Αδελφότητα Πειραιά: Εκδρομή στον Αίνο & τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 06 Σεπτεμβρίου 2019 09:46

Αδελφότητα Πειραιά: Εκδρομή στον Αίνο & τον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας (εικόνες)

Εκδρομή της Αδελφότητας Πειραιά και του Γαλλοελληνικού Συλλόγου Ιονίων Νήσων

Μια διαφορετική Αυγουστιάτικη Τρίτη γευτήκαμε κοντά στη φύση και τους αμπελώνες του νησιού μας μέλη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά και του Γαλλοελληνικού Συλλόγου Ιονίων Νήσων.

Ξεκινώντας απ´ το Αργοστόλι, κατευθυνθήκαμε προς τον Αίνο, όπου με τη βοήθεια των υπευθύνων του φορέα διαχείρισης  Εθνικού Δρυμού Αίνου, απολαύσαμε έναν υπέροχο περίπατο με τον ίσκιο των δένδρων να μας προστατεύει από τον ήλιο και τα χρώματα και τα αρώματα του δάσους να μας χαρίζονται απλόχερα.Σ’ ένα πρώτο ξέφωτο της διαδρομής μας, με θέα προς τη Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού μας, η κ. Σοφία Μοσχόπουλου μας ενημέρωσε για τη μοναδική βιοποικιλότητα του Δρυμού και την αξία προστασίας του περιβάλλοντός του, την κεφαλληνιακή ελάτη και βιολέτα, τις πεταλούδες, τα άλογα του Αίνου που διαβούν ελεύθερα σε ημιάγρια κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή του μοναστηριού της Ζωοδόχου Πηγής, στη Νοτιοανατολική πλευρά του όρους.Στη συνέχεια, κάποιοι πιο τολμηροί συνέχισαν την περιήγηση στο δάσος, ενώ οι υπόλοιποι απήλαυσαν τη θέα προς το Αργοστόλι, τη Σάμη, την Ιθάκη και τη Λευκάδα από το μπαλκόνι του Περιβαλλοντικού Κέντρου του Αίνου.Ολοκληρώνοντας την πεζοπορία μας, αποχαιρετίσαμε τον Αίνο, με τη μοναδική στον κόσμο Κεφαλληνιακή Ελάτη, το σκουροπράσινο στο φύλλωμα δέντρο που του έδωσε  την Ενετική επωνυμία “Monte Nero”, και κατηφορίσαμε προς το Οροπέδιο των Ομαλών με τις αμέτρητες ρίζες ελαιόδεντρων και τους αμπελώνες της Ζώνης Ρομπόλας που καταλαμβάνουν 1800 στρέμματα, σε υψόμετρο που ξεκινάει από τα 300μ. και σκαρφαλώνει μέχρι τα 800μ.Στον Συνεταιρισμό Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλονιάς μας καλωσόρισε ο διευθυντής κ. Κώστας Μπαζίγος ο οποίος μας ξενάγησε στο οινοποιείο και μας μίλησε για τις ιδιαιτερότητες των αμπελώνων της «Ορεαλίου Γης», όπου, μέσα από τη σπάνια συνύπαρξη Όρους και Θάλασσας, γεννιέται η Ρομπόλα...Ακολούθησε γευσιγνωσία των εξαίρετων κρασιών της συλλογής του Συνεταιρισμού· δοκιμάσαμε τα San Gerasimo, Robola Κεφαλληνίας, Nouvelle Époque (Βοστιλίδι), Γλυκόρωγο, Linos, Brillante κ.ά. στο νέο χώρο της «Ορεαλίου Γης» με θέα τους αμπελώνες και τον Άγιο Γεράσιμο.

Η εκδρομή μας έκλεισε ευχάριστα στην ταβέρνα «Ο Μάκης» στα Ομαλά.Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Σοφία Μοσχοπούλου για την ξενάγηση και τους υπεύθυνους του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου, τον διευθυντή κ. Κώστα Μπαζίγο για την ξενάγηση & τους υπεύθυνους του Συνεταιρισμού Παραγωγών Ρομπόλας Κεφαλληνίας  για τη γευσιγνωσία και την καλή πάντοτε συνεργασία που έχουμε, την πρόεδρο του Γαλλοελληνικού Συλλόγου Ιονίων Νήσων Εμμανουέλλα Σιναγκρά για τη συνεργασία και τη μετάφραση των ξεναγήσεων στα γαλλικά.Από το Δ.Σ. της Αδελφότητας συμμετείχαν η πρόεδρος Μαριολένη Νεοφύτου, η αντιπρόεδρος Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και ο ταμίας Ορέστης Καππάτος, ενώ στην εκδρομή μας ήταν και η υπεύθυνη του τμήματος γυναικών Χριστίνα Βασιλάτου.Ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή σας!!

Και εις άλλα με Υγεία! «Αύγουστε, καλέ μου μήνα, να’ σουν δυο φορές το χρόνο...»

Για το Δ.Σ.
Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά

IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380IMG 9380

 




00 inkefalonia general ad 300X250