Samsung Galaxy S10: Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο super premium smartphone της επόμενης γενιάς

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 23:29

Samsung Galaxy S10: Μετρώντας αντίστροφα για το πρώτο super premium smartphone της επόμενης γενιάς

 Σε λίγες ώρες, η 5G εκδοχή της συσκευής που καθόρισε την κουλτούρα του mobile θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Την Τετάρτη 20/02 στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ο πλανήτης θα υποδεχτεί το νέο Samsung Galaxy S10, το πρώτο smartphone της Νέας Εποχής. Η διατύπωση που χρησιμοποιεί η Samsung δεν είναι υπερβολική, αφού το S10 ενσωματώνει και χρησιμοποιεί ιδανικά την τεχνολογία που αναμένεται να διαμορφώσει την επικοινωνία, την ψυχαγωγία, τη διάδραση αλλά και την συνολικά την καθημερινή ζωή την επόμενη δεκαετία.

To timing της παρουσίασης του Samsung Galaxy S10 δεν είναι καθόλου τυχαίο. Σε συμβολικό επίπεδο, συμπληρώνονται 10 χρόνια απο την πρώτη παρουσίαση της σειράς που όρισε τον πήχη στην τεχνολογία, την αισθητική και τη λειτουργικότητα των premium smartphones. Σε ένα Samsung Galaxy S είδαμε για πρώτη φορά Super Amoled οθόνες, edge και infinite displays, dual pixels και δεκάδες ακόμα καινοτομίες που στην πορεία διαμόρφωσαν τα στάνταρ της βιομηχανίας.

Σε λειτουργικό επίπεδο, το Samsung Galaxy S10 θα είναι όντως το πρώτο κινητό της επόμενης γενιάς – έρχεται φορτωμένο με τεχνολογίες και δυνατότητες που θα παρασύρουν όχι μόνο το οικοσύστημα της Samsung αλλά και ολόκληρο το τεχνολογικό σύμπαν στην επόμενη μέρα.

Κατ' αρχάς, θα είναι 5G. Ο μόνος εύληπτος τρόπος να εξηγηθεί τι εστί 5G είναι η σύγκριση με τις προηγούμενες ταχύτητες απόκρισης, εκπομπής και λήψης. Το ηρωικό 3G είχε ποσοστό καθυστέρησης απόκρισης 100 milliseconds, το επικό 4G έφτασε στα 50 milliseconds και τώρα, το 5G κατεβαίνει στο 1 millisecond. Η διαφορά είνα χαοτική και οι δυνατότητες που ανοίγονται σε τομείς όπως το gaming, το streaming και γενικώς η ψυχαγωγία, είναι ασύλληπτες.

Εννοείται ότι το νέο Galaxy S10 θα είναι πιο 'φιλομαθές' απ' όλα τα προηγούμενα smartphones. Οι δυνατότητες εξατομίκευσης της συσκευής αναμένονται πρακτικά απεριόριστες, είτε μέσω της διάδρασης είτε, απολούστερα, επειδή η συσκευή θα προσαρμόζεται στις συνήθειες του κατόχου της. Και, βέβαια, η ναυαρχίδα της Samsung θα δώσει τον τόνο τόσο στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality), όσο και της τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence) και του Internet of Things.

Κοινώς, την Τετάρτη 20/02 στις 21:00, σταματάμε να φανταζόμαστε τι μπορεί να κάνει ένα κινητό και μαθαίνουμε τι θα μπορεί να κάνει από εδώ και πέρα. Συντονίσου στο live του Unpacked Event και #dowhatyoucant.

 oneman.gr

 

 




00 inkefalonia general ad 300X250