Οι «Μούντζες μπλε» εξελίσσονται σε «φάσκελα»! (29/12)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012 01:20

Οι «Μούντζες μπλε» εξελίσσονται σε «φάσκελα»! (29/12)

Χαιρετώ τους πάντες για ακόμη μια φορά! Γνωρίζω ότι πολλοί από εσάς με περιμένετε με την μυγοσκοτώστρα στη γωνία, αλλά σας συγχωρώ γιατί είναι άγιες μέρες και θέλω να έχω τη συνείδησή μου καθαρή εν όψει της νέας χρονιάς που έρχεται. Επιθυμώ σήμερα να δώσω το βάρος και την αξία που ταιριάζει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, μιας και έχω την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με μερικούς συμβούλους.

Καταρχάς, τι τιτανομαχία μεγατόνων ήταν αυτή που έθεσε τις βάσεις της στο προχθεσινό συμβούλιο;;; Δεν ξέρω αν το πήρατε χαμπάρι, αλλά την Πέμπτη άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο στο κεφάλαιο που έχει τίτλο «Δημοτικές Εκλογές»..

Γιατί το λέω αυτό;; Η πρόταση που κατέβασε ο «νερουλάς» ήταν η σπίθα που φρόντισε να κάνει φωτιά ο «Άλεξ - Άνδρας» και πυρκαγιά ο «Κροταλίας» (συγνώμη αξιοσέβαστε Σπύρο, αλλά οι δικοί σου σε αποκαλούν έτσι και εγώ απλώς δανείζομαι τον όρο). Οι δυο σύμβουλοι, ο καθένας για διαφορετικό λόγο έδειξαν ότι ο Δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει ό, τι θέλει και ότι τελικά δεν του «περνά»... Ειδικά όταν εισηγητής θέματος είναι ο «Περιπατητής» ! Και εξηγούμαι αμέσως φίλοι μου. Ο κυρ Αλέκος έκανε Μια Συνεργασία (έχουν σημασία τα κεφαλαία γράμματα )και παράλληλα τοποθέτησε Αντιδημάρχους σε διάφορες θέσεις. Από Την Συνεργασία δεν νομίζω να έχει παράπονο, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και επιτελείται έργο.

Οι Αντιδήμαρχοι τώρα, άλλοι αποδείχτηκαν «διπλός άσσος» και άλλοι «μούντζες μπλε»... Ένας «διπλός άσσος» είναι και ο «Κροταλίας», που όμως ο κυρ Αλέκος δεν δείχνει να υπολογίζει... Αντίθετα, υπολογίζει κατά πολύ μερικές «Μούντζες μπλε», οι οποίες κιόλας έχουν αξιώσεις να εξελιχθούν σε «φάσκελα»...

Είδαν κι απόειδαν λοιπόν οι άνθρωποι και έστειλαν μήνυμα με το δικό τους τρόπο. Πάντως, επιτρέψτε μου και δυο ακόμη αθώα σχόλια. Τα Ομαλά τελικά δεν είναι διάσημα μόνο για τον «Άγιο», βοήθειά μας..., είναι και την «μέντα» τους! Κάποιος χθες χόρτασε «μέντα» στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τίποτα δεν του βγήκε! Αντιθέτως του γύρισε μπούμερανγκ, γιατί θα μπορούσαν όλοι αυτοί οι νέοι τριγμοί στο Μέγαρο να αποφευχθούν! Αλλά έτσι είναι, όταν σκέφτεσαι παρορμητικά, προσπαθείς να το παίξεις προσωπικότητα ενώ δεν είσαι και αναμασάς μίση και εγωισμούς του παρελθόντος, τότε εισπράττεις απώλειες... Και θυμηθείτε τα λόγια μου, οι απώλειες από αυτό το συμβούλιο θα φανούν στο μέλλον και μάλιστα στο άμεσο μέλλον.

Κάτι άλλο τώρα, που είναι συμπέρασμα πολλών συνεδριάσεων. Δεν ξέρω αν το έχετε παρατηρήσει, αλλά η πτέρυγα της Δημοτικής Αρχής, με εξαίρεση ελάχιστους συμβούλους, είναι «πέρα βρέχει»... Ακόμη κι όταν ψηφίζουν τις εισηγήσεις τους, το κάνουν με βαριά καρδιά και σηκώνουν άψυχα τα χέρια τους. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη... Αυτό για μένα, που έχω μάθει να παρατηρώ τα πράγματα από ψηλά και έξω, σημαίνει ότι κάποιοι έχουν ήδη αρχίσει να δουλεύουν στο μυαλό τους την «έξοδο»...

Όσο για την πτέρυγα της Αντιπολίτευσης; Οι «κόκκινοι» έκαναν σεμινάρια ιστορίας και προστασίας του λαού, αλλά στο τέλος αποδείχτηκαν «μπανανόφλουδα». Οι «Ανεξάρτητοι» μεταλλάχτηκαν σε τρυποκάρυδο, αφού κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλη τρύπα στον «κορμό» των «Ισχυρών» και οι «Κοτσιλινικοί» φόρεσαν την ασπίδα του Αχιλλέα και ρίχτηκαν στη μάχη μόνοι τους.

Εδώ να σταθώ λίγο, αφού είναι δύσκολο να χωρέσει το μικρό μυαλό μου την κίνηση του Μάρκου... Ρε φίλε, τι κάνεις;; Σε σταυρώνουν και εσύ καρφώνεις τα καρφιά;; Κάτσε εκεί και «διάβασέ» τους το ευαγγέλιο να τελειώνει το τελετουργικό! Εδώ ο άλλος ( και σημειωτέον επικρινόμενος από εσένα στο παρελθόν) κατεβάζει πρόταση για πάρτη σου κι εσύ λείπεις;;; Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;;; Δεν χάνονται!

Ας είναι, εγώ ένα μικρό κουνούπι είμαι, δεν ξέρω πολλά! Αφήστε που δίψασα και πάω να βρω καμιά πηγή με φρέσκο αίμα να ξεδιψάσω...

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!

Το Κουνούπι