Η 6η Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016 09:05

Η 6η Συνεδρίαση της Τουριστικής Επιτροπής

Με την αρχή της νέας Τουριστικής περιόδου να μπαίνει δυναμικά στο Νησί, συνεδρίασε για 6η συνεχή φορά τη Μ.Τρίτη 26 Απριλίου 2016 η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Κεφαλονιάς, υπό την Προεδρία του Α/Δημάρχου Τουρισμού κ.Ευάγγελου Κεκάτου και τη συμμετοχή του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Τουρισμού κ.Σταύρου Κουρή – Κορκού και της Υπαλλήλου του Τμήματος κ.Αικατερίνης Ανδρεάτου.


Μέλη και Φίλοι της Επιτροπής τίμησαν με την ενεργό παρουσία τους τη Συνεδρίαση, στην οποίαν τέθηκαν σημαντικά θέματα, που συμβάλλουν στην περαιτέρω βελτίωση του τουριστικού προϊόντος του Νησιού.


Μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν ήταν η εμπεριστατωμένη ενημέρωση από τον κ.Κορκό και τον Πρόεδρο των Ξενοδόχων κ.Γεράσιμο Τιμοθεάτο για τη σημαντική λειτουργική απόδοση του Εκθεσιακού Περιπτέρου στη διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μινσκ της Λευκορωσίας, όπως επίσης και για την επιτυχία του Εκθεσιακού Περιπτέρου παρουσίασης των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων του Νησιού στην Έκθεση Ελλάδος Γεύση , που επιμελήθηκε επιτυχώς ο εκπρόσωπος της «Κράνης» κ.Κώστας Πρέντζας.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτουρισμού Ιονίου και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων κ.Παναγής Μεταξάτος ενημέρωσε για το επικείμενο διεθνές Συνέδριο της Μεθόδου “Silva”, που θα αναπτυχθεί στο Νησί το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ η κ.Μιλένα Μεσσάρη πληροφόρησε για τις Εκδηλώσεις του Συλλόγου της Aqui Division.

Ο Α/Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Χρίστος Λευκαδίτης επεσήμανε το πρόβλημα της διακοπής των ακτοπλοϊκών δρομολογίων μεταξύ Φισκάρδου και Βασιλικής λόγω των ζημιών στο Λιμάνι της Λευκάδος από τον πρόσφατο σεισμό και ο Διευθυντής του Mediterranee κ.Θεόδωρος Παντούλιας ανέφερε το θετικό κλίμα στις κρατήσεις, που ενδεχομένως παρουσιάσουν ελαφρά άνοδο σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τέλος , ο κ.Κεκάτος αφού ενημέρωσε για τα Special Olympics και το Συνέδριο Ιαματικού Τουρισμού ,πληροφόρησε για το Συνέδριο Θεραπευτικού Τουρισμού που θα λάβει χώρα εντός του Μαΐου στην Κεφαλονιά.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ