Οι 5 καλύτεροι ανεμόμυλοι για διακοπές στην Ευρώπη -Ο ένας στην Ελλάδα [εικόνες]

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 11:33

Οι 5 καλύτεροι ανεμόμυλοι για διακοπές στην Ευρώπη -Ο ένας στην Ελλάδα [εικόνες]

Τους 5 καλύτερους ανεμόμυλους για να μείνει κανείς κατά τη διάρκεια των διακοπών του στην Ευρώπη, αναδεικνύει η βρετανική εφημερίδα Independent.


Οι ανεμόμυλοι αυτοί έχουν ανακαινιστεί και έχουν μετατραπεί σε αυτοεξυπηρετούμενες βίλες, οι οποίες προσφέρουν μοναδική θέα και ξεχωριστή εμπειρία διαμονής. Από τις 5 καλύτερες, η μία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, βρίσκεται στη Σαντορίνη.

  • Moulin 85 Βαντέ, δυτική Γαλλία

Για το μεγαλύτερο μέρος του τελευταίου αιώνα, το Moulin 85 ήταν ενεργός μύλος που παρήγαγε αλεύρι για τους τοπικούς φούρνους. Οι σύγχρονοι ιδιοκτήτες ανακαίνισαν το κτιριο, το οποίο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό Saint-Cyr-des-Gâts, έτσι ώστε να διαθέτει όλη τη γοητεία που θα περίμενε κανείς. Εξερευνήστε τα 4 πατώματα, και στην κορυφή η σιδερένια σκάλα οδηγεί στην κρεβατοκάμαρα, με όμορφη θέα από τα αγροκτήματα. Από 75 λιρες ανά διανυκτέρευση, αυτοεξυπηρετούμενο, για 2 άτομα.

  • Santorini Windmills Σαντορίνη

Καθώς ο ήλιος δύει επάνω από το νησί της Σαντορίνης, οι όμορφες, μικρές Windmill Villas μετατρέπονται σε μια ζεστή σκιά από παστέλ ροζ χρώμα και τα πανιά τους αρχίζουν να κουνιούνται απαλά με τον άνεμο. Οι 2 ανεμόμυλοι Santorini Windmills έχουν σφαιρικά δωμάτια σε αποχρώσεις παστέλ που αντιπροσωπεύουν τα ονόματά τους, πράσινος και λιλά ανεμόμυλος. Καθένας μπορεί να φιλοξενήσει 5 άτομα σε 2 κρεβατοκάμαρες, ενώ εξωτερικά μπορείτε να απολαύσετε τη θεα στη θάλασσα και τους αμπελώνες χαλαρώνοντας γύρω από την πισίνα. Από 210 λίρες ανά διανυκτέυση, αυτοεξυπηρετούμενο, 5 άτομα.

  • Cley Windmill Νόρφολκ

Η περιοχή ενδείκνυται για τους φυσιολάτρες, καθώς το Blakeney Nature Reserve και ο κοντινός ποταμός Glaven ειναι από τα καλύτερα μέρη για παρακολούθηση πτηνών.

Ο πύργος κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα, διαθέτει 5 ορόφους, προσφέρει B&B και 6 δωμάτια. Το Δωμάτιο-Ρόδα βρίσκεται στην κορυφή του μύλου, και θα χρειαστεί να ανέβετε μια πολύ στενή σκάλα μέχρι να φτάσετε σε αυτό, όμως αν το κάνετε θα μπορέσετε να απολαύσετε ένα μεγάλο κρεβάτι με εκπλητική θέα προς τα έξω. Δίκλινα απο 159 λίρες.

  • De Verrekijer Χέλντερλαντ, Ολλανδία

Είναι ένας γραφικός μύλος που περιβάλλεται από δάση και λιβάδια της περιοχής Χέλντερλαντ. Όταν λειτουργούσε ως μύλος μετέτρεπε τη ντόπια σοδειά καλαμποκιού σε αλευρι. Σήμερα είναι ανακαινισμένος, και έχουν διατηρηθεί αυθεντικά χαρακτηριστικά του, οπως τα παράθυρα. Οι σκάλες οδηγούν στη στέγη, αποκαλύπτοντας κρυμμένες γωνίες και σχισμές καθώς και ανοικτούς χώρους. Από 300 λίρες τη βραδιά, αυτοεξυπηρετούμενο, φιλοξενία 12 ατόμων.

  • Llancayo Windmill Μονμουθσάιρ, Ουαλία

Μέσα σε αυτόν το μύλο θα βρείτε μεγάλους χώρους και τα δωμάτια ειναι κατανεμημένα σε 5 πατώματα. Στην κορυφή βρίσκεται ένας ζεστός χώρος όπου μπορείτε να μαζευτείτε με παρέα για το βράδυ και στο ισόγειο υπάρχει μια ευρύχωρη κουζίνα. Έξι κρεβατοκάμαρες, ευρύχωρο καθιστικό με μπαλκόνι. Τις ζεστές ημέρες μπορείτε ακόμη να κάνετε μπάρμπεκιου στον κήπο. Από τις 347 λίρες τη βραδιά, αυτοεξυπηρετούμενο, 12 φιλοξενούμενοι.

Πηγή: tornosnews.gr