«Με ρυθμούς «σκουληκαντέρας». Όπως σέρνεται αυτή, έτσι σέρνονται και οι σύμβουλοι του Αλέκου…» (30/11)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 18:42

«Με ρυθμούς «σκουληκαντέρας». Όπως σέρνεται αυτή, έτσι σέρνονται και οι σύμβουλοι του Αλέκου…» (30/11)

Καλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά!Μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Χριστιανισμό, του Αγίου Ανδρέα είναι και για αυτό εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά με υγεία! Τελευταία ημέρα του Νοέμβρη, μπαίνει άφθονος ο Δεκέμβρης και μας φέρνει σιγά σιγά όλο και πιο κοντά στα Χριστούγεννα. Είναι ωραίο τελικά να βρίσκεσαι στο πνεύμα των Χριστουγέννων από νωρίς. Γλιτώνεις εντάσεις.

Αν κρίνω μάλιστα και από το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, όπου όλοι πήγαν σπίτι τους νωρίς, τότε μάλλον έχω δίκιο.
Ψηφίστηκαν τα θέματα, ενώ δεν υπήρχαν και ιδιαίτερες εντάσεις.

Ο Μιχαλάτος μόνο έδειξε να έχει διάθεση να ανάψει λίγο τα αίματα και να κάνει κριτική για την τουριστική πολιτική του Δήμου και του Κεκάτου, που πάλι ετοιμάζεται να κάνει ταξιδάκι αναψυχής στο εξωτερικό.

Δε ξέρω, αλλά μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι από τους πιο σφοδρούς πολέμιους των πολλών δήμων είναι σίγουρα ο Κεκάτος. Άλλο να λες ότι είσαι υπεύθυνος τουρισμού όλης της Κεφαλονιάς και άλλο να λες ότι είσαι ο υπάλληλος που ασχολείται με τα πολιτιστικο-τουριστικά ενός από τους δήμους της Κεφαλονιάς. Έχει διαφορά! Πώς να το κάνουμε!

Πάντως ο Θεόφιλος το έχει πάρει πολύ πατριωτικά το θέμα του τουρισμού και ειδικά το θέμα με τη στήριξη της προσπάθειας των low cost, που ο δήμος κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει. Βλέπει μπροστά, για αυτό, ξέρει πως έρχονται ακόμη πιο δύσκολες μέρες και τα κεκτημένα πρέπει να διατηρηθούν. Και η αλήθεια είναι πως με ταξιδάκια σε Ευρώπη και Αμερική οι Low cost δεν μένουν! Θέλουν Χρήμα!

Υπάρχει μια πρόταση που μπορώ να κάνω εγώ στον Κεκάτο για αυτό το θέμα και να την εισηγηθεί προς συζήτηση στο μέγαρο. Για μερικούς μήνες να πάψει να είναι με μια βαλίτσα στο χέρι και τα χρήματα που χρησιμοποιεί ο δήμος για τα ταξίδια του να τα χρησιμοποιήσει για τις low cost, τι λέτε;; Δεν είναι ενδιαφέρουσα πρόταση;;

Για ένα μόνο πράγμα δεν είναι σίγουρο, πως θα καταφέρουν οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι να συνεφέρουν τον Βαγγέλη όταν τον πιάσει σύνδρομο στέρησης.. . Ειδικά αν πέσει στα χέρια των «κόκκινων» συμβούλων, θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Ο Βαγγέλης θα δαγκώνει και οι «κόκκινοι» θα φωνάζουν «η πλουτοκρατία δεν θα περάσει!»

Και οι υπόλοιποι θα γελάνε φυσικά! Τι να κάνουν;; Ο δήμος Κεφαλονιάς, πέρα από την πλάκα, έχει σοβαρότατο πρόβλημα αυτήν την περίοδο. Όλα υπολειτουργούν και όλα γίνονται με ρυθμούς «σκουληκαντέρας». Όπως σέρνεται αυτή, έτσι σέρνονται και οι σύμβουλοι του Αλέκου...

Ο Ανουσάκης, προσπαθεί με μανία να αποφύγει συγκεκριμένο δημοσιογράφο, ώστε να μην έχουμε εκ νέου «διπλωματικό επεισόδιο».

Η Ελπίδα τα έχει βρει σκούρα, γιατί θέλει διακαώς το Λιμενικό Ταμείο, ψάχνει να βρει λύσεις, αλλά πέφτει πάνω στα «ντουβάρια» των προηγούμενων ετών και πλέον αδυνατεί να καλύψει τα «λάθη» της παράταξής της.

Μέσα σε όλα αυτά, ο Φιοραβάντες βγαίνει στα ραδιόφωνα και λέει με τον τρόπο του πως ειδικά για τη Σάμη, ο Δήμαρχος έχει άγνοια επί του θέματος... καλά αυτός δεν σταματά ποτέ την «πάρλα»;; Πως γίνεται να τους έχει μια στο καρφί και μια στο πέταλο και να του κάνουν και υποκλίσεις στο τέλος;; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν τελικά στο νησί μας! Πολύ περίεργα!
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας κομήτης βρήκε να πέσει στα μέρη μας! Και μετά μου λέτε ψυχραιμία! Βρε, σας το λέω και θα το δείτε! Ο κομήτης δεν έπεσε τυχαία στο νησί μας. Έπεσε για να πάρει μαζί του όσους «κομήτες» μαζεύτηκαν στο δημοτικό συμβούλιο του πρώτου «καλλικράτειου» δήμου Κεφαλονιάς! Και δεν είναι ούτε ένας , ούτε δύο, ούτε τρεις!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι