«Η απραξία, της απραξίας, την απραξία, απραξία…» (17/12)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2013 14:11

«Η απραξία, της απραξίας, την απραξία, απραξία…» (17/12)

Καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά! Μεγάλη η χάρη του Αγίου Διονυσίου! Συνήθως ξεκινώ να γράφω ό, τι μου κατέβει και μετά επιλέγω έναν τίτλο και τον κοτσάρω εκεί ψηλά να στέκει περήφανος...Είναι η πρώτη φορά στον ένα χρόνο που «τσιμπολογώ» , που αβίαστα μου βγήκε αυτός ο απλός, εύκολος και επαναλαμβανόμενος τίτλος!

Ξέρετε γιατί;; Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή όλες τις εκδηλώσεις που είχαν σχέση με το νησί μας, είτε εδώ είτε στην Αθήνα και σε καμιά... μα καμιά δεν ήταν ο Δήμαρχος!

Δεν απορώ, εγώ το περιμένω ακόμη πιο συχνό το φαινόμενο αυτό στο εξής!

Έχουμε έναν Δήμαρχο στους τύπους, που πλέον δεν εμφανίζεται στα περισσότερα που συμβαίνουν, ενώ δεν παίρνει και ουσιαστική θέση για όσα συμβαίνουν!
Παράδειγμα: Τουμπεκί για την αποδρομολόγηση του «Επτάνησος»... κανείς, τίποτα, όλα καλά, το νησί θα επιπλέει στο Ιόνιο και θα μας περνά στην Πάτρα μόνο του!

Σχόλιο για το θέμα: Ούτε και οι Σαμικοί δεν ακούστηκαν για αυτό το θέμα! Λες και το γνώριζαν και το είχαν αποδεχτεί...

Να σαν θυμίσω ότι πριν καιρό είχα καταθέσει από εδώ τις ενστάσεις μου για όσα συνέβαιναν στο χώρο της ακτοπλοΐας , για τον κίνδυνο να μείνει η Σάμη εκτός, για την ταλαιπωρία της Ιθάκης και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Που είναι οι μεγάλοι δημοσιογράφοι τώρα να βγουν και να μιλήσουν για τα πλοία μας και τους σωτήρες και το καλό της Κεφαλονιάς; Γιατί κανείς δεν μιλά; Γιατί οι περισσότεροι σιωπούν και ετοιμάζουν τις βαλιτσούλες τους για εκδρομή στον Άγιο Διονύση της Ζακύνθου;


Αλλά και ο Δήμαρχος, που είναι τώρα; Να φωνάξει για την Ιθάκη, να υπερασπιστεί τους πολίτες της Κεφαλονιάς;

Είναι άδικο να μας θέτουν στο περιθώριο με το ζόρι μερικοί επειδή κάθονται σε μια καρέκλα, βάζουν υπογραφές για τη δική μας τη τύχη και σηκώνουν τα τηλέφωνα να κάνουν εξυπηρετήσεις μόνο εκεί που τους βολεύει!

Γιατί αυτό συμβαίνει με την παρούσα Δημοτική Αρχή! Ένας Δήμαρχος σε πλήρη απραξία, ένα νησί σε χειμέρια νάρκη και μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι να το παίξουν υποκινητές των νημάτων, αλλά να μπλέκονται μέσα σε αυτά και πίσω από την πλάτη τους ο κόσμος να γελά...
Με λίγα λόγια, η απραξία, της απραξίας, την απραξία, απραξία!

Φανταστείτε! Κάνουν έκτακτο δημοτικό συμβούλιο σήμερα και το θέμα των συγκοινωνιών δεν είναι πουθενά! Πήγε διακοπές για τα Χριστούγεννα!
Χριστούγεννα... ίσως να είναι τα πιο υποτονικά της τελευταίας εικοσαετίας! Διαφωνεί κανείς; Δεν νομίζω!

Ευτυχώς, με ιδιωτική πρωτοβουλία γίνονται ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και ο κόσμος μαζεύεται στο θέατρο να ξεχάσει τον πόνο του...
Και ένα κουίζ για το τέλος, έτσι για να σας κρατήσω σε αγωνία.

Υπάρχει ένας δημοτικός σύμβουλος, από τα παλιά στελέχη της ΝΔ, με ύψος στο μπόι, αλλά όχι και στο μυαλό, που κάνει χαλάστρα στο Δήμαρχο όπου βρεθεί και όπου σταθεί, χωρίς να κατανοεί ότι όσα λέει φτάνουν στο πενταπλάσιο στον Αλέκο, ο οποίος όμως αδιαφορεί γιατί θεωρεί τον εαυτό του σίγουρο Δήμαρχο το Μάη...

Και μετά έπεσε ένας κομήτης και ξύπνησε όλη η παρέα...
Σας αφήνω να σκεφτείτε!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι