«Τσίμπημα τσε – τσε» και γεια σας! (23/12)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2013 12:45

«Τσίμπημα τσε – τσε» και γεια σας! (23/12)

Καλημέρα και χρόνια πολλά! Χριστούγεννα έρχονται και είναι αλήθεια ότι προσπαθώ τελευταία να κάνω απολογισμό χρονιάς και κάνω «τσιμπήματα» λίγο πιο γλυκά, όσο είναι βέβαια αυτό εύκολο... Θα ξεκινήσω με την ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής Σάμης, η οποία αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του Νίκου Ανουσάκη στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο που έγινε στην περιοχή.

Το τότε συμβούλιο είχε μια μικρή έλλειψη αλατιού και πιπεριού μεν, αλλά είχε Πρόεδρο! Και τι Πρόεδρο...! Με τσίμπημα «τσε – τσε» κατάφερε για άλλη μια φορά να πάρει στις πλάτες του τη Δημοτική Αρχή και να στρέψει το ενδιαφέρον όχι στα προβλήματα της Σάμης, αλλά στον ίδιο..

Κι έτσι, λογικά ήρθε και αυτή η δημοσίευση αυτό τον κόσμο της Σάμης. Θα σταθώ στα εξής:

«Η δημοτική αρχή δεν έχει απαντήσεις στα προβλήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής. Πιθανόν, αν κρίνουμε και από την τοποθέτηση του κ. Καμπίτση, θεωρεί ότι το κόψιμο του καραβιού δεν είναι πρόβλημα ή ότι γενικότερα δεν υπάρχουν προβλήματα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η δημοτική αρχή δε είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με την πολιτική η οποία ευθύνεται για την υποβάθμιση της ζωής στη Σάμη.

Η δημοτική αρχή υποτιμά τους κατοίκους της Σάμης οι οποίοι κατά καιρούς έχουν βρεθεί να διαμαρτύρονται για διάφορα ζητήματα, σε συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου στο Αργοστόλι. Όλοι αυτοί είτε βρίσκονται κοντά στη Λαϊκή Επιτροπή Σάμης είτε όχι, αφήνουν τις δουλείες τους και κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να βρεθούν στο Αργοστόλι, προφανώς όχι για να υπηρετήσουν κάποια ιδιοτέλεια, αλλά γιατί αυτό απαιτεί η αρνητική κατάσταση, την οποία όλοι βιώνουμε.»

Τι να προσθέσω εγώ αλήθεια τώρα;; Όταν μια ολόκληρη περιοχή εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή είναι «λίγη» και «μικρή», όσα τσιμπήματα και να φάει από εμένα, δεν έχουν αξία...

Και έφτασε η μεγάλη ώρα να ασχοληθώ με τη γλαφυρή κα Στεφάτου...

Μια ανακοίνωση – καταγγελία για τον «μαέστρο» ήταν αρκετή για να τινάξει στον αέρα το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής! Είχαν που είχαν την πολλή όρεξη οι δημοτικοί σύμβουλοι του Αλέκου να συνεδριάσουν, ήρθε το «κατεβατό» της Ειρήνης κι έδεσε το γλυκό.. «Τσίμπημα τσε – τσε» και γεια σας!

Μα ποντίκια στο γηροκομείο!! Άλλο πάλι κι αυτό... Τα κουνούπια τα καταλαβαίνω, τα μυγάκια, κατά εποχή, τα δικαιολογώ.... μα ποντίκια;;; Λίγη προσοχή στις εκφράσεις βρε παιδιά! Είστε πολιτικοί άρχοντες του τόπου! Πήρατε ψήφους από τους Κεφαλλονίτες! Παίρνετε μισθό, κάποιοι, από τους Κεφαλλονίτες!

Οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί, πιο λογικοί και πιο συγκροτημένοι!
«Επίσης από τις ευθύνες δεν θα εξαιρέσω ούτε και ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο που ψήφισε να δοθεί στον υπερήλικα Πρόεδρο η Διοίκηση του

Δημοτικού Γηροκομείου χωρίς να λάβει υπόψιν την ηλικία του. Θα έπρεπε να γραφτεί στο Βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες το γεγονός ότι ανατέθηκε αυτό το δύσκολο έργο σε έναν υπερήλικα»

Διάλεξα αυτό το τμήμα από την τολμηρή ανακοίνωση της Στεφάτου για να κάνω τα εξής σχόλια...

Μάλλον η Ειρήνη δεν τα βρήκε με τον Αλέκο, δεν την κόβω να είναι υποψήφια στον συνδυασμό του Αλέκου... κρατά χρόνια αυτή η κολόνια της πολιτικής έχθρας των δυο τους τελικά...
Αλλά....

Ειρήνη μου έχω μια ένσταση.. Πας να πετάξεις «μπηχτή» για το «μαέστρο» και το έργο του στο γηροκομείο και μιλάς για την ηλικία του;;;

Δηλαδή οι πιο μεγάλοι σε ηλικία είναι ανίκανοι;; Και τότε γιατί τοπικά η ΝΔ εκλέγει συνέχεια και συνέχεια του ίδιους;; Αααα, να το προσέξεις αυτό! Δεν ταιριάζει με τα λεγόμενά σου στην ανακοίνωση...

Γι αυτό, άκου τη συμβουλή που έδωσα παραπάνω... οι πολιτικοί άρχοντες οφείλετε να είστε πιο προσεκτικοί, πιο λογικοί και πιο συγκροτημένοι! Αλλιώς.... Σας αξίζουν «τσιμπήματα»! και όχι τίποτε άλλο, είναι και Χριστούγεννα!

Λοιπόν, μετά από τις παραπάνω κακίες, λέω να πάω στον «αγαπησιάρη» της δημοτικής αρχής... Με συγκίνησε ο Βαγγέλης με αυτό το γεμάτο συναίσθημα, «γλείψιμο» και «σάλιο» κείμενο... Μου θύμισε ένα παλιό τραγούδι του Κότσιρα με τον ίδιο τίτλο, «η επαφή...». Και ποιητής - στιχουργός, λοιπόν, ο Κεκάτος! Εύγε!!

Πάω να ψωνίσω αγιοβασιλιάτικο σκουφάκι για το κεντρί μου τώρα!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι