H λίμνη Μελισσάνης είναι από τα πιό σπάνια αξιοθέατα στον κόσμο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 04 Ιανουαρίου 2017 11:06

H λίμνη Μελισσάνης είναι από τα πιό σπάνια αξιοθέατα στον κόσμο


Στη Κεφαλονιά από τα πιό σπάνια και ωραιότερα αξιοθέατα που πρέπει να δείτε είναι και η λίμνη Μελισσάνης, αρκεί να έχετε όρεξη και φυσικά τον απαραίτητο χρόνο. Σίγουρα κατά την επίσκεψή σας στο νησί μια βόλτα στη λίμνη θα σας μείνει αξέχαστη. Βρίσκεται στον Καραβόμυλο σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από τη πόλη της Σάμης. Είναι το μοναδικό βαραθρώδες λιμνοσπήλαιο μήκους 160 μ. και πλάτους 40 μ. Το βάθος των νερών του φθάνει τα 39 μ. Οι σταλακτίτες έχουν ηλικία απο 16.000 έως 20.000 χρόνων.

Στο κέντρο της λίμνης όπου αρχίζει το σκεπασμένο τμήμα της, υπάρχει νησάκι μήκους 30 μ., στην επιφάνεια του οποίου υπάρχουν δύο βουναλάκια ύψους 8 και 9 μ. Ένας στενός υδάτινος δρόμος ανάμεσα στο νησάκι και στα βραχώδη τοιχώματα που έχει η λίμνη οδηγεί προς το υπόλοιπο λιμνοσπήλαιο. Στο χώρο της Μελισσάνης έχουν γίνει ανασκαφές όπου έφεραν στο φως σημαντικά ευρήματα κυρίως του 3ου και 4ου π.Χ αιώνα, που πιστοποιούσαν τη λατρεία του θεού Πάνα και την παρουσία γυναικείων μορφών, των γνωστών Νυμφών. Ο επισκέπτης επιβιβάζεται σε βάρκες που κάνουν τον γύρο της λίμνης και μπορεί να θαυμάσει τους υπέροχους χρωματισμούς των νερών που αλλάζουν καθώς ο ήλιος τρυπώνει απο την οροφή, δημιουργώντας μια επιβλητική ατμόσφαιρα. 

Η ΛΙΜΝΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΗΣ είναι ανοικτή για τους επισκέπτες της από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα όλες τις ημέρες. Η πρόσβαση και η περιήγηση στο χώρο είναι απολύτως ασφαλής και πραγματοποιείται από έμπειρο και πρόθυμο προσωπικό. Για να απολαύσετε καλύτερα τη διαδρομή – βαρκάδα, φροντίστε να την επισκεφθείτε σε όχι τουριστική περίοδο. Εμείς από κοντά διαπιστώσαμε όλα όσα αναφέρονται στο φυλλάδιο του Δήμου Κεφαλλονιάς, (είναι μεταφρασμένο σε 5 γλώσες και διανέμεται δωρεάν). Θέλουμε μέσα από αυτές τις γραμμές να ευχαριστήσουμε θερμά όλο το προσωπικό του σπηλαίου για την ευγένεια και τη προθυμία του, ιδιαίτερα το βαρκάρη για το διαφορετικό »δρομολόγιο» που μας έκανε.

Στο κεντρικό μενού "Κεφαλλονιά Φωτογραφίες" και στην ενότητα Σάμη, μπορείτε να δείτε και άλλες φωτογραφίες του λιμνοσπηλαίου, καθώς κι από άλλα αξιοθέατα που υπάρχουν στο νησί.

Λίμνη Μελισσάνης – Κεφαλονιά Αξιοθέατα

Τηλ: 26740 – 22997, Καραβόμυλος – Σάμη

www.greekmoney.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250