«Πείτε του πάρει μαζί του και το 80% του συνδυασμού του. Για καλό θα είναι!» (23/1)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 21:07

«Πείτε του πάρει μαζί του και το 80% του συνδυασμού του. Για καλό θα είναι!»  (23/1)

Καλησπέρα σας φίλοι μου! Αν και πίστευα πάντα ότι η γνωστή έκφραση «η ισχύς εν τη ενώσει» είναι ωφέλιμη και γενικά η συλλογική δουλειά πάντα αποφέρει περισσότερα από ότι η ατομική, σήμερα θα κάνω μια εξαίρεση σχετικά με την άγνωστη Συντακτική Επιτροπή, που δηλώνει και φιλελεύθερη και δημοκρατική… Στέκομαι σε αυτά που κρίνω άξια σχολιασμού... 

Επανεκκίνηση της Δημοτικής Αρχής Γίνεται κάτι τέτοιο τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές;;; Λίγο δύσκολο, δεν νομίζετε;; Πως μπορείς αλήθεια να συμμαζέψεις τόσα λάθη, τόσες παραλείψεις, τόσες απουσίες, τόσες ίντριγκες, τόσα πισώπλατα μαχαιρώματα, τοοοοοόσο λίγο παραχθέν έργο και τόσες αβλεψίες γενικότερα, που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από αφελείς μέχρι και εκούσιες, ανά περίπτωση;

Ανασύνταξη των φιλελεύθερων Δυνάμεων της προόδου και της διαφάνειας…Μα για ποια ανασύνταξη μιλάμε, όταν ο ένας διώχνει τον άλλο και μόλις κανένας φιλόδοξος νέος πάει να κάνει κίνηση διαφορετική από εκείνη των παλιών, πέφτετε όλοι μαζί πάνω του να τον κατασπαράξετε;; Τώρα θυμηθήκατε ότι πρέπει να γίνει ανασύνταξη;; Η ανασύνταξη ξεκινά από την αρχή, από τη νεολαία.. κι εσείς, ειδικά σε αυτό, πάσχετε τώρα τελευταία!

…διορθώνοντας παράλληλα τα λάθη που αναμφίβολα έγιναν και τις αρρυθμίες που σίγουρα υπήρξαν…Νομίζω έχετε παρεξηγήσει λίγο τα πράγματα. Τα λάθη δεν είναι κουμπάκια να τα πατήσεις και να διορθωθούν. Αν ήταν έτσι, θα το είχαν κάνει και οι προηγούμενοι. Άρα; Ψεύδεστε κύριοι! Δεν θα διορθώσετε, πάρα μόνο εκείνα που συμφέρει να διορθώσετε!

Η εκκίνηση των εξελίξεων ανήκει στους πρωταγωνιστές, στους επικεφαλείς. Οι ηγέτες πρέπει να αποφασίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Ωστόσο, ο χρόνος περνάει και τα περιθώρια είναι πλέον ασφυκτικά με ορατό τον κίνδυνο, να οδηγηθούμε σε ένα πισωγύρισμα που θα βλάψει τον τόπο και την πρόοδο που έχει συντελεστεί.
Κάτι τέτοιο δεν πρέπει να το επιτρέψουμε. Ο τόπος πρέπει να πορευτεί μπροστά, μέσα από νέες συμμαχίες και συνθέσεις όπου οι όποιες κομματικές αποχρώσεις είναι ανάγκη να παραμεριστούν για το καλό του νησιού μας…
Με μπερδέψατε λιγάκι. Ηγέτες; έχει ηγέτες αυτό το νησί και δεν τους έχω πάρει χαμπάρι; Σε ποια εποχή ζείτε; Αν εννοείτε τον Δήμαρχο, πρέπει να είστε «άρρωστοι». Αν πάλι του λέτε με τον τρόπο σας να κάνει λίγο πιο πέρα για να πάρει άλλος τα ηνία, δικαίωμά σας, αλλά μην νομίζετε ότι από τη συγκεκριμένη παράταξη του Δημάρχου, ξεχωρίζει κάποιος, ο οποίος θα μπορούσε να αναλάβει το ρόλο του ηγέτη και τους γητευτή των υπόλοιπων φιλελεύθερων προοδευτικών δυνάμεων, όπως λέτε.. Όσο για το πισωγύρισμα, μάλλον αργήσατε να πάρετε πρέφα τι έχει γίνει. Φέτος ειδικά το πισωγύρισμα πήρε σάρκα και οστά! Η δε νηφαλιότητα πέταξε μακριά όταν ανέλαβε ο «Πρόεδρος» το Δ.Σ.!

…τιμώντας ανθρώπους που έδωσαν πολλά αλλά έδωσαν ότι είχαν να δώσουν, προχωράμε στην επόμενη μέρα… Καλά το κατάλαβα, ετοιμάζετε «πραξικόπημα» για να φύγει ο Αλέκος και να πάρει κάποιος άλλο τη θέση του ε; Αν δεχτεί πάντως να φύγει, πείτε του πάρει μαζί του και το 80% του συνδυασμού του. Για καλό θα είναι!

Προχωράμε μπροστά ανανεωμένοι, απαλλαγμένοι από βαρίδια και ηγεμονικές αντιλήψεις… Η αλήθεια είναι πως η ηγεμονική αντίληψη είναι εδώ και  χρόνια στο αίμα των προοδευτικών και φιλελεύθερων παρατάξεων, οι οποίες πλασάρουν συχνά το προφίλ των «αρχηγικών» κομμάτων, οπότε και να θέλετε, δεν το πετυχαίνετε αυτό. Όσο για τα υπόλοιπα, τα βαρίδια τα έχουν όσοι ήταν χρόνια στα πολιτικά πράγματα. Αν πίσω από τη Συντακτική σας Επιτροπή λοιπόν, κρύβονται μερικά τέτοια πρόσωπα, καλύτερα να μείνετε ανώνυμοι! Γιατί με μανιφέστα δεν λύνετε τα προβλήματα κύριοι… «άγνωστοι Συντακτικοί»!


Κι επειδή ανέλυσα πολύ τα της επιτροπή σας, πετάω μέχρι το Δημαρχείο να δω τι ετοιμάζουν εκεί εν όψει του συμβουλίου της Δευτέρας και εν όψει των νέων συμμαχιών που δεν «βγαίνουν» και ο Δήμαρχος έχει αρχίσει να ρωτά μέχρι και την κουτσή Μαρία αν θέλει να είναι υποψήφια…

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι