Οι «άνετοι», οι «καταϊδρωμένοι» και οι «μεσοβέζικοι»… εσείς με ποιον είστε; (19/3)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 12:21

Οι «άνετοι», οι «καταϊδρωμένοι» και οι «μεσοβέζικοι»… εσείς με ποιον είστε; (19/3)

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους μου και καλή μας εβδομάδα! Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά κάπως περίεργα ξεκίνησε η εβδομάδα που ήδη διανύουμε.. Ναι, επιτέλους έχουμε προεκλογικό άρωμα στα στέκια τα πολιτικά και αγώνα δρόμου για πολλούς στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Έτσι λοιπόν τρεις είναι οι κατηγορίες που θα μας απασχολήσουν... .

Κατηγορία Α: Οι «Άνετοι»... τη μια μέρα είναι στο Αργοστόλι, την άλλη είναι στο Ληξούρι, την άλλη στην Σάμη και τα λοιπά και τα λοιπά, ενώ τα ονόματα των υποψηφίων έχουν μια ικανοποιητική «ροή»...

Κατηγορία Β: Οι «Καταϊδρωμένοι»... σβήνουν, γράφουν ονόματα συνέχεια, παρακαλούν με τηλεφωνήματα πρώην υποψηφίους, τάζουν από πέτρες μέχρι άστρα και επιστρατεύουν «βατράχια», αφού δεν έχουν «παπαγαλάκια» ..

Κατηγορία Γ: Οι «Μεσοβέζικοι» ... πάντα ήθελα να βρω τρόπο να χρησιμοποιήσω αυτή τη λέξη! Αυτοί μπορεί να καταρτίσουν ψηφοδέλτιο, μπορεί και όχι. Αλιεύουν ονόματα από δω κι από κει, αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν αν σε έναν μήνα που λήγουν οι προθεσμίες θα έχουν συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ατόμων. Οπότε κάνουν κάτι πιο έξυπνο.

Μαζεύουν κόσμο από όπου βρουν και αν δεν «καλιάσει», θα βρουν άλλο τρόπο πίεσης σε εκείνον που θεωρούν πρωτοπόρο. Εξάλλου, «από τίποτε κι ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα»!

Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να καταχωρήσω επίσημα ονόματα σε κάποια από τις τρεις κατηγορίες, αλλά αν κάνετε μερικές διεργασίες στο μυαλουδάκι σας, μπορείτε πολύ εύκολα να κάνετε και μόνοι σας την κατάταξη.

Πάμε τώρα κάπου αλλού και σίγουρα όχι στην... «Νέα Κεφαλονιά». Εκτός κι αν κάποιοι ανακάλυψαν ξαφνικά ότι υπάρχει Κεφαλονιά και μάλιστα με πολλά προβλήματα που και οι ίδιοι έχουν συμβάλει τα μέγιστα σε αυτά κατά το παρελθόν.

Πάμε μια βόλτα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαββάτου στο Ληξούρι. Τρεις φράσεις θα χρησιμοποιήσω. Πολύς κόσμος, πολλές «μπαρούφες» από τη Δημοτική Αρχή και «μηδέν» αποτέλεσμα! Ως συνήθως δηλαδή, τα δυο τελευταία επικράτησαν...

Βρε περιέργεια που την έχω να δω τα ονόματα που θα ανακοινώσει ο Αλέκος στο Ληξούρι, να δω τη νεολαία που διαλαλούν τα «βατραχάκια» ότι θα τον ακολουθήσει, να δω το όραμα της «ελεύθερης» Κεφαλονιάς να... μεγαλώνει.!

Πάντως Αλέκο εγώ σου εύχομαι καλή επιτυχία, ειδικά στην Παλλική θα την έχεις!

Και το αστείο της ημέρας: «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό»! Οι πάλαι ποτέ άσπονδοι εχθροί Κοτσιλίνης και Τσιλιμιδός συναντήθηκαν για τις εκλογές του Μαΐου και αυτό είναι είδηση!

Για τον Κοτσιλίνη δεν μπορώ να πω πολλά, δεν του παίρνεις κι εύκολα κουβέντα εδώ που τα λέμε.. Για τον Τσιλιμιδό πολλά τα ερωτηματικά. Δεν τα βρήκε με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακούστηκαν διάφορα στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας για προσχώρησή του σε συνδυασμό, είναι και στην απ΄ έξω εδώ και τέσσερα χρόνια, δικαιολογείται να «ψάχνεται».

Ο βασικός μου προβληματισμός απλώς για τη συγκεκριμένη συνάντηση είναι ο εξής: όταν στο σπίτι σου σου έχει μείνει μόνο η κεραμοσκεπή κι αυτή μισογκρεμισμένη, άντε να τρέξεις να κλείσεις τα «παράθυρα» μετά..

Περιμένω με αγωνία το τέλος της εβδομάδας , για αυτό και δεν θα ανοίξω άλλο το στόμα μου για σήμερα. Είστε σε αναμονή..

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι