Οινοποιείο Σαρρής, εκεί που το κρασί αποκτά μοναδική γεύση! (εικόνες)


Οινοποιείο Σαρρής, εκεί που το κρασί αποκτά μοναδική γεύση! (εικόνες)

Γνωρίστε το Οινοποιείο Σαρρής στην Άβυθο, Κεφαλονιάς

Το οινοποιείο Σαρρής βρίσκεται στην Άβυθο, 300 μέτρα από την παραλία, φτιάχτηκε το 2018 και είναι επισκέψιμο μετά από επικοινωνία για όλους τους λάτρεις του καλού κρασιού και όχι μόνο!

Διαθέτει 25 στρέμματα ιδιόκτητα αμπέλια, κυρίως με την ποικιλία ρομπόλα!

Κύρια ετικέτα του η Ρομπόλα Σαρρής!

Καθώς επίσης και άλλες ετικέτες, όπως: 

  • V (λευκό κρασί από την ποικιλία Βοστιλίδι)
  • Megali Petra (λευκό, ροζέ, κόκκινο)

Για την Ρομπόλα Σαρρής έχουν γράψει:

Η βραβευμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα botilia.gr που άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα το εξής:

‘’Η Ρομπόλα 2017 του Πάνου Σαρρή είναι η single vineyard, ελάχιστης παραγωγής crash course εισαγωγή στη νέα πραγματικότητα όσο είναι ακόμη νωρίς.

Ο Πάνος Σαρρής ήταν πάντα στην άλλη πλευρά. Sommelier με σημαντική εμπειρία και στη συνέχεια ιδιοκτήτης εστιατορίου. Όταν πριν από 6 χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή ενός και μόνο κρασιού δεν θα άφηνε τίποτα στην τύχη. Ένα μόνο αμπελοτόπι στην grand cru περιοχή Φαγιάς, στις πλαγιές του Αίνου, σε υψόμετρο 800 μέτρων, πετρώδες και άνυδρο, με στρεμματική απόδοση μικρότερη από 300 κιλά/ στρέμμα, έδωσε στη Ρομπόλα όλα τα συστατικά που χρειάζεται. Από εκεί και πέρα, αυτή έκανε τα δικά της. Η Ρομπόλα 2017 του Πάνου Σαρρή είναι ένα κρασί με το αποτύπωμα της γης, της ποικιλίας και του παραγωγού της. Όλα στο ίδιο μπουκάλι.

Κυρίες και κύριοι αυτή η Ρομπόλα είναι με μία λέξη εκπληκτική!”

Καθώς επίσης και η γνωστή ιστοσελίδα lifo.gr

“Ρομπόλα από τρεις ιδιόκτητους αμπελώνες συνολικής έκτασης 22 στρεμμάτων στις νότιες πλαγιές του Αίνου. Εδάφη πετρώδη και ασβεστολιθικά με μεγάλη κλίση απολαμβάνουν τη θαλασσινή αύρα, δημιουργώντας ιδανικό μικρόκλιμά για την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας. Συμπυκνωμένα αρώματα λευκόσαρκων φρούτων, λουλουδιών και βοτάνων. Πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες ορυκτότητας.”

 

Οινοποιείο Σαρρής

Άβυθος, Κεφαλονιά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932457090 

44444444444