H Apple καλείται να δηλώσει δημόσια πως η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012 17:49

 H Apple καλείται να δηλώσει δημόσια πως η Samsung δεν αντέγραψε το iPad

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου στο Λονδίνο στις 9 Ιουλίου, η Samsung δικαιώθηκε ενάντια στη προσφυγή που είχε καταθέσει η Apple, κατηγορώντας τον Νότιο-Κορεάτικο κολοσσό της τεχνολογίας, πως το Galaxy tablet της παραβίαζε καταχωρημένα σχέδια της Apple για το iPad. Πλέον τώρα αυτή η δικαστική νίκη της Samsung παίρνει διαστάσεις θριάμβου, αφού με ανακοίνωση του δικαστή Colin Birss η Αpple θα πρέπει να αναρτήσει στην επίσημη Αγγλική ιστοσελίδα της αλλά και στον έντυπο τύπο της Αγγλίας, καταχώρηση στην οποία θα δηλώνει πως η Samsung δεν αντέγραψε ποτέ το σχέδιο του iPad στο αντίστοιχο μοντέλο της, το Galaxy Tab. Σύμφωνα με τον δικαστή η δήλωση θα πρέπει να είναι αναρτημένη στη κεντρική σελίδα του site της Apple για έξι μήνες και να υπάρξουν αντίστοιχες δημοσιεύσεις στους Financial Times, στη Daily Mail, στο περιοδικό Guardian Mobile και στο T3, έτσι ώστε να διορθωθούν στο κοινό oι όποιες αρνητικές εντυπώσεις είχαν δημιουργηθεί και έπληξαν την Samsung.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση Όνομα: 2011-09-22-teaser3.jpg Εμφανίσεις: 35 Μέγεθος: 14,0 KBΣύμφωνα με τον δικηγόρο της Apple, Richard Hacon, η απόφαση αυτή ουσιαστικά θέλει την Apple να διαφημίζει για έξι μήνες την Samsung, αφού "Καμία εταιρία δεν θα ήθελε να αναφέρεται σε ανταγωνιστή της στην κεντρική της ιστοσελίδα." όπως ο ίδιος δήλωσε.

Βέβαια αυτή η απόφαση του δικαστή έρχεται πιθανώς να διορθώσει τα ίδια του τα λεγόμενά, αφού μετά την απόφαση υπέρ της Samsung στις 9 Ιουλίου, ο κ. Βirss είχε δηλώσει πως δεν τίθεται ζήτημα αντιγραφής του σχεδίου του iPad από το Galaxy tab και πως το αγοραστικό κοινό θα ήταν απίθανο να μπερδέψει τις δυο συσκευές, μιας και το Galaxy Tab δεν είναι τόσο cool όσο το iPad. Σύμφωνα με τον Colin Fowler, νομικό σύμβουλο επί θεμάτων πνευματικών δικαιωμάτων, αυτή η δήλωση του δικαστή ακύρωνε ουσιαστικά ότι κέρδος είχε αποκομίσει η Samsung από την ίδια την δικαστική απόφαση, ενώ την ίδια άποψη εξέφρασε και η δικηγόρος της Samsung, Κathryn Pickar, δηλώντας στο δικαστήριο πως αυτή η φράση προκάλεσε μεγάλο εμπορικό πλήγμα για κολοσσό από την Νότια Κορέα.

Ο δικαστής παρόλα αυτά απέρριψε την αίτηση της Samsung να απαγορευθεί στην Apple να συνεχίζει να υποστηρίζει πως σχεδιαστικά της δικαιώματα έχουν παραβιαστεί, λέγοντας πως η Apple έχει το δικαίωμα να υποστηρίζει την άποψή της.

Μετά την απόφαση, η Samsung δήλωσε πως εάν η Apple συνεχίσει αυτή την επιθετική της πολιτική υποβάλλοντας αγωγές για τόσο γενικά θέματα σχεδιασμού, τότε ουσιαστικά πλήττεται η καινοτομία και θα περιορισθούν οι επιλογές των καταναλωτών. Άλλωστε η Apple βρίσκεται σε δικαστικές διαμάχες τόσο με την Samsung σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο, όσο και με την Google όσο και την ΗΤC, στη προσπάθειά της να κυριαρχήσει με κάθε τρόπο στην αγορά των smartphones & tablets. H Apple αναμένεται να ασκήσει έφεση.

adslgr




00 inkefalonia general ad 300X250