδιωτικά γραφεία και κλείνουν δραστηριότητες και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου. Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπων που επιλέγουν τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας ενοικίασης, γεγονός που μας οδήγησε στην επιλογή των AIRBNB’s ως στρατηγική εισόδου», σημειώνουν.

Αρχικά η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για την Αθήνα την οποία επισκέπτονται σε ετήσια βάση περισσότερα από 5 εκατομμύρια τουρίστες, με προοπτική επέκτασής και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το LOCALBUDDY θα είναι σύντομα διαθέσιμο για λήψη στα κινητά από το Appstore για iPhone και μελλοντικά στόχος είναι η επέκταση και σε Android συσκευές.


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250