«Ε, το γκρεμοτσάκισμα είναι η τελευταία και μοναδική του επιλογή μετά!» (18/7)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 19:34

«Ε, το γκρεμοτσάκισμα είναι η τελευταία και μοναδική του επιλογή μετά!» (18/7)

Καλησπέρα σε όλους! Μιας και διανύουμε μέρες ζέστης και βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουλίου, λέω να ξεκινήσουμε αρκετά θερμά σήμερα, αλλά χωρίς εμπάθειες. Λοιπόν, έχω μια ερώτηση. Στην Αγία Ευφημία γίνεται μήπως φεστιβάλ φεϊγβολάν;; Μέσα σε τρεις μέρες, οι άνθρωποι της καθαριότητας έχουν συγκεντρώσει δύο φορές σκόρπια χαρτιά με σαφείς «μπηχτές» στον Αντιδήμαρχο της περιοχής για διάφορα θέματα.  

Να περιμένουμε κι άλλο;; Να το θεωρήσουμε εμπάθεια και εσωτερικό πόλεμο ή απλώς προσωπικές κόντρες της περιοχής;;; Απορώ γιατί τελευταία ακούγεται ότι μέσα στο Δήμο τα στρατόπεδα είναι τρία και το ένα προσπαθεί να εξοντώσει το άλλο...

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ένα στρατόπεδο βρίσκεται κοντά το Δήμαρχο και είναι ευνοημένο από αυτόν. Ένα στρατόπεδο κρατιέται με το ζόρι για να μην παραιτηθεί και ψηφίζει με κακιά καρδιά μέχρι να βρει την κατάλληλη στιγμή και να βγάλει τα απωθημένα του. Το τελευταίο είναι σε μια ντεμί κατάσταση. Θεωρητικά ψηφίζει τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, αλλά γνωρίζει ότι στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι με το μέρος του Παρίση, αλλά θα κουνήσει το μαντήλι περήφανα και θα ταξιδέψει για άλλες πολιτείες...
Πάντως, τώρα με τις τρεις ημέρες απεργίας και τα τρία στρατόπεδα βρήκαν την ευκαιρία για ανακωχή και για μπανάκια στον Μακρύ και τον Πλατύ, αναλόγως βέβαια το «διπλωματικό βεληνεκές» του καθένα..

Για δημοτικό συμβούλιο φυσικά ούτε σκέψη, αφού όλα τα προβλήματα έχουν μπει στον αυτόματο και δεν τίθεται θέμα συζήτησης. Είναι σαν το εξ αρχής προβληματικό αεροσκάφος. Το βάζει στον αυτόματο επειδή δυσκολεύεται ο πιλότος να το χειριστεί, αλλά εκεί που νομίζει ότι τέλειωσαν τα βάσανά του συνειδητοποιεί ότι ξέμεινε από καύσιμα. Ε, το γκρεμοτσάκισμα είναι η τελευταία και μοναδική του επιλογή μετά!

Εντάξει, σταματώ τα δημοτικά και πάω στα «κόκκινα». Ωραία συγκέντρωση είδα, με κόσμο και ομιλίες... Βέβαια, αν ρωτάγατε έναν μέσα από το Εργατικό Κέντρο δεν νομίζω ότι θα ήξερε να απαντήσει τι λέει ο ομιλητής, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Σημασία έχει ότι μέσα σε τρεις μέρες είχαμε δύο συγκεντρώσεις και δύο πορείες για το ίδιο πράγμα, χωρίς βέβαια τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί έτρεχε στο Συνέδριο να ακούσει τον Αλέξη, αλλά με κανένα αποτέλεσμα.


Και εδώ κολλάει αυτό που λέμε, «πολύ κακό για το τίποτα»! Το ίδιο ισχύει και για τους Κεφαλλονίτες Συνέδρους του ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς δεν εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή, παρόλο που μερικοί τις προηγούμενες ημέρες πίστευαν το αντίθετο, τουλάχιστον για το Θόδωρο που σηκώνει πάντα πρώτος τα λάβαρα του ΣΥΡΙΖΑ στο νησί μας. Έτσι είναι αυτά όμως. Ο Αλέξης «βόλεψε» τους απολύτως δικούς τους και οι υπόλοιποι ας πάρουν «βεβαίωση επιτυχίας» την επόμενη φορά.

Τσιμπηματάκια Φίλοι Μου!

Το Κουνούπι