Conde Nast Traveller: H Κεφαλονιά στους 10 κορυφαίους εναλλακτικούς ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015 11:40

Conde Nast Traveller: H Κεφαλονιά στους 10 κορυφαίους εναλλακτικούς ρομαντικούς προορισμούς στον κόσμο

Η Κεφαλονιά είναι ένας από τους καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Conde Nast Traveller, περιλαμβάνοντας το νησί του Ιονίου στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων ρομαντικών προορισμών που, χωρίς να χάνουν από τη μαγεία των καθιερωμένων τουριστικών, διαθέτουν περισσότερη ηρεμία, λιγότερους τουρίστες και ανεξερεύνητους θησαυρούς.

 

Όπως αναφέρει για την Κεφαλονιά το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, "Μπορεί η Σαντορίνη να είναι διάσημη για τα εντυπωσιακά ηλιοβασιλέματα και τις πανέμορφες παραλίες της, όμως η Κεφαλονιά διαθέτει ακριβώς τα ίδια, χωρίς συνωστισμό τουριστών. Διαθέτει άδειες λευκές αμμουδιές, πανύψηλους βράχους από ασβεστόλιθο και βαθιές και κατάφυτες κοιλάδες. 

Εξερευνήστε τα μαγευτικά σπήλαια της Δρογκαράτης, πηγαίνετε στην Ιθάκη με μια βάρκα με γυάλινο πάτο γύρω από τα ερείπια του κάστρου της Άσσου".

Δείτε την πλήρη λίστα με τους προορισμούς...

1. Λιόν, Γαλλία

Λιγότερο τουριστική αλλά εξίσου όμορφη με το Παρίσι, η Λιόν προτείνεται για ρομαντικές διακοπές. Μετάβαση από το Παρίσι με πτήση μόλις μιας ώρας. Επίσκεψη στο Musée des Beaux Arts de Lyon, δείπνο στο βραβευμένο με Μισελέν L'Auberge du Pont de Collonges, πικνίκ στο μεγαλύτερο πάρκο της Γαλλίας Parc de la Tete d'Or, ή βόλτα στον ποταμό Ροδανό.

Η πόλη θεωρείται επίσης ως η πύλη για τις Άλπεις, αφού η διαδρομή προς αυτές με το τρένο είναι σύντομη.

2. Bassano del Grappa, Ιταλία

Η πόλη είναι εξίσου όμορφη με τη Βενετία, χωρίς μεγάλη τουριστική κίνηση, μόλυνση του περιβάλλοντος και κυκλοφοριακή συμφόρηση. Η πόλη αυτή είναι γεμάτη γέφυρες και κανάλια και απέχει μόλις μια ώρα από τη Βενετία. Είναι επίσης μεσαιωνική πόλη κτισμένη επάνω στο νερό, στους πρόποδες των Ενετικών Προάλπεων. 

Βόλτες κατά μήκος της Ponte degli Alpini, μιας ιστορικής ξύλινης γέφυρας επάνω από τον ποταμό Μπρέντα, δοκιμάστε Γκράπα, το παραδοσιακό Ιταλικό αλκοολούχο ποτό στην προκυμαία Poli Distillery όπου παράγεται, ανακαλύψτε τους ήσυχους τοξωτούς δρόμους σε στυλ Βενετσιάνικο το απόγευμα κατά το ηλιοβασίλεμα.

3. Κεφαλονιά

4. Μουρέα, Γαλλική Πολυνησία

Η ονειρική λιμνοθάλασσα στο χρώμα του ζαφειριού και τα γραφικά μπάνγκαλόου επάνω στο νερό είναι αντιπροσωπευτικό τοπίο των Μπόρα Μπόρα, τα οποία όμως συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό τουριστών. Για το λόγο αυτό, το περιοδικό προτείνει το λιγότερο τουριστικό νησί του συμπλέγματος Μουρέα, το οποίο διαθέτει τις ίδιες αμμουδιές, πεντακάθαρα νερά και εντυπωσιακούς βράχους, στη μισή τιμή. Επιπλέον, το νησί είναι σε σχήμα καρδιάς!

5. Αντιροντάκ, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Στα Αντιροντάκ, θα βρείτε άγρια βουνά, πυκνά δάση, θεαματικές αλπικές λίμνες, όπως η Lake George και η Lake Placid, και πολλά εξαιρετικά οινοποιεία. Ιδανικό μέρος για ρομαντικές αποδράσεις το Σαββατοκύριακο.

6. Πόρτο Σεγκούρο, Βραζιλία

Το Ρίο είναι αναμφισβήτητα σέξι. Αλλά αν ψάχνετε για πιο χαμηούς τόνους, αναζητήστε τη χαλαρή hippie γοητεία του Trancoso στην ακτή της Bahia. Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα ρομαντικό στο ανέμελο vibe του. Κάντε μια χαλαρή βόλτα στο πολύχρωμο Quadrado, μείνετε στο κομψό Uxua Casa. Μην εκπλαγείτε αν εντοπίσετε κάποια διασημότητα: Η Solange Knowles και ο νέος σύζυγός της, Alan Ferguson, έκαναν στην περιοχή το γαμήλιο ταξίδι τους πρόσφατα.

7. Montefalco, Ιταλία

Αντί για τη Φλορεντία, προτείνεται ταξίδι στο γαλήνιο πράσινο τοπίο της κοντινής της Umbria. Στη μεσαιωνική πόλη της Montefalco, που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου, θα βρείτε εκκλησίες του 12ου αιώνα, πανέμορφα boutique ξενοδοχεία (προτείνεται το Palazzo Bontadosi με τις τεράστιες μπανιέρες του), και άνετες τρατορίες που σερβίρουν σπιτικό φαγητό.

8. Μοντερέι, Καλιφόρνια

Οι παρθένες παραλίες του φτάνουν τα 100 μίλια, διαθέτει πανέμορφα δάση, αμπελώνες και ελαιώνες. Προτείνεται αντί για το Σαν Φρανσίσκο, και διαθέτει άγρια ομορφιά και ρομαντισμό σε κάθε στροφή: επισκεφτείτε το πέτρινο εξοχικό σπίτι, όπου ο ποιητής Robinson Jeffers έζησε και συνέθεσε το έργο του, δείτε το ηλιοβασίλεμα στην παραλία Carmel.

9. Λανάι, Χαβάη

Αντί για το Μάουι προτιμήστε το απομονωμένο νησί Λανάι. Χαθείτε στα ομιχλώδη βουνά, κάνετε πικ-νικ στο σεληνιακό τοπίο του. Αν αναζητάτε την περιπέτεια, προτείνεται πεζοπορία στις απότομες κόκκινες πλαγιές του Sweetheart Rock. Δείτε το ηλιοβασίλεμα.

10. Hallstatt, Αυστρία

Η Βιέννη μπορεί να είναι όμορφη, αλλά το Halstatt είναι ο βασιλιάς του ρομαντισμού. Πλαισιώνεται από όλες τις πλευρές από τις πανύψηλες Άλπεις και είναι ένα από τα πολλά χωριά σε παστέλ χρώματα γύρω από Hallstätter See, κάτι σαν μια πιο γραφική εκδοχή της λίμνης Κόμο.

Πάρτε το τελεφερίκ μέχρι το Rudolfsurm, έναν πύργο του 13ου αιώνα, χτισμένο σχεδόν 3.000 πόδια πάνω από το Halsttat, από όπου η θέα είναι απαράμιλλη. Στη συνέχεια βόλτα με βάρκα υπό το φως των κεριών σε όλη τη λίμνη (με βάρκες που αναχωρούν από το σιδηροδρομικό σταθμό Stepanie στις 8:30 μ.μ.).

tornosnews




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250