Πολύπλευρα επιτυχής η συν διαφήμιση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Rynair

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017 14:03

Πολύπλευρα επιτυχής η συν διαφήμιση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Rynair

11 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Κεφαλονιά από το εξωτερικό


Ως γνωστό, η αεροπορική εταιρεία (χαμηλού κόστους) Ryanair, έχει δημιουργήσει από διετίας βάση στην Κέρκυρα  και την τρέχουσα τουριστική περίοδο του 2017,  έχει 42 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Κέρκυρα με προορισμούς του εξωτερικού, αλλά και 11 πτήσεις την εβδομάδα από και προς την Κεφαλονιά επίσης από το εξωτερικό.

Η μεταφορική ικανότητα  της εταιρείας με αυτές τις πτήσεις προς Κέρκυρα και Κεφαλονιά, είναι πάνω από 10.000 άτομα την εβδομάδα.

Χαρακτηριστικό των περισσότερων πτήσεων   αυτών, είναι ότι αρχίζουν από Μάρτιο και Απρίλη και τελειώνουν τέλη Οκτώβρη έως και αρχές Νοέμβρη. Αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Τον περασμένο Ιούνιο στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση της Π.Ι.Ν  με τον Δ/ντή Ανάπτυξης πτήσεων της Ryanair  κ. Neal McMahon και την Αναπληρώτρια Διευθύντρια Μάρκετινγκ και Πωλήσεων της Ανατολικής Μεσογείου κ Dimitra Apatsidou, με σκοπό τόσο την εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής πληρότητας των παραπάνω πτήσεων τους "ώριμους" μήνες Σεπτέμβρη και Οκτώβρη, όσον και την επαύξηση αυτών για το 2018, από στοχευόμενους προορισμούς.

Αυτό εντάσσεται άλλωστε στη στρατηγική μας, να κάνουμε ακόμα πιο γνωστά τα νησιά μας ως προορισμούς, έναντι άλλων τουριστικών προορισμών και να αμβλύνουμε την εποχικότητα.

Αποφασίστηκε λοιπόν η διενέργεια συνδιαφήμισης με ηλεκτρονικά διαφημιστικά μέσα όπως : Εμφανίσεις με banners, Facebook και Instagram.

Η στοχευόμενη δυνητική πελατεία (target group) ήταν όσοι έψαξαν για πτήσεις προς την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά στην αρχική ιστοσελίδα της Ryanair, αλλά δεν έκαναν κράτηση.

Πραγματοποιήθηκαν 1.333.333 εμφανίσεις (impressions) σε υπολογιστές και κινητά, στο  δε Facebook έγινε ένα ποστάρισμα με 133.671 εμφανίσεις και με το Instagram  επίσης ένα ποστάρισμα με 100.000 εμφανίσεις. 

Σύμφωνα με την εταιρεία η καμπάνια ήταν εξόχως επιτυχής και αναμένουμε λεπτομερή αναλυτικά στοιχεία κρατήσεων αφ ενός, αλλά στις 13 του τρέχοντος μήνα, η Ryanair ανακοίνωσε την δρομολόγηση από το διεθνές αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, δύο πρόσθετων πτήσεων την εβδομάδα προς Κέρκυρα και δύο προς Κεφαλονιά, οι οποίες ξεκινούν τον Μάρτιο του 2018.

Το αεροδρόμιο αυτό ήταν η πρώτη μας επιλογή κατά την διαπραγμάτευση διότι είναι ο μεγαλύτερος αεροπορικός κόμβος όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και ένας από τους μεγαλύτερους της Ευρώπης. Μπορούμε να δεχθούμε από την Φρανκφούρτη όχι μόνο Γερμανούς τουρίστες, αλλά και οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας.

Οι προσπάθειες της ΠΙΝ για προσέλκυση πτήσεων από σημαντικούς προορισμούς θα συνεχιστεί, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250