Διεθνείς διακρίσεις για το Οινοποιείο «ΦΟΙΒΟΣ»


Διεθνείς διακρίσεις για το Οινοποιείο «ΦΟΙΒΟΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διεθνείς επιτυχίες της Κεφαλονιάς

Διθυράμβους απέσπασε η Κεφαλονιά και το κεφαλλονίτικο Οινοποιείο Φοίβος που πήρε μέρος με εξαιρετική επιτυχία στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση κρασιού, την PROWEIN, που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στην πόλη  Ντύσελντορφ από τις 23 έως 25 Μαρτίου 2014. Πρόκειται για μία τεράστια σε έκταση και σπουδαιότητα έκθεση Οίνων από όλο τον κόσμο με μεγάλη επισκεψιμότητα αποκλειστικά από εισαγωγείς και από επαγγελματίες του είδους.

Τα κρασιά Φοιβος από την Κατωγή (Βουνί) στο Ληξούρι - σε πείσμα των δυσκολιών που επέφεραν οι σεισμοί στο οινοποιείο και την περιοχή της Παλικής- συμμετείχαν ιδιαίτερα δυναμικά αντιπροσωπεύοντας την Κεφαλονιά επάξια με τις τοπικές μας ποικιλίες  και δυναμικά με τα πολύγλωσσα (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά) αξιόλογα στελέχη τους: τον οινοποιό Θόδ. Φοίβο Ορκόπουλο, τον υπεύθυνο πωλήσεων Νίκο Κουμεντάκη, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και φοιτήτρια οινολογίας Ναταλία Δημητριάδη και τον επί πτυχίω φοιτητή Διοικ. Επιχειρήσεων στην Τουλούζη  Κων/ντίνο-Cyril Meidinger.

Τα κρασιά του Φοίβου όχι μόνο διακρίθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα premium κρασιά του κόσμου στους διαγωνισμούς που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την έκθεση, TASTED LE JOURNAL και TASTING ZONE, αλλά απέσπασαν και εξαιρετικές κριτικές -που τα κατέταξαν στα καλλίτερα κρασιά της Ελλάδας- από τους επαγγελματίες και διεθνείς γευσιγνώστες που επισκέφτηκαν το περίπτερο του Φοίβου.

Τα λιαστά γλυκά κρασιά ΣΤΑΛΑΚΤΙΤΗΣ και ΜΕΘΥΣΗ κυριολεκτικά ξετρέλαναν ειδικούς και επισκέπτες που τα δοκίμασαν κατατάσσοντάς τα στα καλύτερα δέκα (ΤΟΠ 10) κρασιά, ενώ τα ξηρά μονοποικιλιακά κρασιά ΒΑΡΚΑΡΟΛΑ (Ρομπόλα), ΜΟΣΧΑΤΟ, ΡΟΔΙΤΗΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (λευκό κρασί από ερυθρή μαυροδάφνη), ΜΟΣΧΑΤΕΛΛΑ, ΒΟΣΤΙΛΙΔΙ, ΤΣΑΟΥΣΙ, πήραν εξαιρετικές βαθμολογίες, αλλά και κριτικές για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα τους και την αυθεντικότητά τους.

Άριστες ήταν οι κριτικές και το αγοραστικό ενδιαφέρον εισαγωγέων για τα ξηρά κόκκινα ΜΕΘΥΣΦΟΡΟ και ΜΥΗΣΗ, αλλά και για τα ημίξηρα λευκό ΑΣΦΟΔΕΛΟ και ροζέ ΑΝΤΙΔΟΤΟ.

Γενικά τα κρασιά του Φοίβου έκαναν γνωστές, τις άγνωστες σχετικά στο ευρωπαϊκό, αμερικάνικο και ασιατικό κοινό,  ντόπιες ποικιλίες της Κεφαλονιάς, και τις ανέδειξαν, χαρίζοντας μέσα από το κρασί γεύση και άρωμα Ελλάδας και προβάλλοντας το νησί μας στην υφήλιο.  Ήταν τόσο καλές οι εντυπώσεις ώστε πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί της Γερμανίας ζήτησαν και έλαβαν συνεντεύξεις από τον οινοποιό Θ. Ορκόπουλο. Πολλοί εισαγωγείς από την Ιαπωνία, Κίνα, Αμερική, Καναδά, Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σκανδιναβία, έδειξαν ζωηρά το ενδιαφέρον τους και ζήτησαν συμβόλαια αποκλειστικής συνεργασίας.  

Foivos2