Κουντουρά: Σε 48 ώρες η βίζα για τους Ρώσους – 40% περισσότεροι φέτος στην Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016 13:43

Κουντουρά: Σε 48 ώρες η βίζα για τους Ρώσους – 40% περισσότεροι φέτος στην Ελλάδα

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι τώρα όλοι οι τουρίστες που απευθύνονται στο προξενείο για να πάρουν βίζα, θα την παίρνουν εντός 48 ωρών από την στιγμή που υποβάλλουν τα απαραίτητα έγραφα» τόνισε η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε στη Μόσχα με  την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Άλα Μανίλοβα.

Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε ότι τα προβλήματα με τις καθυστερήσεις ήταν τεχνικού χαρακτήρα. Είπε ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιούσαν τον Απρίλιο έχει αλλαχθεί και έχει ενισχυθεί κατά 70 άτομα το προσωπικό του προξενείου της Μόσχας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πλέον μόνο 48 ώρες για την έκδοση βίζας. Διαβεβαίωσε επίσης ότι το προξενείο είναι έτοιμο να αντέξει και μια αύξηση του αριθμού των αιτήσεων για έκδοση βίζας τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Νωρίτερα η κ. Κουντουρά δήλωσε στο πρακτορείο Interfax ότι από τις αρχές του χρόνου οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 40%. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι φέτος οι παραλίες της Ελλάδας θα είναι ο κύριος θερινός προορισμός για τους Ρώσους.

Η Άλα Μανίλοβα, παρατήρησε ότι βλέπει την Ελλάδα ως την υπ’ αριθμόν ένα χώρα- συνεργάτη για τη Ρωσία στον τομέα της υποδοχής Ρώσων τουριστών. Αιτιολογώντας τη θέση της αυτή υπογράμμισε ότι το βασικό πλεονέκτημα της Ελλάδας είναι η πεποίθηση των Ρώσων πολιτών ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ζεστός καιρός αλλά και μια ζεστή φιλόξενη ατμόσφαιρα.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250