Το εκπληκτικό έργο του Verdi «RIGOLETTO» έρχεται στην Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Φεβρουαρίου 2013 19:18

Το εκπληκτικό έργο του Verdi «RIGOLETTO» έρχεται στην Κεφαλονιά

ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Verdi «Rigoletto» ΣΤΙΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  «The Met: Live in HD».                

Ο ανερχόμενος Ιταλός μαέστρος Michele Mariotti διευθύνει την πρεμιέρα του «Rigoletto», σε μια διαφορετική σκηνοθετική οπτική από τον βραβευμένο με «Tony» σκηνοθέτη Michael Mayer, στο ντεμπούτο του στη ΜΕΤ. Η προσέγγιση του Mayer μεταφέρει την ιστορία από την Ιταλία του 16ου αιώνα στο Λας Βέγκας του 1960. Πρωταγωνιστούν ο Željko Lučić στον ομώνυμο ρόλο, η Diana Damrau στον ρόλο της κόρης του, Τζίλντα, ο Piotr Beczala στον ρόλο του Δούκα της Μάντουας, ο Štefan Kocán στον ρόλο του φονιά, Σπαραφουτσίλε και η Oksana Volkova στο ντεμπούτο της στη ΜΕΤ, στον ρόλο της γοητευτικής Μανταλένα, της αδελφής του Σπαραφουτσίλε. «Προσπάθησα να φανταστώ έναν πιο σύγχρονο κόσμο, όπου να διαδραματίζεται η παρακμή του παλατιού του Δούκα, εκεί όπου οι πάντες κυνηγούν την εξουσία, το χρήμα και την ομορφιά», δηλώνει ο Mayer, και συνεχίζει: «Το Λας Βέγκας του ’60 ήταν ένας παρόμοιος κόσμος, όπου μια φάρσα μπορούσε να μετατραπεί σε τραγωδία –αυτή είναι η επιτομή των γεγονότων που συμβαίνουν στον Rigoletto».

Το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» συνεχίζεται δυναμικά, προσφέροντας στους φίλους της όπερας ένα ξεχωριστό πολιτιστικό θέαμα, με την υπογραφή των πιο καταξιωμένων καλλιτεχνών της παγκόσμιας λυρικής σκηνής.