Το Twitter αποκτά κι αυτό τα δικά του stories

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 20:30

Το Twitter αποκτά κι αυτό τα δικά του stories

Ήρθε η ώρα να υποδεχθούμε τα «fleets»

Μετά τα εφήμερα stories στο Instagram και στο Facebook, τώρα και το Twitter ξεκινά να πειραματίζεται με αναρτήσεις που εξαφανίζονται ύστερα από λίγες ώρες. Και το όνομα αυτών, "fleets".   

Τα προσωρινά αυτά μηνύματα προορίζονται και για μια πιο ιδιωτική επικοινωνία. Για να δει κανείς το fleet κάποιου χρήστη θα πρέπει να κλικάρει πάνω στο άβαταρ μιας επαφής. Θυμίζουν πολύ τα stories του Snapchat που μετά από 24 ώρες αυτοδιαγράφονται και υπάρχει δυνατότητα για περιορισμένη λίστα ορατότητας.   

Για την ώρα τα fleets δοκιμάζονται μόνο στη Βραζιλία, μέσω της εφαρμογής του Twitter για Android και iOS αλλά θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες χώρες, σύμφωνα με τον υπεύθυνο Kayvon Beykpour. «Χρήστες συχνά μας λένε ότι δεν νιώθουν άνετα να αναρτήσουν ένα Tweet επειδή τα ποστ φαίνονται από όλους και ο καθένας μπορεί να απαντήσει. Μας λένε ότι νιώθουν πως είναι μόνιμα και τα συνδέουν με την "επίδοση" σε Like και Retweet».   

«Τα Fleets είναι ένας τρόπος για να μοιραστεί κανείς φευγαλέες σκέψεις. Σε αντίθεση με τα Tweet, τα Fleets εξαφανίζονται μετά από 24 ώρες και δεν επιδέχονται ούτε retweet ή like, ούτε δημόσιες αποκρίσεις - οι άνθρωποι μπορούν μόνο να αντιδράσουν με προσωπικά μηνύματα στα Fleets».   

«Ξέρω τι σκέφτεστε: "Αυτό μοιάζει με stories". Ναι υπάρχουν πολλές ομοιότητες με αυτή την φόρμα και θα είναι οικεία στους χρήστες», παραδέχεται ο Beykpour στο blog του Twitter, προσθέτοντας πως υπάρχουν μερικές συνειδητές διαφορές για να κάνουν την εμπειρία πιο συγκεντρωτική τόσο στις αναρτήσεις όσο και στην ανάγνωση των fleets άλλων. Είναι μία ουσιώδης αλλαγή για το Twitter και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μάθουμε μέσα από την δοκιμή της, που ξεκινά σήμερα στην Βραζιλία». 

e-radio.gr




00 inkefalonia general ad 300X250