Γιατί η γλύκα της καρέκλας είναι σαν να έχεις μελίσσια στον κήπο σου! (14/11)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013 18:34

Γιατί η γλύκα της καρέκλας είναι σαν να έχεις μελίσσια στον κήπο σου! (14/11)

Καλησπέρα σε όλους Πέρασε άλλο ένα δημοτικό συμβούλιο με θέματα καυτά, τα οποία πέρασαν μετά βασάνων και κραυγών... Το καλό όμως είναι ότι βγήκαν και κάποια χρήσιμο συμπεράσματα από όλα όσα ακούστηκαν, αλλά και από την συμπεριφορά μερικών κυρίων και κυριών.

Ας ξεκινήσουμε από την πρόταση μομφής προς τον Πρόεδρο. Τι θες και την κάνεις βρε άνθρωπε;;; Αφού το αποτέλεσμα είναι γνωστό... Μια Ελπίδα τόλμησε να ψηφίσει «λευκό» και κόντεψε να μπει μπουρλότο στα έδρανα του συμβουλίου. Και ξέρετε, αν αρχίσει η Ελπίδα να φωνάζει, δεν μας σώζουν ούτε οι ωτοασπίδες!

Ένα λάθος όμως έκανε η ισχυρή του Λιμενικού Ταμείου. Τα είπε, ξεθύμανε, τα βρόντηξε κι έφυγε, αλλά μετά ξαναγύρισε γιατί έπρεπε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέκο. ..
Αλλά και ο Πρόεδρος ε;; Πως τον είδατε;;; Σαν να έχασε λίγο το χρώμα του από την «σφαλιάρα» της Ελπίδας. Νίκο να προσέχεις, κυκλοφορούν και «κλοτσιές» εκεί έξω, ειδικά προς την Παλική.. Έχε νου και μάτια ανοιχτά!

Το μεγαλύτερο γέλιο πάντως το είχαν εκείνοι που πριν λίγες μέρες βγήκαν και διαχώρισαν τη θέση τους από την υπόθεση των Ρομά και τις κινήσεις του Προέδρου, αλλά σαν καλά παιδιά ψήφισαν υπέρ του..

Να γιατί μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι όσο στηρίζουν αυτό το συνδυασμό «χάνουν» και πολιτικά και κοινωνικά. Βλέπει ο κόσμος τα καμώματά τους και λέει «μα ούτε ένας να μην υπάρχει να κάνει τη διαφορά!» Ναι φίλε μου, κανένας δεν υπάρχει, γιατί η γλύκα της καρέκλας είναι σαν να έχεις μελίσσια στον κήπο σου... !

Πάω στο κεφάλαιο Ρασσιάς. Μετά από καιρό εμφανίστηκε στη γνωστή θέση να δίνει συμβουλές στο Δήμαρχο και να συνηγορεί υπέρ του, ειδικά στο τεχνικό πρόγραμμα. Λογικό, αφού ο Σολωμός δεν είναι γνώστης του αντικειμένου του, θα είναι οποιοσδήποτε άλλος έχει το «ψώνιο» του στελέχους... Εν τω μεταξύ δεν θυμάμαι, άνοιξε καθόλου το στόμα του ο Σολωμός ή τα είπαν όλα οι δύο κυρίες του Μεγάρου που είχαν επιστρατευτεί για αυτό το σκοπό;

Εδώ που τα λέμε, με τον Καμπίτση να κάθεται κοντά του που να μιλήσει ο άνθρωπος και τι να πει;; Θα μπορούσε να προκαλέσει τον «ερεθισμό» του Βασίλη και μετά θα είχαμε ακατάλληλες στιγμές για ανηλίκους και ηλικιωμένους..

Αμ το άλλο;; Ο Πυλαρινός άνοιξε το στόμα του και για 15 λεπτά ζήταγε εξηγήσεις για μερικά χιλιάρικα.. Ούτε μύγα να τον είχε τσιμπήσει. Έκανε λες και του τα πήραν από το λογαριασμό του. Λες και το πρόβλημα είναι αυτό και όχι ότι δεν θα εκτελεστεί κανένα έργο για άλλη μια χρονιά..
Αραβαντινός και «τσούζει» πάνε μαζί τελικά! Για άλλη μια φορά ο Ληξουριώτης Δημοτικός Σύμβουλος στρίμωξε τον Δήμαρχο, αφού στην Παλική έργο μηδέν εδώ και τρία χρόνια. Κρίμα που αυτή τη φορά δεν είχαμε κανένα σχόλιο από το Δήμαρχο για την επιλογή του Διονύση να στηρίξει Μιχαλάτο και χάσαμε την ευκαιρία να γελάσουμε και λίγο.. χρειάζεται με τόσες πίκρες!

Και ναι, τα μεγάλο θέμα της νύχτας εκείνης ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού. Πέρασε τελικά με τους 22 πιστούς, ενώ το μόνο που ακουγόταν κατά την εισήγηση ήταν τα χασμουρητά τους... Μάλλον αυτό θα έφταιγε που κανένας δεν πήρε τον λόγο να υπερασπιστεί τα περιεχόμενα του προϋπολογισμού και όλοι περίμεναν να τελειώσει η αντιπολίτευση για να συνεχίσουν τον ύπνο τους στο κρεβατάκι τους.

Κι έτσι θα μας σώσουν και πάλι και η Κεφαλονιά θα συνεχίσει να είναι «ελεύθερη». Και μετά ξυπνήσαμε όλοι και βρεθήκαμε στις «λάσπες»... είναι το μόνο που θα αφήσουν πίσω τους φεύγοντας, θα το διαπιστώσετε σε λίγους μήνες.

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι