«Μιλούν για «πατάτες» και ξεχνάνε ότι ο τροχός γυρίζει πάντα…» (17/1)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 11:35

«Μιλούν για «πατάτες» και ξεχνάνε ότι ο τροχός γυρίζει πάντα…» (17/1)

Καλημέρα σε όλους και όλες! Έχω προσπαθήσει πολλές φορές να είμαι ευγενικό και καλό κουνουπάκι και, παρά τις φυσικές δυσκολίες που συναντώ, κάποιες φορές το έχω καταφέρει... Είναι όμως και κάποιες άλλες φορές που εμφανίζω αδυναμία να ανταποκριθώ στις επιθυμίες μερικών «αγαπητών» συμβούλων του Αλέκου και να πάψω να «τσιμπολογώ»... Και να ήταν μόνο αυτοί! Δυστυχώς βλέπω ότι καθημερινά προστίθενται κι άλλοι..

Την προηγούμενη φορά είχα αφήσει τον «Πρόεδρο» εκτός σχολιασμού. Σήμερα θα επανορθώσω και αμέσως μετά θα πάω στο πολιτικό συμβάν της ημέρας.

Τον άκουσα στην εκδήλωση των εθελοντών την προηγούμενη Παρασκευή να ζητά έμμεσα συνεργασία και ομόνοια, να χρησιμοποιεί τη φράση «όλοι μαζί» και να σηκώνει λευκή σημαία...

Μετά έμαθα ότι πήρε το λόγο στην κοπή της πίτας της τουριστικής επιτροπής. Εκεί ξεσπάθωσε βέβαια! Μετά την κρίση «εθελοντικής» αγάπης, επανήλθε δριμύτερος και έδειξε ότι δεν είναι τυχαίο που κατά καιρούς έχει αποκτήσει ένα «τσουβάλι» με ωραιότατα κοσμητικά επίθετα να τον συνοδεύουν σχεδόν παντού. Τα έβαλε με όλους λοιπόν ακόμη και στην κοπή της πίτας, ακόμη και μπροστά στους ιερείς!

Τόλμησε ο Στρίντζης να μιλήσει για το υποβαθμισμένο Ληξούρι, βγήκε ο Ανουσάκης και με τον τρόπο του έδειξε την πόρτα της εξόδου στον γνωστό επιχειρηματία.

Τόλμησε ο Κουρής να σχολιάσει ότι πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες για την έναρξη της θερινής περιόδου, αμέσως ο Ανουσάκης απάντησε ότι φταίει η Πολιτεία και όχι ο Δήμος για τις καθυστερήσεις.

Με το γνωστό του ύφος λοιπόν, με γουρλωμένα τα μάτια και με στάση να θυμίζει παλαιστή, ο «Πρόεδρος» έγινε για άλλη μια φορά αντικείμενο σχολιασμού και γέλωτα, αφού πλέον φαίνεται σε όλους ότι έχει χάσει την αίσθηση της ώρας, της αίσθηση του χώρου, καθώς και την έννοια της λογικής και στοιχειοθετημένης απάντησης.

Κατά τα άλλα, βγαίνουν μερικοί «εκδότες», μιλούν για «πατάτες» και ξεχνάνε ότι ο τροχός γυρίζει πάντα, δεν γίνεται να μη γυρίσει! Αυτή είναι η φύση του! Το θέμα είναι κάθε φορά που γυρίζει σε τι φάση θα σε βρει...

Να, καλή ώρα ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ! Ο τροχός τον έχει βρει σε φάση «χαίρομαι την ατυχία μου να είμαι Πρόεδρος της ΝΟΔΕ, γιατί δεν το ξέρω ακόμη ότι είμαι άτυχος»...

Μην ψάξετε να βρείτε τι σημαίνει αυτό που είπα, θέλει πολύ πολιτικό πολιτισμό για να το καταλάβετε μερικοί και σας λείπει!
Καλύτερα θαυμάστε την «έλλειψη» του Λουκέρη στην τελευταία του ανακοίνωση.

Λίγες μέρες πριν ανακοινωθεί επίσημα από το στόμα του Μιχελάκη το αποτέλεσμα για το σπάσιμο ή όχι του Δήμου, ο Λουκέρης βγάζει μια ανακοίνωση προπαρασκευαστική, μιλά για τρεις δήμους, μιλά για επαφές με διάφορες κοινωνικές ομάδες και πληθώρα συμπολιτών και στο τέλος προσπαθεί έμμεσα να δείξει ότι εκείνος και η ομάδα του δούλεψαν για αυτό.

Δύο πράγματα ισχύουν: Ή ο Λουκέρης ξέρει κάτι – διόλου απίθανο – και ετοιμάζεται να κάνει πάρτι που η Παλλική θα εκλέξει δικό της Δήμαρχο ή βρισκόταν σε παραλήρημα όταν έγραφε την επιστολή. Δηλαδή, θέλει να μας πείσει τώρα ο Λουκέρης ότι έκανε επαφές με κοινωνικές ομάδες, όταν στις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ δεν πατά άνθρωπος! Μα πώς να μην «τσιμπήσω» μετά;;;

Μα τι είναι αυτά που γράφετε;; Επιτέλους ακούστε λίγο την κοινωνία! Βγείτε από τα γραφειάκια σας και κάντε καμιά βόλτα με τα πόδια και όχι με το ακριβό σας αυτοκίνητο, για να δείτε τι επικρατεί έξω!

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα η ΝΟΔΕ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης εργάσθηκε συστηματικά και χωρίς κραυγές προς αυτήν την κατεύθυνση», γράφει ο Βαγγέλης...

Πάω τώρα μια βόλτα μέχρι το Δημαρχείο, έρχεται δημοτικό συμβούλιο το Σάββατο και όλο και κάτι θα ψαρέψω...

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι