«Όταν μπλέκονται πολλοί γαλάζιοι, αργεί να βγάλει ήλιο!» (21/1)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2013 15:48

«Όταν μπλέκονται πολλοί γαλάζιοι, αργεί να βγάλει ήλιο!» (21/1)

Καλημέρα Φίλοι μου,Εύχομαι σε όλους μια ήσυχη και δραστήρια παράλληλα εβδομάδα, γιατί μας χρειάζεται! Πάμε αμέσως στα δικά μας γιατί μου έλειψε το «ιντριγκαδόρικο» πέταγμα από δω κι από κει. Χωρίς αυτό και το «τσιμπολόγημα» δεν ζω εξάλλου, φαντάζομαι το έχετε καταλάβει.Θρίαμβος χαρακτηρίστηκε από μερικούς η παρουσία του Δημάρχου στην Αθήνα με αφορμή τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. Όλοι βγήκαν να εκθειάσουν την συνήθη πρακτική του Αλέκου να βρίζει και να φωνάζει, για να πετύχει αυτό που θέλει ...

Έλα όμως που οι εποχές άλλαξαν και τα πράγματα δεν εξελίχθησαν ακριβώς έτσι. Τι σημαίνει αυτό;; Σημαίνει «φούμαρα» κύριοι! Μας πουλούν «φούμαρα», γιατί οι δικές μου οι κεραίες έπιασαν άλλα. Ναι μεν ο Αλέκος προσπάθησε, αλλά δεν προσπάθησε για το επιθυμητό όλων, προσπάθησε για να υπερασπίσει το μονοπώλιο. Ναι, αυτή είναι η ουσία, αν αναλογιστούν όλοι οι λογικά σκεφτόμενοι άνθρωποι τις αντιδράσεις του «Ζεμπέκικο man», οι οποίες τεχνηέντως δεν αναφέρθηκαν πουθενά σχεδόν, αλλά και τις τοποθετήσεις του «Αγρότη της Περιφέρειας».

Εδώ που τα λέμε, πάλι καλά που ήταν κι αυτός εκεί. Παρόλα τα στραβά του, έχει μια κορμοστασιά, ένα πολιτικό εκτόπισμα και μια γνώση παραπάνω... Α, για τη Βουλευτή τι να πω;; Από τη μια δεν θέλω να υποτιμήσω το θεσμό που εκπροσωπεί και από την άλλη θα σκάσω αν δε βγάλω το κεντρί μου.. Μα βρε παιδιά, βοηθείστε την λίγο τη γυναίκα, τι την αφήσατε να χαθεί στο πλήθος;; Νέα, άβγαλτη και ΣΥΡΙΖΕΑ, υπάρχει πιο κατάλληλος συνδυασμός, για να βιώσεις την ειρωνεία μιας γαλαζοκρατούμενης αίθουσας;;;


Πάντως, μην περάσετε στα ψιλά τη λέξη «μονοπώλιο», που χρησιμοποίησα, γιατί φυσικά σε αυτή τη Δημοτική Αρχή και με δεδομένο ότι ο ντόπιος εφοπλιστής και κολλητός του Δημάρχου πλέει αλλού, οι παρέες έχουν διαφοροποιηθεί και τα συμφέροντα έχουν αλλάξει βεβαίως βεβαίως..

Πάμε στο δια ταύτα όμως λίγο;; Νέα γραμμή από τον Ιούνιο και έχει ο Θεός! Θετικό σίγουρα αν γίνουν όσα απαιτούνται, αρνητικό με την έννοια ότι πολλοί θα ήθελαν το πλοίο να πιάνει δουλειά από χθες! Και όσο για τη γενικότερη εικόνα του ΣΑΣ;; καμιά σαρανταριά θεματάκια ήταν για συζήτηση, τρία αν δεν απατώμαι ήταν δικά μας και εκπροσωπηθήκαμε από την αφρόκρεμα των πολιτικών του τόπου. Δεν θα αμφισβητήσω ότι ήταν μια ικανοποιητική παρουσία, αλλά μην τρελαίνεστε και μην θριαμβολογείτε! Θα αργήσουμε ακόμη για να έχουμε ως νησί και Περιφέρεια μια καλή παρουσία!

Να σχολιάσω κι έναν Αντιδήμαρχο που αν και πενηντάρης είναι από τους πλέον γοητευτικούς της Δημοτικής Αρχής;; Περί «mr Μαϊάμι – Βρυξέλλες» ο λόγος, που αν σε πιάσει στην κουβέντα από την ευφράδεια λόγου και τα κομπλιμέντα θα νομίσεις ότι είσαι Υπουργός χωρίς να έχεις ορκιστεί καν.. είναι απίστευτος πραγματικά και κρίνω ότι είναι από τις πετυχημένες επιλογές του Αλέκου.

Να πάω και κάπου αλλού τώρα, γιατί η πολλή καλοσύνη βλάπτει.. Ο «Περιπατητής» είναι γεμάτος χαρά με τις αναβαθμισμένες θέσεις που έχει αναλάβει, αλλά και γιατί έχει τη στήριξη της «γαλάζιας γαλαζομάτας» κι ενός Προέδρου που τον έχει κάνει σκυλάκι του.. Εμ, αυτά παθαίνεις αν είσαι νέος, πας να γίνεις μπροστάρης και σου τη βγαίνει από δίπλα με τέτοιο τρόπο ο «λάου λάου» (δυσκολεύομαι μερικές φορές να ξεχωρίσω τι του ταιριάζει καλύτερα σαν ψευδώνυμο), που ούτε καν παίρνεις χαμπάρι τι σημαίνει αυτό για το μέλλον σου.. Όχι τίποτε άλλο, αυτός πάντα βρίσκει τον τρόπο να ξέρεις, μη ξεχνάς είναι ο Αντιδήμαρχος που δημόσια έχει παραδεχτεί ότι ακόμη και οι παρατυπίες, όταν γίνονται για το καλό του Δήμου δήθεν, δικαιολογούνται... Ε ρε μεσάνυχτα που έχουν κάτι «διαμάντια» του Αλέκου.. Να τους χαίρεται! Καλά μου είπαν χθες κάποιοι μεσόκοποι « όταν μπλέκονται πολλοί γαλάζιοι, αργεί να βγάλει ήλιο»!

Με πήρε η φόρα όμως, ασχολήθηκα πολύ με τους «illuminati» και ξέχασα να σχολιάσω τη νέα τοποθέτηση Φόρτε. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη! «Ήμουν νιος και γέρασα» Μάκη μου... ξεκόλλα επιτέλους βρε παιδάκι από αυτό το ύφος, δεν βαρέθηκες να βλέπεις ότι βαρεθήκαμε;;
Αυτά για σήμερα, έτσι, για να πάει καλά η νέα εβδομάδα.

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!
Το Κουνούπι