Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση της Ουτρέχτης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017 11:17

Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση της Ουτρέχτης

Σε μια από τις πλέον σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο συμμετείχε η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φιλοξενούμενη μαζί με άλλους προορισμούς της Ελλάδος,  σε χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs”, που διεξήχθη στην Ουτρέχτη από 11 έως 15 Ιανουαρίου.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς.

Πάνω από 100.000 ανήλθαν οι επισκέπτες της έκθεσης. Τόσο η προσέλευση του κοινού, όσο και οι επαφές με παράγοντες τεκμηριώνουν ότι  οι προκρατήσεις παρουσιάζουν διψήφιο αριθμό αύξησης, σε σχέση με την αντίστοιχη  περυσινή περίοδο.

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Γαλιατσιάτος Σπυρίδων,  που είχε σημαντικές επαφές με tour operators  και δημοσιογράφους του έντυπου και ηλεκτρονικού  τύπου, αρκετοί εκ των οποίων θα φιλοξενηθούν  στα νησιά μας, για να ενισχύσουν την τουριστική προβολή και να αναδείξουν τις ομορφιές  του τόπου μας και τις παροχές που προσφέρουν  οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας. Επίσης έδωσε συνέντευξη στον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο Άμστερνταμ κ. Συριόπουλο.

Το ενδιαφέρον μερίδας του κοινού εκτός από τις φυσικές ομορφιές των νησιών μας  εστίασε σε περιπατητικά μονοπάτια, εγκαταστάσεις  κάμπινγκ και τη δυνατότητα μετακίνησης από νησί σε νησί.  Επιπλέον, υπήρξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τα προϊόντα των νησιών  μας και ιδιαίτερα για τα παραδοσιακά φαγητά τους.  

Παραβρέθηκαν στην τουριστική έκθεση  τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες, που συνέβαλλαν και αυτοί σε μία πιο συγκροτημένη παρουσία και προβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας με την άοκνη πάντοτε επιμέλεια του εκπροσώπου της Περιφέρειας κ. Γιάννη Λέσση, υπήρχε πλούσιο υλικό για ενημέρωση των επισκεπτών και με την παρουσία Ολλανδών, σπουδαστών τουριστικών  επαγγελμάτων  δόθηκαν όλες οι πληροφορίες στα Ολλανδικά, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους επισκέπτες της έκθεσης.

Στην φώτο από αριστερά: Γιουλάτος Νεστ. – Λέσσης Γιαν. – Κολπονδίνος Θεδ. – Τιμοθεάτος Γερ. – Ευαγγελάτος  Γερ. – Σκαρβέλη Ελεν (Διευθύντρια ΕΟΤ Κ. Χωρών) – Γαλιατσάτος (Αν/ρχης Τουρισμού) - Ευαγγελάτος Κυρ. – Λιβέρης Σταμ.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

 ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250