Booking.com: Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2017

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017 11:47

Booking.com: Αυτές είναι οι κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια το 2017

H εξερεύνηση νέων προορισμών, η άνθιση των θεματικών ξεναγήσεων γαστρονομίας και η επιστροφή στη φύση είναι μερικές από τις κυριότερες τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια το 2017, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της booking.com


Οι τάσεις αυτές είναι οι εξής:

1. Ανεξερεύνητοι προορισμοί | Το 2017 οι ταξιδιώτες θα αφήσουν, περισσότερο από ποτέ, να εκδηλωθεί το πνεύμα εξερεύνησης νέων προορισμών, αφού καταγράφεται σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος για ανακάλυψη νέων περιοχών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Booking.com, το 45% θα προτιμήσει το 2017 διακοπές περιπέτειας, ενώ το 47% θα ήθελε να εξερευνήσει γωνιές του κόσμου που κανείς από το περιβάλλον του δεν γνωρίζει. Κορυφαίοι προορισμοί στην κατηγορία αυτή είναι η Τουρκία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και οι Φιλιππίνες.

Highlight Story

2. Άνθιση των “food tour” | Ενώ τα ταξίδια γαστρονομίας είναι ήδη τμήμα ευρύτερων προγραμμάτων διακοπών, οι θεματικές ξεναγήσεις με έμφαση στη γαστρονομία («food tours») θα αποτελέσουν τάση στα ταξίδια το 2017. 

Τα food tour δεν θα επικεντρώνονται απλώς στη δοκιμή γεύσεων και στα εστιατόρια, αλλά θα εμβαθύνει στο στυλ μαγειρέματος κάθε περιοχής, στην ιστορία της κάθε κουζίνας και στις τοπικές γεύσεις και αρώματα, μπαχαρικά και παραδόσεις.

Ντόπιοι σεφ και ντόπιοι θα παραδίδουν μαθήματα μαγειρικής βοηθώντας τους ταξιδιώτες να κατανοήσουν τα έθιμα και τις παραδόσεις του προορισμούς.

3. Επιστροφή στη φύση | Οι εμπειρίες που συνδέουν τους ανθρώπους με τη φύση θα αποτελέσουν τάση το 2017. Αυτό σημαίνει ότι θα ανθίσουν τα υπεύθυνα ταξίδια με σημείο αναφοράς τη φύση, κατά τα οποία οι ταξιδιώτες θα μπορούν να θαυμάσουν την άγρια ζωή και τα τοπία. Από το κάμπινγκ σε δάση μέχρι τη φωτογράφηση στη φύση, περισσότεροι ταξιδιώτες θα αναζητήσουν ταξιδιωτικές εμπειρίες στη φύση το 2017, σύμφωνα με τον διευθυντή του ταξιδιωτικού οργανισμού Ezeego1, Neelu Singh.

Σύμφωνα με την Booking.com, αυτή τη χρονιά 36% περισσότεροι ταξιδιώτες θα προτιμήσουν πιο φιλικές στη φύση διακοπές σε σχέση με πέρυσι.

4. Το Bleisure θα ενισχυθεί | Σύμφωνα με την Booking.com, το 49% των ατόμων που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους το 2016 επέκτειναν τα ταξίδια αυτά προκειμένου να συνδυάσουν διακοπές, όμως το 75% σκοπεύει να κάνει το ίδιο και φέτος.

Το 30% των ταξιδιωτών θα δέχονταν χαμηλότερο μισθό εάν τους επιτρέπονταν περισσότερο ταξίδια στο πλαίσιο της εργασίας τους. 

5. Ένας κόσμος περιπέτειας | Τα προγράμματα περιπέτειας έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ινδών ταξιδιωτών οι οποίοι αναζητούν εμπειρίες ζωής στα ταξίδια. Τέτοια ταξίδια μπορεί να περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, διακοπές στις Μαλδίβες ή στα Νησιά Ανταμάν και Νικομπάρ για παρατήρηση της υδρόβιας ζωής ή στο Έβερεστ για πεζοπορία.

tornosnews