«Μεροκάματο, κατανοητό, αλλά μην μας βγάλετε και κουτσοδόντηδες! Κάποια πράγματα δεν πάνε κάτω αμάσητα!» (6/9)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2013 12:06

«Μεροκάματο, κατανοητό, αλλά μην μας βγάλετε και κουτσοδόντηδες! Κάποια πράγματα δεν πάνε κάτω αμάσητα!» (6/9)

Καλησπέρα αγαπητά φιλαράκια! Μπορεί μερικοί να αντιδράτε, να δυσανασχετείτε, να τρώγεστε, να με κυνηγάτε, αλλά είμαι ακόμη εδώ – όπως λέει και το τραγούδι – και σκοπεύω να είμαι για καιρό ακόμη. Πριν ξεκινήσω το σημερινό μου «τσίμπημα», να ξεκαθαρίσω, λόγω κάποιων σχολίων που έπιασαν οι κεραίες μου, ότι υπάρχουν μερικά πρόσωπα που μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον λίγο περισσότερο από κάποια άλλα. Μη θεωρήσει κανείς ότι κάνω κληρωτίδα τσιμπήματος... Ο καθείς, αναλόγως με τις πράξεις του κρίνεται κάθε φορά. Λοιπόν, πάμε τώρα στα δικά μας.

Θα ξεκινήσω με τα τελευταία τραπεζώματα του Δημάρχου στον Ελειό, μιας και θέλω να τους προειδοποιήσω για κάτι.. Τόσο καιρό ο Δήμαρχος περιέπαιζε τους κατοίκους, έβαζε μια τον έναν για Αντιδήμαρχο, μία τον άλλο και όλοι μαζί έκαναν το πολιτικό τους παιχνιδάκι αδιαφορώντας ουσιαστικά και κυριολεκτικά για τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής. Τώρα, ξαφνικά, παρουσιάστηκαν οι κύριοι αυτοί, ως σωτήρες, να πουν «γεια σας, εδώ είμαστε! Κι όμως, είμαστε Δημοτική Αρχή!»

Καλά βρε Αλέκο, τι νόμισες;; Ο κόσμος είναι χαζός και τρώει κουτόχορτο;; Δεν καταλαβαίνει;; Εγώ στη θέση σου θα ντρεπόμουν να βγαίνω μπροστάρης και μετά να βγάζω και δελτίο τύπου και να μιλάω και καθολική αποδοχή του κόσμου... Θα έκανα αυτοκριτική και θα καθόμουν σπιτάκι μου...

Μια συμβουλή, προειδοποίηση σου δίνω λοιπόν, όταν πας στην Παλλική, έχε και κανένα μεταλλικό καπέλο στο κεφάλι. Κάτι μου λέει ότι δεν θα ξέρεις από πού θα σου ΄ρθει!
Προσπερνώ το συμβάν με τον οδηγό στον αγαπημένο Δήμου του Δημάρχου, γιατί συνήθως οι μεροκαματιάρηδες φταίνε ελάχιστα.. Οι Προϊστάμενοί τους είναι εκείνοι που πρέπει να λογοδοτούν για τα λάθη τους ή τις παρατυπίες τους. Προσοχή πάντως, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και σε τσακώσαμε!

Όσον αφορά τώρα στα όσα λέγονται για την ανανέωση στο Συνδυασμό του Αλέκου, θα ήθελα να κάνω γνωστά δυο βασικά πραγματάκια.

Αρχικά, η ανανέωση είναι μεγάλη κουβέντα να τη λες και δεν έχει πάντα σχέση με την ηλικία. Μπορεί να είσαι νέος, αλλά να σκέφτεσαι παλαιοκομματικά. Οπότε, άκυρη η ανανέωση!

Επίσης, τι νόημα έχει να μιλάς για ανανέωση, επειδή φέρνεις ένα δυο νέα πρόσωπα στο Συνδυασμό, όταν μου κουβαλάς άλλους πέντε που από τις θέσεις που βρίσκονταν πριν πάρουν σύνταξη και με τις αποφάσεις που ελάμβαναν, έκαναν κακό στον τόπο;;;

Να βάζουμε σωστά σε σειρά τις λέξεις λοιπόν και να μην ξεπουλιώμαστε για έναν καφέ όταν θέλουμε να λέμε ότι ενημερώνουμε τον κοσμάκη, που ανήμπορος να ψάξει βαθύτερα, πιστεύει ό, τι του σερβίρουν μερικοί «ξαπλωπουλαίοι» στο επάγγελμα, όπως το έχω ξαναγράψει.

Και κάτι άλλο, είναι νωρίς για μεγάλες μετεγγραφές, μην βιάζεστε να ακούσετε ονόματα, έχουμε ένα καυτό τρίμηνο μπροστά μας και μόνο οι αφελείς πολιτικοί θα τρέξουν να ανακοινώσουν ονόματα.

Καλύτερα ασχοληθείτε με τις «πατάτες που πέταξε ο Αλέκος για τις επενδύσεις των Ομογενών... «Άνοιγμα», λέει του Δημάρχου στις επενδύσεις των Ομογενών και κάτι τέτοια. Μα ειδικά στην περίπτωση του Δανάλη τότε είχε βουίξει ο τόπος για την απαξιωτική συμπεριφορά του Δημάρχου απέναντι στον άνθρωπο που ήρθε να βάλει τα λεφτάκια του στον τόπο και αντί αυτού εισέπραξε ειρωνεία και αδιαφορία, ειδικά από τον Αλέκο.

Λοιπόν ξέρετε κάτι;; Είστε μερικοί «δημοσιογράφοι» που προσπαθείτε με τα χίλια ζόρια να μας περάσετε την άποψη πως ξαφνικά ο η διαλυμένη «Ισχυρή Κεφαλλονιά» απέκτησε συνοχή και ομόνοια. Ότι ο αγνοών βασικά πράγματα της αυτοδιοίκησης και ο παλιός πια – όσο κι αν δεν θέλετε να το παραδεχτείτε μερικοί - Αλέξανδρος Παρίσης, ξαφνικά έπαθε μετάλλαξη και σε μια νύχτα έκανε ολική ανακαίνιση ιδεών!

Παιδιά ψυχραιμία! Μεροκάματο, κατανοητό, αλλά μην μας βγάλετε και κουτσοδόντηδες! Κάποια πράγματα δεν πάνε κάτω αμάσητα!

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι