Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική έκθεση "World Travel Market 2017"

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 20:54

Από αριστερά ο Δήμαρχος Κέρκυρας  κ. Κων. Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης  Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού   Λευκάδας κ. Αθ. Περδικάρης δίνουν συνέντευξη στο ‘HELLENIC TV INTERNATIONAL’.

Από αριστερά ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κων. Νικολούζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λευκάδας κ. Αθ. Περδικάρης δίνουν συνέντευξη στο ‘HELLENIC TV INTERNATIONAL’.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε και φέτος στην κορυφαία διεθνή τουριστική έκθεση ‘World Travel Market 2017’, η οποία πραγματοποιήθηκε  στο Λονδίνο από 6 έως και  8 Νοέμβρη.

Η ΠΙΝ συμμετείχε με διπλό περίπτερο εντός του ΕΟΤ στην έκθεση η οποία αποτελεί παγκόσμιο γεγονός της ταξιδιωτικής βιομηχανίας και παρείχε την δυνατότητα σε πλήθος τουριστικών επιχειρηματιών να πραγματοποιήσουν τις συναντήσεις τους. Το περίπτερο της Ελλάδος βραβεύτηκε ως το καλύτερο σε επισκεψιμότητα από όλα τα άλλα περίπτερα της μεγάλης αυτής έκθεσης.

Η αντιπροσωπεία της ΠΙΝ με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο πραγματοποίησε πλήθος επαφών  και σημαντικών συναντήσεων με διεθνή ΜΜΕ όπως το CNN, TRAVEL CHANNEL, NATIONAL GEOGRAPHIC κ.λ.π, καθώς και με Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων, με   Tour Operators με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αλλά και ευρύτερες συνέργειες, αεροπορικές εταιρείες όπως η  BRITISH AIRWAYS  κλπ, καθώς και στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας. Ο Αντιπεριφερειάρχης επίσης παραχώρησε  συνεντεύξεις σε διάφορα media όπως το HELLENIC TV INTERNATIONAL, κ.λ.π, και έδωσε το στίγμα της Πολιτικής της Περιφέρειας για τον Τουρισμό, η οποία βασίζεται σε νέες στρατηγικές, με στόχο την αναβάθμιση, τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του τουριστικού μας προϊόντος, την άμβλυνση της εποχικότητας, τη  βελτίωση της τουριστικής  εισροής, ώστε οι επιχειρήσεις να γίνουν βιωσιμότερες και να αυξηθεί  το οικονομικό και κοινωνικό όφελος.

Τα μηνύματα για τον τουρισμό των Ιονίων Νήσων και γενικότερα για την Ελλάδα είναι πολύ αισιόδοξα για τη νέα τουριστική περίοδο (2018). Σύμφωνα με στοιχεία οργανισμών, όπως η ΑΒΤΑ (σύνδεσμος Βρετανών τουριστικών πρακτόρων) αλλά και από tour-operators, όχι μόνο της Βρετανικής αλλά και άλλων αγορών μιλούν για άνοδο των προκρατήσεων για τη νέα σεζόν, οι οποίες κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Επίσης προγραμματίζονται νέες πτήσεις για τα Ιόνια Νησιά.

Επιπροσθέτως στην έκθεση διανεμήθηκαν οι ειδικές Αγγλόφωνες εκδόσεις των γνωστών περιοδικών ‘MONEY & TOURISM’ και ‘TOURIST GUIDE OF GREECE’, οι οποίες είχαν διαφημιστικές καταχωρήσεις για όλα τα νησιά μας.

Στην σημαντική αυτή έκθεση συμμετείχαν ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού  κ. Σπύρος Γαλιατσάτος και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Κέρκυρας Δρ. Γιώργος Παπαβλασόπουλος, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της  προετοιμασίας και υποστήριξης του περιπτέρου καθώς και την φωτογραφική κάλυψη.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Λευκάδας κ. Κων. Νικολούζος και Κων. Δρακονταειδής, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού Παξών κ. Γεωρ. Λύχνος,  Λευκάδας κ. Αθ. Περδικάρης και  Κεφαλονιάς ο κ. Ευάγγελος Κεκκάτος, καθώς και άλλα στελέχη των Δήμων Κέρκυρας και Λευκάδας. Στην έκθεση συμμετείχε αρκετά μεγάλος αριθμός  επιχειρηματιών από όλα τα νησιά της Περιφέρειας (ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες, ενοικιαζόμενα δωμάτια κλπ.) όπως ο Πρόεδρος του AOCTA κ. Βασ. Καλούδης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Γερ. Τιμοθεάτος.

Το περίπτερο της ΠΙΝ επισκέφτηκε η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά, η Γεν. Γραμματέας του ιδίου Υπουργείου κ. Ευρ. Κουρνέτα, ο Γεν. Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Κων/νος Τσέγας, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Μπάμπης Καρίμαλης, και η Δ/ντρια του Γραφείου ΕΟΤ Μεγ. Βρετανίας και Ιρλανδίας κ. Έμυ Αναγνωστοπούλου.

HPIM5644