«Πόνταρες σε λάθος «άλογα», η κούρσα χάθηκε και τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε όλοι από το χώρο του «στάβλου»…» (12/9)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2013 08:07

«Πόνταρες σε λάθος «άλογα», η κούρσα χάθηκε και τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε όλοι από το χώρο του «στάβλου»…» (12/9)

Καλημέρα σε όλους! Οι μέρες που πέρασαν μου έδωσαν έμπνευση, για να σχολιάσω τα τοπικά πολιτικά τερτίπια μερικών και να προσφέρω και καμιά «τσιμπιά», για να ΄ρθουν κάποιοι άλλοι στα ίσια τους.. Βρε παιδιά, τώρα που τα λέμε μεταξύ μας, δεν σας φαίνεται άδειο το νησί χωρίς Σάββα και Βαγιωνίτη αγκαζέ;; Εγώ τους πιθύμησα πάντως. Αφήστε που όπου πήγαιναν έπεφταν όλοι πάνω τους να τους αγκαλιάσουν και να τους φιλήσουν, για το εξαιρετικό έργο που παράγουν στον τόπο! Ξέρετε φυσικά για ποιο μιλάω, «Γεράσιμος μιλήσει, Σάββας εκτελέσει...»

Τι να εκτελέσει; Θα ρωτήσει ένας λογικά σκεπτόμενος πολίτης... Μην κάνεις περιττές ερωτήσεις όταν όλα είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού... Αρκεί να παρατηρήσεις πως κινούνται οι δυο τους και θα καταλάβεις. Απλώς έχω μια ένσταση να κάνω. Τι κοινό μπορεί να έχουν Σάββας και Βαγιωνίτης;; Ακόμη και στο παρελθόν να ανατρέξει κανείς, θα διαπιστώσει τεράστιες διαφορές μεταξύ τους... Συνεπώς, ό, τι συνέβη, συνέβη αργότερα.. Η πολιτική αλλάζει τον άνθρωπο τελικά!

Αχ άμοιρε Κεφαλλονίτη, τι σου έμελλε να πάθεις! Νόμιζες ότι «ελευθερώθηκες» και βρέθηκες δέσμιος των πολιτικών και ψυχολογικών αλαλαγμών του κάθε ενός.

Να τους χαιρόμαστε, τους χαρήκαμε και έφτασε η ώρα – θέλω να πιστεύω – να τους βαρεθούμε και να τους στείλουμε σπίτι τους, ώστε να δούμε και κάτι διαφορετικό!
Εκείνο πάντως που μου χαλάει ακόμη περισσότερο τη διάθεση είναι πως οι περισσότεροι από αυτούς εκλέχτηκαν βάζοντας τρικλοποδιές σε άλλους, αφού πρώτα τους απαξίωσαν και μερικοί δεν συγκέντρωσαν ούτε 200 ψηφάκια! Κι όμως, τέτοιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Αλέκου ορίζουν τις τύχες μας σε τούτο το νησί!

Εξυπακούεται φυσικά πως αυτοί παρακαλούν να μην περάσει το νέο Νομοσχέδιο με τα ενιαία ψηφοδέλτια, γιατί όχι μόνο θα φάνε «μαύρο», αλλά θα χαθούν πολιτικά μια και καλή και θα πάψουν να το παίζουν μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοστελέχη.. Αμην!
Αφήνω όμως για λίγο αυτό το νομοσχέδιο, για να πάω σε κάτι άλλο, που με στενοχώρησε βαθύτατα.. Μιλάω για τον Αλέκο και τις περιοδείες του. Δεν έχω καταλάβει, την περιοχή του

Ελειού την έχει πάρει εργολαβία ή κατάλαβε ότι θα φάει μεγάλο άκυρο στις εκλογές και αποφάσισε να κάνει μια ύστατη προσπάθεια...;; Μα που πας βρε Αλέκο με τέτοιο επιτελείο;; Πάρε τον έναν και χτύπα τον άλλο είναι όλοι τους!

Άσε το άλλο με τη γιορτή της ρομπόλας! Μα καλά, ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να κάτσεις ανάμεσα σε «Κροταλία» και Πυλαρινό;; Ο πρώτος δεν έχει αποφασίσει ακόμη σε ποιο «εσωκομματικό» στρατόπεδο παίζει μπάλα και ο δεύτερος είναι ο γνωστός «παραιτούμαι -ξεπαραιτούμαι» και πάλι από την αρχή...

Άσε που σαν εικόνα δεν ταιριάζατε καθόλου με το όλο κλίμα... Φαινόταν ότι μετράγατε την ώρα να περάσει για να αποχωρήσετε συνοπτικά και να αράξετε για να δείτε λίγο μπάλα..
Έτσι είναι αυτά όμως. Η πολιτική μοναξιά χτυπά την πόρτα πάντα όταν περιτριγυριζόμαστε από «φίλους» ευεργετημένους!

Είναι δύσκολο βέβαια Αλέκο να συνειδητοποιήσεις κάτι τέτοιο, αλλά εγώ στο λέω ξεκάθαρα. Πόνταρες σε λάθος «άλογα», η κούρσα χάθηκε και τώρα ήρθε η ώρα να αποσυρθείτε όλοι από το χώρο του «στάβλου»..

Αν εννοείς τη μεταφορά των τσιμπημάτων, κανονικά πρέπει να σας πιάσει ομαδικά κνησμός!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!
Το Κουνούπι