Ταξίδι χωρίς επιστροφή… Πόσο προφητικός θα αποδειχτεί! (14/1)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 09:47

Ταξίδι χωρίς επιστροφή… Πόσο προφητικός θα αποδειχτεί! (14/1)

Καλημέρα σε όλους! Νέα εβδομάδα ξεκίνησε και φυσικά είπα να κάνω την εμφάνισή μου, γιατί ξέρετε πολύ καλά ότι εγώ ζω από «τσιμπήματα» και «πετάγματα» εδώ, εκεί και γύρω από το Δημαρχείο.. Τρέχει στις πίτες, λέει, ο Αλέκος! Για φαντάσου είδηση... Φτάσαμε να σχολιάζουμε όχι το έργο ή τα έργα (;;;) του Δημάρχου, αλλά το που πάει πίνει, τρώει και χορεύει... Αυτό ναι, το λες εξέλιξη και θητεία επιτυχημένης συνταγής για το πώς περνά κανείς την ώρα του όταν έχει χάσει τον έλεγχο της «ομάδας» του και περιμένει να λήξει το «παιχνίδι» για να πάει σπίτι του, να κλείσει το κινητό και να ρίξει έναν υπνάκο..

Έτσι λοιπόν ο Αλέκος, μετά τα σχόλια περί απουσίας του από τα πολιτιστικά και όχι μόνο πεπραγμένα του Δήμου - πρέπει να με διαβάζει, δεν εξηγείται αλλιώς – έκανε εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Αθήνα και συμφώνησε μάλιστα με τον Σπαθή όταν μίλησε για «μνηστήρες» των Δήμων που υποτίθεται θα προέκυπταν από τη διάσπαση του Δήμου Κεφαλονιάς.

Προφανώς ο Αλέκος δεν θα γνώριζε ότι μέσα στην παράταξή του υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τέτοιοι κύριοι!

Που να τα γνωρίζει ο άνθρωπος;; Με αυτά νομίζετε κάθεται και ασχολείται;; Έχει κι άλλες υποχρεώσεις να φέρει σε πέρας... Γιατί, όπως συχνά λέει κι αυτός, γνωρίζει το «επιχειρείν»!

Κεκάτο σε ρόλο «μαμά Τερέζα» πρώτη φορά έχω δει! Το λέω για την κοπή της πίτας της τουριστικής επιτροπής.. Επαινούσε και άφηνε τους πάντες να ομιλούν και να κάνουν πολιτική... Λογικό, βρήκαν ακροατήριο και είπαν να πουν δυο λογάκια, έτσι για το καλό και για να δείξουν ότι έχουν ... πράξει! Τώρα, αν το έργο τους κρύβεται κάπου ανάμεσα στην χαρτούρα των γραφείων των κομματικών τους σπιτιών είναι άλλο θέμα...

Τον κατανοώ όμως τον Βαγγέλη, βλέπει τι έρχεται και πάει να σώσει ό, τι μπορεί... Και μη νομίζετε ότι δεν έχει άποψη για όσα συμβαίνουν... «Ταξίδι χωρίς επιστροφή» ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε όταν το ρώτησαν τι θα κερδίσει όποιος βρει το φλουρί.. Πόσο προφητικός θα αποδειχτεί!

Και το άλλο δεν σας το είπα! Ήρθε ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου, ξέρετε ο γραμματέας της ΝΟΔΕ Πατρών, που τον έθαβε η πλειοψηφία των σούπερ δημοσιογράφων που έχουμε στο νησί, που δεν ήταν Κεφαλλονίτης κ.λπ κλπ και ξαφνικά πέσανε όλοι πάνω του να τον υποδεχτούν με αγκάλες και κόκκινα χαλιά και λουλούδια σε χρώμα κίτρινο...

Άλλος τον σύστηνε, άλλος του κράταγε το χέρι, άλλος του κράταγε το στυλό και άλλος τα χαρτιά... Μη στάξει και μη βρέξει τον είχαν όλοι ! Ειδικά όσοι τον έθαβαν περισσότερο πριν έρθει..

Έτσι μου είπαν κι ακόμη χειρότερα μη σας πω, αλλά δεν θέλω να αναφέρω τις ακριβείς εκφράσεις που χρησιμοποίησαν.
Από τις φωτογραφίες πάντως, μου φάνηκε έξυπνος ο νέος... Για να δούμε, πιάνει ψάρια ή έχει τρύπια δίχτυα!

Κάπου πήρε η κεραία μου και τον Παύλο στην Κεφαλονιά. Μοίραζε ευχές και φιλιά, είχε και έναν θερμό εναγκαλισμό με την συνυποψήφιά του τότε... Όχι τίποτε άλλο, για να μη νομίζετε ότι αλλάζει ο άνθρωπος, ακόμη κι αν είναι νέος...

Στον Παύλο πάντως, προτείνω να κάνει ένα ξεδιάλεγμα στις διευθύνσεις των email του και τους παραλήπτες των μηνυμάτων που στέλνει, γιατί έμαθα ότι τώρα τις γιορτές ανέστησε μέχρι και πεθαμένους, αφού τους έστειλε ευχές! Θα μάθει, είναι ακόμη νέος στην πολιτική..

Καλούδης τώρα, γιατί έκανε εμφάνιση Βουλευτή την Παρασκευή στο Θέατρο και ας λέει ότι δεν τον ενδιαφέρει το αξίωμα και ότι θα κατέβει στις αυτοδιοικητικές ξανά ανεξάρτητος. Γιώργο, τον Φόρτε τον ρώτησες;;; Γιατί ξέρεις ότι ο διακαής του πόθος ήταν, είναι και θα είναι το Δημαρχείο... Αν αποφασίσετε πάντως τι θα κάνετε, πείτε μου κι εμένα να ξέρω, γιατί πόσα πια να προλάβω να εντοπίσω με τις κεραίες μου! Όλο και κάτι θα μου ξεφύγει..

Μην παραπονιέστε που δεν θα αναφερθώ σήμερα στον «Πρόεδρο», έχει κι άλλες μέρες η εβδομάδα..

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι