«Λαλεί ο κόκορας, αλλά νομίζουν ότι νυχτώνει…» (17/12)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2012 20:29

«Λαλεί ο κόκορας, αλλά νομίζουν ότι νυχτώνει…» (17/12)

Καλησπερούδια και καλή εβδομάδα σε όλους!!! Σήμερα γιορτάζουν η Διονυσία και ο Διονύσης, γι' αυτό, πριν από όλα, θα ήθελα να ευχηθώ χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες! Κι έχουμε και λέμε, σήμερα γιορτάζει ο Δημοτικός Σύμβουλος Διονύσης Αραβαντινός, του οποίου το παρατσούκλι τρελαίνει τις γυναίκες κα του οποίου η ευφράδεια τρελαίνει τη Δημοτική Αρχή... Να μας ζήσεις Διονύση! Επίσης, σήμερα γιορτάζει ο συμπαθέστατος, χαμηλών τόνων και εργατικότατος Διονύσης Κοκόσης.. Χρόνια σας πολλά και καλή δύναμη, γιατί με όσους έχετε μπλέξει είναι σίγουρο ότι την χρειάζεστε...!!

Πάμε τώρα στο δια ταύτα γιατί τα τσιμπήματα δεν περιμένουν. Τη στιγμή που γράφεται το παρόν, το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας δεν έχει ξεκινήσει... Δε γνωρίζω πότε θα «βγω αέρα», αλλά γνωρίζω σίγουρα ότι η σημερινή συνεδρίαση θα έχει απώλειες κα μάλιστα μεγάλες! Μη ρωτάτε πως και γιατί, αρκεί μόνο να σκεφτείτε ότι καμιά φορά και οι σκλάβοι ξυπνούν... Ως πότε θα κλείνουν στόμα, μάτια, αυτιά και θα κάνουν ό, τι πει το αφεντικό εξάλλου;; Ώρα ήταν να πάρουν τα πάνω τους και να δείξουν τη δυσαρέσκειά τους για όσα συμβαίνουν. Άντε να δούμε λοιπόν, γιατί προβλέπω να είναι Πρωτοχρονιά και να τρέχει ο Δήμαρχος να παρακαλά για να περάσουν θέματα «φωτιά»! Θυμηθείτε τις σας λέω..!

Κι εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε «του κόπηκε το γέλιο». Ποιανού;; Του Δημάρχου βέβαια. Εμ, δεν είναι κάθε μέρα Παρασκευή βράδυ, να ανοίγουμε μπουκάλια και να πετάμε καλάθια με λουλούδια στα μπουζουξίδικα της γειτονιάς! Και μάλιστα με καλή παρέα... όχι ό, τι κι ό, τι.. Κοτζάμ Αντιδήμαρχος τον συνόδευε, μόνο τα καπέλα έλειπαν! Αχ, τι τραβάμε κι εμείς τα κουνουπάκια... και μετά σου λέει να μην τσιμπάς! Μα με αφήνετε το έρμο; Δεν μ΄ αφήνετε!

Κάτι τελευταίο τώρα γιατί δεν μπορώ να το αφήσω απαρατήρητο, ασχολίαστο και χωρίς τσιμπιές φυσικά... Παρακολούθησα με προσοχή την νέα ανακοίνωση του κ. Φόρτε για τις υπογραφές ένταξης του σχολείου στο Φαραώ. Μα γιατί τέτοια εμπάθεια;; Γιατί σε τούτον τον τόπο πρέπει πάντα να τρέχουμε και να τα ακυρώνουμε όλα;;; Πάει να γίνει μια καλή κίνηση! Άστε την την κακομοίρα να στεριώσει κάπου μπας και δούμε και κανένα έργο σε τούτο το τρελονήσι! Εκτός αυτού, κύριε Μάκη μου, μήπως είναι άκυρο και άκαιρο να μπλέκουμε ξαφνικά πολιτικούς παράγοντες με επαγγελματικές δραστηριότητες στο όλο θέμα;; Αυτό είναι το ζουμί ή να προχωρήσει το έργο;;; Μήπως να ξεκολλήσουμε λίγο από τις παλαιοκομματικές πρακτικές;; Λέω τώρα εγώ... μήπως;;;

Αλλά τι ρωτάω;; Δεν βλέπετε τι γίνεται στη ΝΟΔΕ; Λαλεί ο κόκορας, αλλά εκεί νομίζουν ότι νυχτώνει... Συνεδριάζουν αύριο, μετά τα όσα συζητήθηκαν κρυφά και απόμερα και μάλιστα θα έχουν και εκλεκτούς καλεσμένους από την Αθήνα.. Για να δούμε τι θα δούμε, αν και προσωπικά θεωρώ ότι θα έχουμε την ίδια σούπα πάλι, χιλιοζεσταμένη! Αυτά είναι. Όταν δεν αλλάζεις σεφ, μπουκώσου και μη μιλάς καθόλου...!

Ουφ, πάει κι αυτό. Τα είπα και ηρέμησα. Σας αφήνω τώρα γιατί οι εξελίξεις τρέχουν και ένα μικρό κουνούπι είμαι, πόσο να αντέξω να πετάω;;

Τσιμπηματάκια φίλοι μου,
Το Κουνούπι