«Μπαλάρουν» μόνοι τους και... μπουρδουκλώνονται!» (27/12)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012 15:27

«Μπαλάρουν» μόνοι τους και... μπουρδουκλώνονται!» (27/12)

Καλημέρα Κεφαλλονίτες και Κεφαλλονίτισσες! Πέρασαν κι αυτά τα Χριστούγεννα και μετά το «τσιμπολόγημα» της γαλοπούλας και των λοιπών εδεσμάτων, επανέρχομαι δριμύτερο και ετοιμοπόλεμο! Ακούστε τώρα να γελάσετε, αυτές τις ημέρες είθισται πολλοί να προχωρούν σε δωρεές και πράξεις αγάπης σε διάφορους χώρους και ιδρύματα, εκπαιδευτικά κυρίως.

Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τέτοια πράγματα, αλλά υπάρχει κάτι που με «τρώει» και δεν μπορώ να το αφήσω έτσι... Πριν από λίγες ημέρες πρώην Πολιτευτής της ΝΔ μοίρασε παιχνίδια λέει σε παιδιά της Ερίσου με τη βοήθεια γνωστού Δημοτικού Συμβούλου.
Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που πριν από λίγους μήνες μοίραζε βιβλία για να κάνει γνωστή την αφεντιά του και έκανε τραπεζώματα με γαρίδες και παϊδάκια... Τότε είχε κοντά του δύο μεγάλα στελέχη του νυν Δημάρχου. Το ένα οργάνωνε τα τραπέζια και ήταν ο «κράχτης», ενώ το άλλο ήταν επιπέδου και το είχε για σοβαρές συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Το πρώτο γνώρισε την «γκλαμουριά» δίπλα του και το άλλο αντικατέστησε τα ραδίκια και το μαριδάκι με γκουρμέ πιάτα.... Δεν νομίζω να σας δυσκόλεψα και να μην έχετε βρει ακόμη ποιον «τσιμπάω»;; Πάντως, αν δυσκολευτήκατε, να σας ενημερώσω ότι από τους δύο δημοτικούς συμβούλους, ο ένας σήμερα φαίνεται ότι προσχωρεί στην «Ανεξάρτητη» πτέρυγα της Κεφαλονιάς, ενώ ο άλλος παραμένει πιστός στρατιώτης στον «Γυρολόγο της Πολιτικής»..

Αχ καημένη ΝΔ, τι σου έμελε να πάθεις με τέτοια στελέχη που κατεβάζεις στις εκλογές! Αλήθεια, μιας και έπιασα αυτήν την κουβέντα, εκείνη η ξανθιά, γαλάζια κυρία, με τις πλούσιες καμπύλες και τα μοιραία μάτια που εξαφανίστηκε; Άφησε τον έρωτά της το μεγάλο μόνο του να βολοδέρνει εδώ κι εκεί; Καημένε ψηλέ και ερωτύλε, δεν ήξερες, δεν ρώταγες που πας να μπλέξεις;;; Όμως, μην το βάζεις κάτω, να μάτσο οι ξανθιές έξω, άκου τι σου λέει η εμπειρία!
Πάντως, για ξανθιά σε παραδέχομαι κυρία «γαλαζοαίματη»! Φέρθηκες έξυπνα! Και θεσούλα – κλειδί εξασφάλισες και κρεατόπιτα έμαθες να φτιάχνεις και τα πανηγυράκια του νησιού έμαθες, και τον Επιτάφιο στόλισες, και καλά πέρασες....! Τελικά ήσουν όντως το «βαρύ» πυροβολικό του Ψηφοδελτίου σου!

Κι εδώ που τα λέμε τώρα μεταξύ μας, δεν είσαι η μόνη έξυπνη ξανθιά που προέρχεσαι από το δεξιό χώρο. Υπάρχει άλλη μια, με τη διαφορά ότι αυτή έχει μπει σε μια βάρκα και ακόμη δεν έχει καταφέρει να την ισορροπήσει. Μια ρέπει προς τα Δεξιά και μια ρέπει προς τα Αριστερά. Κι έτσι από «Μπουμπουλίνα» του αξιοσέβαστου κ. Μοσχονά, μου έγινε άλλη το πρωί και άλλη το βράδυ. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ το πρωί, ΑΡΙΣΤΕΡΗ το βράδυ! Μήπως γλυκιά μου κάπου μπλέχτηκες στην πορεία κα πρέπει κάποια στιγμή να αποφασίσεις σε ποιανού το πανηγύρι θα συμμετέχεις και ποιανού τη σημαία θα σηκώσεις; Όχι τίποτε άλλο, να ξέρουν και οι οπαδοί σου τι θα ψηφίσουν την επόμενη.

Πολλή ΝΔ βρε παιδί μου και θα πάθω τίποτα χριστουγενιάτικα! Αλλά τι να κάνω, αφού αντίπαλον δέος δεν υπάρχει και ετούτοι οι άμοιροι κάνουν ό, τι μπορούν για να ξεφτιλίζονται! Μα είναι δυνατόν να «μπαλάρουν» μόνοι τους και να μπουρδουκλώνουν τα πόδια τους;; Είναι δυνατόν να είναι τόσο λίγοι;;
Ας είναι, δεν θα επεκταθώ περισσότερο, πάω την καθιερωμένη μου βόλτα στην Πλατεία, όλο και κάποιο περίεργο «πηγαδάκι» θα πετύχω στο δρόμο μου..

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!

Το Κουνούπι ανανεωμένο