Πώς να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σας σε άριστη κατάσταση!

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 13:24

Πώς να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σας σε άριστη κατάσταση!

Χρησιμοποιείτε συχνά τον εκτυπωτή είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο σας, παράγοντας ποικίλα έγγραφα και φωτογραφίες, για ψυχαγωγικούς ή επαγγελματικούς λόγους.

Πώς θα καταφέρετε να τον διατηρήσετε σε καλή κατάσταση και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του;

Δείτε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε λανθασμένους χειρισμούς που βλάπτουν τους εκτυπωτες.

Φροντίστε για την καθαριότητα του εκτυπωτή

Αν επιδιώκετε να διατηρήσετε τον εκτυπωτή σας λειτουργικό σαν καινούριο, είναι σημαντικό να τον καθαρίζετε προσεκτικά αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του χρόνου. Χρειάζεστε μόνο ένα μαλακό πανί για τις εξωτερικές του επιφάνειες, το οποίο θα βρέξετε ελαφρά με νερό. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε οικιακά καθαριστικά ή οινόπνευμα καθώς είναι πιθανό να προκληθούν φθορές στη συσκευή. Όσον αφορά στο εσωτερικό μέρος του εκτυπωτή, συστήνεται να το καθαρίσετε αποτελεσματικά από σκόνη και χνούδι με σπρέι πεπιεσμένου αέρα.

Βεβαιωθείτε ότι προμηθεύεστε το σωστό χαρτί

Μεριμνήστε ώστε το είδος του χαρτιού που διαλέγετε στις ρυθμίσεις της κάθε εκτύπωσης να είναι το ίδιο με αυτό που έχετε αγοράσει για τον εκτυπωτή σας. Αναλόγως με το πάχος του χαρτιού, το μέγεθός του κοκ, το σύστημα προσαρμόζεται στις ρυθμίσεις που διαλέγετε κάθε φορά και πραγματοποιεί με διαφορετικό τρόπο τις εκτυπώσεις. Οι ειδικοί σε θέματα εκτυπωτών επισημαίνουν πως θα πρέπει να αποφεύγετε να αγοράζετε ανώνυμο ή εξαιρετικά φθηνό χαρτί εκτύπωσης διότι συχνά είναι χαμηλής ποιότητας και προκαλεί εμπλοκές στον εκτυπωτή. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο χρήσης του εκτυπωτή για να δείτε τα είδη χαρτιού που συστήνονται από τον κατασκευαστή για να χρησιμοποιείτε.

Προλάβετε το φράξιμο των ακροφυσίων

Τα επίπεδα υγρασίας του περιβάλλοντος σε ορισμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα χαμηλά, γεγονός που επηρεάζει και τη λειτουργία του εκτυπωτή σας. Αν παρατηρείτε συχνά να φράζουν τα ακροφύσια του εκτυπωτή με μελάνι, καλό θα ήταν να προμηθευτείτε έναν υγραντήρα για το δωμάτιο στο οποίο είναι τοποθετημένος. Προσέξτε μόνο όταν ο υγραντήρας είναι ενεργοποιημένος, να απομακρύνετε το χαρτί εκτύπωσης από το δωμάτιο. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να απορροφήσει υγρασία και να καταστραφεί!

Προμηθευτείτε τα κατάλληλα μελάνια

Προκειμένου να είστε σίγουροι και ότι οι εκτυπώσεις σας θα είναι ποιοτικές και ότι η συσκευή σας θα συνεχίσει να λειτουργεί σωστά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να προμηθεύεστε τα μελάνια που προτείνει ο κατασκευαστής του εκτυπωτή σας. Αν το κόστος των αυθεντικών μελανιών σάς φαίνεται υψηλό ή ξεπερνάει τον προϋπολογισμό σας, μπορείτε να καταφύγετε στην εναλλακτική λύση των συμβατών μελανιών. Μια άλλη πρόταση είναι να επαναγεμίσετε τις κασέτες, αλλά αποκλειστικά από επαγγελματίες που εμπιστεύεστε για την ποιότητα των προϊόντων τους.  




00 inkefalonia general ad 300X250