«Πρώτη φορά είναι που πρώτα πεινάμε και μετά μαγειρεύουμε;» (16/2)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013 10:02

«Πρώτη φορά είναι που πρώτα πεινάμε και μετά μαγειρεύουμε;» (16/2)

Φίλοι μου καλημέρα! Αυτές τις μέρες που βρέχει πολύ, η ψυχολογία μου έχει ανέβει, μιας και η υγρασία με ευνοεί γενικά. Με κάνει να σκέφτομαι καλύτερα και να τσιμπάω περισσότερο. Λοιπόν, κοιτάξτε που έπεσε το μάτι μου πάλι. Στο Δήμο Κεφαλονιάς...! Τι πρωτότυπο, θα πει κάποιος.. Κι όμως, πρωτότυπο είναι, γιατί ήρθε το έκτακτο παράγγελμα για τις απολύσεις δέκα υπαλλήλων και όλοι πέσανε από το συννεφάκι τους, στραβοτσακίστηκαν στο ίσιωμα και τρέχουν τώρα να οργανώσουν πάλι συλλαλητήρια.

Βγήκε και ο Σάββας να μιλήσει σε κάποιο ραδιόφωνο το πρωί και άρχισε τα γνωστά δικηγορίστικα.. και δεν του το είχα βρε παιδί μου! Τελικά όποιος κάνει παρέα με τον «Πρόεδρο» υιοθετεί τις ίδιες λαϊκίστικες εκφράσεις. Θα αγωνιστούν, που λέτε, για να περισώσουν την κατάσταση και τους υπαλλήλους τους, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος της τρόικας. Ωραία, κι αν δε γίνει τίποτα Σάββα μου; Τι θα πείτε μετά;; Κλείνουμε την Κεφαλονιά;; Αποκοβόμαστε από τα πάντα;; ή το κορυφαίο «όσο είναι Δήμαρχος ο Παρίσης....» ;; Εκεί σας θέλω! Έχετε σκεφτεί ότι μπορεί αυτοί οι δέκα να είναι απλώς οι πρώτοι ανάμεσα στους υπόλοιπους που θα φύγουν στο μέλλον;; Ή μήπως νομίζετε ότι με το χτύπημα της γροθιάς στο τραπέζι και τις λαϊκίστικες ατάκες τρομάζει η τρόικα;;

Ας είναι! Οπωσδήποτε δεν θα κρίνω εγώ τη νέα τάξη πραγμάτων στο Δήμο, έτσι όπως έχει προκύψει μετά τον ανασχηματισμό του Γενάρη, απλώς εκφράζω μια κουνουπίστικη άποψή μου, «προσέχετε τι λέτε, εκτίθεστε ανεπανόρθωτα και παράλληλα μας δουλεύετε ψιλό γαζί»!

Πάμε τώρα μια βόλτα μέχρι τα ΤΕΙ. Έχει βουίξει ο τόπος για το τι θα γίνει με τις σχολές, που θα πάνε, ποιοι θα πάνε και γιατί. Καλά, ο παραιτηθείς Μαραβέγιας άφαντος, οι φωνές του Δημάρχου στον Υπουργό κόπασαν, ο Κουρής κοιτάζει να κάνει καμιά διάλεξη μπας και αποδείξει ότι υπάρχει Περιφέρεια και από παντού σιγήν ιχθύος γενικά.. Όχι τίποτε άλλο, θα επιβεβαιωθούν οι Φόρτες και «Τεό» και θα με πιάσει τρέλα μετά.. Δεν θα το αντέξω, το δηλώνω!

Εν τω μεταξύ, διάβαζα το δελτίο Τύπου του Δήμου για τις συναντήσεις του Παρίση στην Αθήνα. Μα βρε Αλέκο, με τόσα ραντεβού για την Παιδεία που είχες, έπρεπε να έχουμε βγάλει πολύχρωμες σημαίες στα μπαλκόνια και να πανηγυρίζουμε.. Αντί αυτού, χάνουμε ένα τμήμα, συγχωνεύονται δύο σε ένα, μένουμε με δύο και χάνουμε και την έδρα! Το πήρατε χαμπάρι ή πέρα βρέχει;; Αλλά τι ρωτάω... πρώτη φορά είναι που η κεντρική διοίκηση σας λέει άλλα και κάνει άλλα;; Πρώτη φορά είναι που πρώτα πεινάμε και μετά μαγειρεύουμε;; Αμ δεν είναι!

Πάμε μια βόλτα μέχρι το Ληξούρι τώρα. Προσυνεδριακή Δημοτική Ολομέλεια έχει την Κυριακή με κεντρική ομιλήτρια την όμορφη Νάντια Γιαννακοπούλου. Όχι για να μη νομίζουν κάποιοι ότι το ΠΑΣΟΚ πέθανε τοπικά.. Καλά, δεν λέω ότι ξαφνικά ζωντάνεψε και σαρώνει, αλλά η Νάντια είναι αξιόλογη και επισκέπτεται μια περιοχή που πλήττεται ανεπανόρθωτα από τον Καλλικράτη. Ερώτηση, λέτε να είναι παρόντα όλα τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ;; Περιέργεια έχω, είναι αλήθεια...

Λοιπόν, αυτά για σήμερα. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους και να θυμάστε ότι στην Κεφαλονιά πρώτα πεινάμε και μετά μαγειρεύουμε... Για αυτό, μην επαναπαύεστε και μην ασχολείστε με «μπουρδολογίες...».

Τσιμπηματάκια Φίλοι μου!

Το Κουνούπι