H Αμαλία Σπυράτου στο Trivago: 15 λόγοι που την Κεφαλονιά δεν την ταξιδεύεις, τη ζεις!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 11:48

H Αμαλία Σπυράτου στο Trivago: 15 λόγοι που την Κεφαλονιά δεν την ταξιδεύεις, τη ζεις!

Η θέρμη της ατμόσφαιρας με έκανε να ξεφυσήξω με δυσαρέσκεια, καλοκαίρι κι είμαι ακόμα εδώ, στον αναβρασμό της πόλης· πήρα μια βαθιά ανάσα, έκλεισα τα μάτια κι αποφάσισα να «ταξιδέψω». Το μυαλό μου σχημάτισε παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και λευκές αμμουδιές, πράσινες κοιλάδες και ρυάκια, γραφικά χωριά και λιχουδιές κάθε λογής κι όσο ονειρευόμουν, τόσο οι σκέψεις μου φωτογράφιζαν ένα μόνο μέρος, το νησί της καρδιάς μου: την Κεφαλονιά!


Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα πανέμορφο μέρος, έναν τόπο που στα δικά μου μάτια μοιάζει με παράδεισο, αλλά μάλλον τελικά είναι κιόλας!

Μεγαλώνοντας στην Κεφαλονιά μαθαίνεις να «ακούς» το μίλημα των δέντρων, να αφουγκράζεσαι τα βουνά, να ντύνεις με στίχους τη μελωδία της θάλασσας, να  βλέπεις τον βυθό και να χάνεσαι στη μυστήρια ομορφιά του κόσμου…

Αν θέλεις κι εσύ να την γνωρίσεις όπως εμείς, τα παιδιά της, τότε μη διστάζεις, ακολούθησέ με για να σου δείξω πως την Κεφαλονιά δεν την ταξιδεύεις, τη ζεις!

| Βαρκάδα με τις νύμφες  | Φεστιβαλικές βραδιές | Γαστρονομικές ανακαλύψεις |  Πίσω στη φύση |  Βουτιά στο κενό |

|  Στα άκρα… της θάλασσας |  Ανεξερεύνητα μονοπάτια | Υποβρύχια Κεφαλονιά |  Κοσμοπολίτικοι περίπατοι|

| Νυχτοπερπατήματα | Προσεισμική Κεφαλονιά | Στο Φανάρι | Τοπικές γεύσεις| Beauté στην ακρογιαλιά | Τροπικοί θησαυροί |

1

Βαρκάδα με τις νύμφες

Ένα από τα ωραιότερα μέρη του νησιού, η λίμνη της Μελισσάνης, το απαράμιλλο φυσικό γλυπτό της Κεφαλονιάς, θα θέσει τον πήχη των προσδοκιών σου όσο ψηλά πρέπει, αναφορικά με τα όσα έχει να σου προσφέρει το νησί, σαν εμπειρίες.

Εμπειρία Νο1: Απόλαυσε τη βαρκάδα σου στη λίμνη και πιάσε κουβέντα με τον βαρκάρη (ναι, καλά διάβασες!). Θα θέλει σίγουρα να σου πει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία της λίμνης και του σπηλαίου και μάλλον λίγο αργότερα θα ακούσεις ζωντανά μια σύντομη καντάδα! 

2

Φεστιβαλικές βραδιές

 Τα τελευταία χρόνια, τα καλοκαίρια στην Κεφαλονιά έχουν άλλο αέρα και βράδια που γεμίζουν από χορό, μουσική και ταινίες. Γι’ αυτό ευθύνονται τα φεστιβάλ που λαμβάνουν χώρα στο νησί, δίνοντάς του μια διαφορετική πνοή και ενέργεια. Το διεθνές φεστιβάλ γυμναστικής της Κεφαλονιάς «Gymnastics for all» θα σου δείξει πληθώρα ταλέντων, μικρών και μεγάλων, είτε από την Κεφαλονιά, είτε από οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου. Το Saristra Festival θα σε κάνει να καταλάβεις ότι το ιδανικότερο μέρος για μια συναυλία, εκθέσεις φωτογραφίας -και όποια άλλη καλλιτεχνική ενέργεια μπορεί να περάσει από το μυαλό σου- είναι ένα εγκαταλελειμμένο χωριό, ενώ το Seanema Open Air Film Festival θα σου δείξει ότι η καλύτερη αίθουσα κινηματογράφου είναι μια παραλία.

Εμπειρία Νο2: Αν έχασες το φεστιβάλ γυμναστικής που γίνεται στην αρχή του Ιουλίου συνήθως, μπορείς ακόμη να απολαύσεις το Saristra Festival που υπόσχεται 3 ημέρες που θα ήθελες να μην τελειώσουν! Με το πέρας τους, όμως, ξεκινάει το 2ο Seanema Festival που θα απογειώσει την εμπειρία σου στο νησί, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο την έβδομη τέχνη με νύχτες στην παραλία. 

3

Γαστρονομικές ανακαλύψεις

Μετά τις παραλίες της, σίγουρα αυτό που κάνει την Κεφαλονιά να ξεχωρίζει είναι το καλό φαγητό. Ετοιμάσου για πολύ-και κυρίως καλό-φαγητό! Το πιάτο για το οποίο είναι γνωστό το νησί είναι η κρεατόπιτα που σίγουρα θα γεμίσει το στομάχι σου με αγάπη, καθώς μάλλον αυτό είναι το βασικό συστατικό της (δεν εξηγείται αλλιώς αυτή η γεύση!). Ως νησί, ωστόσο, προφανώς διαθέτει και εξαιρετικά θαλασσινά, τα οποία πρέπει να δοκιμαστούν ανεξαιρέτως!

Εμπειρία Νο3: Αν αγαπάς το ψάρι, να φροντίσεις να φας στην “Kαλύβα του ψαρά” στην παραλία της Αγίας Κυριακής ή στην ταβέρνα «Ίσαλος» στα Σπαρτιά. Για κρεατόπιτα αλλά και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σου, μπορείς να απολαύσεις εξαιρετικές γεύσεις στο il Borgo, ειδικά μετά από μια βόλτα στο κάστρο του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα, κάνοντάς το την ιδανική επιλογή για γεύματα με… θέα και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα! 

4

Πίσω στη φύση

Πέρα από τις παραλίες της, η Κεφαλονιά έχει και υπέροχα βουνά τα οποία μπορούν να σου προσφέρουν εικόνες που δεν φανταζόσουν ότι θα συναντούσες σε ένα νησί. Το νησί διαθέτει τον δικό του οργανωμένο ορειβατικό σύλλογο που εξερευνά τακτικά τις πλαγιές των Κεφαλονίτικων βουνών, ανακαλύπτοντας υπέροχα μονοπάτια, καταρράκτες και διαδρομές με προορισμό τα ωραιότερα σημεία του νησιού.

Εμπειρία Νο4: Αν όντως σου αρέσουν τα βουνά και η πεζοπορία, ο Αίνος, το υψηλότερο βουνό του νησιού, είναι σίγουρα ένα από τα μέρη που θα σε γοητεύσουν. Αν είσαι τυχερός θα συναντήσεις τα ημιάγρια άλογα του Αίνου, κοντά στην περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής, στις ΝΑ πλευρές του “μαύρου βουνού”. Οι πλαγιές του Αίνου καλύπτονται από τη σπάνια Κεφαλληνιακή Ελάτη, της οποίας το σκουρόχρωμο πράσινο και η πυκνότητα βλάστησης έκαναν τους Ενετούς να ονομάσουν το βουνό “Monte nero”. 

5

Βουτιά στο κενό

Γαλάζιο μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι, απόλυτα αρμονική σύνθεση χρωμάτων και νερά που μαγεύουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Αυτά θα έλεγε κανείς ότι είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την παραλία του Μύρτου. Δεν είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη παραλία θεωρείται μια από τις καλύτερες και εντυπωσιακότερες του νησιού, λαμβάνοντας εθνικές και διεθνείς διακρίσεις. Μη μείνεις όμως στα συνηθισμένα και στις πανοραμικές φωτογραφίες. Απόλαυσε την υπέροχη θέα στην παραλία με κάθε τρόπο που σου προσφέρεται, ακόμη κι αν σε σηκώσει λίγα μέτρα από το έδαφος!

Εμπειρία Νο5: Κάνε paragliding στον Μύρτο και απόλαυσε την υπέροχη αυτή παραλία και από ψηλά. Κάπως έτσι, μάλλον, είναι τα όνειρα! 

6

Στα άκρα… της θάλασσας

Μπορεί στο μυαλό σου η Κεφαλονιά να αποτελεί έναν σχετικά ήσυχο προορισμό, αλλά μην εκπλαγείς όταν βρεθείς ξαφνικά σε κάποιο από τα πολλά beach parties που γίνονται πολύ συχνά στο νησί, ανεβάζοντας τους ρυθμούς και τη διάθεση ακόμη περισσότερο! Ωστόσο, οι ρυθμοί μπορούν να σκαρφαλώσουν ακόμη πιο ψηλά, αν επιλέξεις να πας πιο βαθιά και αφεθείς στην αδρεναλίνη που κρύβεται στα πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά του νησιού.

Εμπειρία Νο6: Ανέβασε τους παλμούς κάνοντας τα water sports που προτιμάς, στις παραλίες που φημίζονται γι’ αυτά: Μακρύς Γιαλός, Άμμες, Αντίσαμος! 

7

Ανεξερεύνητα μονοπάτια

Οι παραλίες της Κεφαλονιάς είναι αμέτρητες και πάντα θα υπάρχουν νέα μέρη για να ανακαλύψεις. Το αυτοκίνητο και οι περίπατοι,όμως, ίσως να μην είναι πάντα το σωστό μέσο για να το κάνεις πάντα! Νοικιάζοντας μια μικρή βάρκα ή κανονίζοντας με κάποια από τις διαθέσιμες βάρκες να σε μεταφέρει σε κάποιες παραλίες που προσεγγίζονται μόνο με αυτό τον τρόπο, θα έχεις τη δυνατότητα να βρεθείς σε κάποιες από τις πιο μαγικές και καθαρές ακτές που θα μπορούσες να φανταστείς. Αν είσαι τυχερός, ίσως για λίγες ώρες έστω, η παραλία να είναι μόνο δική σου!

Εμπειρία Νο7: Επισκέψου την παραλία Φτέρη! Ο προορισμός θα σε μαγέψει… κάπου εκεί θα αφήσεις ένα κομμάτι της καρδιάς σου στο νησί και θα υποσχεθείς ότι θα έρθεις ξανά. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όντως θα το κάνεις! 

8

Υποβρύχια Κεφαλονιά

H Κεφαλονιά είναι ένα αντικειμενικά όμορφο νησί. Οι ερωτεύσιμες ομορφιές της, ωστόσο, δεν περιορίζονται στις παραλίες και στα βουνά της, συναντώνται και στον βυθό της! Μην περιοριστείς λοιπόν στα θαλάσσια water sports που σε κρατάνε στην επιφάνεια της θάλασσας, βούτα στα βαθιά της και ετοιμάσου να ανακαλύψεις σημεία του νησιού και του εαυτού σου που δε γνώριζες, ούτε φανταζόσουν!

Εμπειρία Νο8: Scuba diving, είτε κοντά στον Μύρτο όπου θα δεις το ναυάγιο που δημιουργήθηκε από την βύθιση του πλοίου Christine, είτε στα μαγευτικά νερά της Μελισσάνης! 

9

Κοσμοπολίτικοι περίπατοι

Είσαι έτοιμος να μαγευτείς από τη γραφικότητα του πιο κοσμοπολίτικου σημείου του νησιού; Επισκέψου το Φισκάρδο και κάνε βόλτες στα μέρη που φαίνεται να προτιμά πληθώρα διασημοτήτων, εθνικών και διεθνών, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Εμπειρία Νο9: Άσε τα μικρά στενάκια του κοσμοπολίτικου Φισκάρδου να σου δείξουν τον δρόμο από μόνο τους. Μόνο εάν χαθείς σε αυτά θα ανακαλύψεις πόση ακόμη χάρη μπορεί να κρύβει ένας τόπος! Αν πάλι θες να περάσεις τη μέρα σου σε κάποια από τις βόρειες παραλίες του νησιού, το Δαφνούδι και η Έμπλυση είναι σίγουρα στις παραλίες που θα έπρεπε να έχεις στην κορυφή της must-visit λίστας σου!

14800797320 22e6811b55 k 1

πηγή:  http://room5.trivago.gr/444-top15-kefalonia-ti-na-kaneis/




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250