Η Περιφέρεια στο "3ο Grecka Panorama – Greek Food Show 2017" στη Βαρσοβία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 13:10

Η Περιφέρεια στο "3ο Grecka Panorama – Greek Food Show 2017" στη Βαρσοβία

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ "3ο  Grecka Panorama – Greek Food Show 2017"

Ιδιαίτερα επιτυχής κρίθηκε η 3η τουριστική έκθεση   ‘Grecka Panorama – Greek Food Show 2017’,  η οποία πραγματοποιήθηκε 2-3 Δεκεμβρίου 2017 στον εκθεσιακό χώρο του Εθνικού Σταδίου της  Βαρσοβίας και  είχε πάνω από 8.350 Πολωνούς επισκέπτες και περισσότερους από 100 Πολωνούς και Έλληνες επαγγελματίες από τον τουρισμό και τον κλάδο των εξαγωγών.

Σύμφωνα με τα  στατιστικά στοιχεία   του ‘Fly.pl’ το 2017 επιβεβαιώνεται η δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων,  ως ένας από τους   δέκα παγκοσμίως  κορυφαίους  προορισμούς  διακοπών, με την Ζάκυνθο και την  Κέρκυρα να βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις των Πολωνών τουριστών. Παρουσιάζεται  αυξανόμενη η κατά κεφαλήν δαπάνη των Πολωνών επισκεπτών στην χώρα μας (600-780€), η οποία τους κατατάσσει στην 3η θέση μετά τους Αμερικανούς (1.089€) και τους Ρώσους  (802€).

Το προφίλ του Πολωνού επισκέπτη, είναι εφάμιλλο με του Γερμανού: οικογενειάρχης, αγαπά την ελληνική φύση και κουζίνα και ξοδεύει περίπου τα ίδια χρήματα.

Την Περιφέρεια Ioνίων Νήσων  εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος που κατά την διάρκεια της έκθεσης,  είχε σημαντικές συναντήσεις με εκπροσώπους Πολωνών tour operators που του μετέφεραν την αυξανόμενη τάση των Πολωνών τουριστών για τα νησιά της Περιφέρεια μας, ενώ έδωσε συνέντευξη στον ανταποκριτή της ‘ΕΡΤ’ κ. Βασίλη Κατερινόπουλο. Επίσης προγραμματίστηκε συνάντηση του  Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρου Γαλιατσάτου με τον Οικονομικό και Εμπορικό Ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Πολωνία κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, σχετικά με την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στην Πολωνική αγορά.

Επιπροσθέτως  σε συνεργασία με την Διευθύντρια του ΕΟΤ Πολωνίας, κ. Νικολέτα Νικολοπούλου,  συζητήθηκαν μια σειρά από δράσεις τουριστικής προβολής  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ, όπως η δυνατότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων στοχευμένης προβολής των νησιών σε πράκτορες και Tour Οperators της Πολωνίας, καθώς επίσης και η διενέργεια fam και press trips (επιτόπιες επισκέψεις δημοσιογράφων και πωλητών τουριστικών πακέτων).

Στην έκθεση παραβρέθηκε  ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, επαγγελματίες τουριστικών γραφείων και επιχειρηματίες- παραγωγοί τοπικών προϊόντων, που συνεργάστηκαν με αντίστοιχους επαγγελματίες της Πολωνίας, με σκοπό την προώθηση των προϊόντων τους και την προσέλκυση τουριστών. Την επιμέλεια του περιπτέρου είχε το στέλεχος της ΠΕ Κέρκυρας  κ. Γιάννης Λέσσης.

                Τέλος, εκτιμάται ότι με τα μεγέθη αφίξεων του 2017, η Πολωνία πιθανότατα θα είναι το νέο μέλος στη «Λέσχη» των αγορών προέλευσης με άνω του 1 εκατ. αφίξεις για την Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η έκθεση ‘GRECKA PANORAMA’ έγινε  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) και της Ένωσης Ελλήνων Επιχειρηματιών στην Πολωνία (ΕΡΜΗΣ).

warsaw 010

Από αριστερά ο Εμπορικός Ακόλουθος της Πολωνικής Πρεσβείας στην Αθήνα κ. Andrzej Szostek,   ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Παύλος Κολοκοτσάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντ/δρος ‘Bioelektra Group’ κ. Powel Miller.

warsaw 015

Άποψη του περιπτέρου της ΠΙΝ

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ