«Ήμασταν από την αρχή τα κορόιδα…!» (5/3)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 05 Μαρτίου 2013 18:47

«Ήμασταν από την αρχή τα κορόιδα…!» (5/3)

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα! Έχουμε μερικές μέρες να τα πούμε και έχουν γίνει πολλά ενδιάμεσα. Βέβαια δεν περίμενα να δω τέτοιες τραγικές καταστάσεις, αλλά αυτός είναι ο νόμος του Μέρφυ... Όταν κάτι ξεκινά στραβά, τότε όλα θα πάνε στραβά.. Και νομίζω στην περίπτωσή μας ταιριάζει τέλεια. Το λέω γιατί όταν χθες ξεκίνησα να γράφω το παρόν, ήμουν στη φάση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον νέο Αντιπρόεδρο και τις επιστολές μεταξύ Θεόφιλου και Ρουχωτά....

Σχολίαζα λοιπόν τα της εκλογής του κ. Αποστολάτου, τις προσπάθειες των Ανουσάκη και Σάββα να μαζέψουν τα αμάζευτα, το «κλειδί του σολ» που ξεκλείδωσε μερικές απορίες που είχα σχετικά με το ποια τελικά είναι η αντιπολίτευση σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο, ποια είναι η νέα δυνατή και καταρτισμένη τρόικα του Δήμου, τι απάντησε ο Ρουχωτάς σε όσα έγραψε ο Θεόφιλος και πόσο σχετικά ήταν με το θέμα, γιατί έχασε την ψυχραιμία του ο Βασίλης, ενώ δεν θα έπρεπε και τελικά τι συμβαίνει σε αυτό το «Μέγαρο» και όλα παρουσιάζονται ιδανικά, αλλά αποδεικνύονται το λιγότερο επικίνδυνα...

Αλλά, εκεί που αμέριμνο φτερούγιζα παρατηρώντας τα παραπάνω, σκάει η βόμβα για τα ΤΕΙ και με μιας κάνω delete... Πως είπατε, δεν άκουσα, ορίστε;;; Αθέτησε το λόγο του ο Υπουργός και καταργείται το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων;;

Ε, ναι.. αυτή ακριβώς είναι η αλήθεια... Η αλήθεια που πονά φυσικά όσους πονούν τον ρημαδοτόπο ετούτο.. Γιατί είναι και μερικοί που επενδύσουν στην καταστροφή του για να αναδεικνύονται οι ίδιοι ή για να ικανοποιούν τους πιο αρρωστημένους εγωισμούς τους.. Κρίμα πάντως, μερικά πρόσωπα αποδείχτηκαν πολύ λιγότερα από όσο ήδη ξέραμε ότι είναι..

Δεν θα επιμείνω σε αυτό το ύφος, δεν έχει ουσία άλλωστε. Θα πάω λίγο παρακάτω και θα σχολιάσω μερικές από τις δηλώσεις όσων πρόλαβαν να μιλήσουν και να τοποθετηθούν για το θέμα μέχρι στιγμής. Ας αρχίσω από εκείνον που μου άρεσε λιγότερο λοιπόν.. Ο κ. Μαραβέγιας! Ενημερώθηκε το βράδυ χθες και δεν έκανε το παραμικρό... Στη θέση του θα έβγαζα επιτόπου την επιστολή στον αέρα και θα εξηγούσα στον κόσμο τι συμβαίνει, δεν θα κρυβόμουν για άλλη μια φορά.. Κατανοώ τη θέση του, αλλά κάποιες στιγμές και η πολλή ευγένεια βλάπτει. Μιλήστε κύριε Μαραβέγια και πείτε μας όλη την αλήθεια! Δεν υπάρχει λόγος να τους καλύπτουμε άλλο!

Ο Αντιπεριφερειάρχης βγήκε και μίλησε και ουσιαστικά δεν είπε τίποτα. Ο Υπουργός, λέει, θα πάρει την απάντηση που του πρέπει... Δεν μου λέει κάτι αυτό εμένα πάντως, η Περιφέρεια φαίνεται εντελώς αδρανής αυτή τη στιγμή και ο κ. Κουρής, όσο και να προσπαθεί, δεν γίνεται να καλύπτει άλλο τον Σπύρου. Περιφέρεια είναι η Κέρκυρα και όχι όλα τα υπόλοιπα νησιά προφανώς για μερικούς κυρίους..

Ο Δήμαρχος πλήρωσε τη νύφη κανονικά. Όλοι τον βρίζουν τώρα... Έτρεχε, φώναζε, έρανε και τελικά «κόκορος»! Αχ βρε Δήμαρχε... που όλα τα λύνεις και όλα τα διορθώνεις... Τώρα να γελάσω, να τσιμπήσω, να φτερουγίσω... δεν ξέρω, ειλικρινά!

Ο Φόρτες έκανε τον τρελό, είναι κλασική περίπτωση τέτοιας συμπεριφοράς εξάλλου... Τα είχε πει, τα είχε κάνει, τα ήξερε κ. λπ. κ. λπ.... Και;;; Τι άλλαξε Μάκη μου;;; Τίποτα! Πάντως, σε ένα θα συμφωνήσω μαζί σου... Δεν αξίζει να βγαίνουν και να λένε ότι εξαπατήθηκαν... Ακόμη και έτσι να είναι, λέμε τώρα, το αποτέλεσμα μετρά. Ένας λαός εξαπατήθηκε, αυτοί μεταξύ τους θα τα βρουν, πολιτικοί είναι.. Οι Επτανήσιοι όμως θα υποστούν τις συνέπειες, ο περήφανος αυτός λαός θα μείνει με τις κτιριακές εγκαταστάσεις και όλα τα υπόλοιπα στο χέρι, οι Επτανήσιοι έγιναν το κοροϊδάκι του Αρβανιτόπουλου ή όποιου τέλος πάντων κάνει κουμάντο!

Κάτι παρόμοιο είπε και ο Αρσένης όταν σχολίασε την ηθική διάσταση του πράγματος. Σήμερα όλοι μας πρέπει να νιώσουμε το λιγότερο προσβεβλημένοι.. Ειδικά οι Κεφαλλονίτες! Γιατί κυρίως εμείς σηκώσαμε το «λάβαρο» της αντίστασης στο σχέδιο «Αθηνά». Εμείς κατεβήκαμε στους δρόμους, εμείς φωνάξαμε, εμείς νεκρώσαμε το νησί, εμείς μπήκαμε μπροστάρηδες!

Αλλά, όπως είπα και πριν, το αποτέλεσμα μετρά πάντα σε ένα παιχνίδι. Δυστυχώς, και αυτό το παιχνίδι το χάσαμε... Δεν έχω το μυαλό να σκέφτομαι και πολύ, αλλά αυτό μπορώ να το καταλάβω. Δεν πήραμε χαμπάρι, νομίζαμε ότι θα περάσει το δικό μας και τελικά ήρθε η πικρή αλήθεια και συνειδητοποιήσαμε τη θέση μας. Ήμασταν από την αρχή τα κορόιδα...

Θα ήθελα να κλείσω με ένα υστερόγραφο σε μερικούς γαλάζιους Κεφαλλονίτες που καλοπερνούν στην Αθήνα... Έχει ο καιρός γυρίσματα, τα τραπεζώματα χαράς στην πολιτική μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν τραπεζώματα με «κόλλυβα μνημόσυνου...»

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!

Το Κουνούπι