Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου και η Πανσέληνος στον Κήπο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 11:55

Απόψε τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Ευαγγελάτου και η Πανσέληνος στον Κήπο

Στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη στο Αργοστόλι

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ TA ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ ΚΑΙ Η "ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΗΠΟ" 2019. 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ.

Το Σάββατο 17 Αυγούστου, ώρα 9 μ. μ., θα εγκαινιαστεί στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, Μεσολωρά 7 στο Αργοστόλι η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Ευαγγελάτου με τίτλο "Τα Τριαντάφυλλα/ Les Roses". 

Την έκθεση θα προλογίσει η Στέλλα Οδ. Λιάτου, Ιστορικός- Αρχαιολόγος, Μουσειολόγος.

Θα ακολουθήσει στις 10.15 μ.μ. στον "Κήπο του Χαρίλαου" η εκδήλωση Λόγου και Τέχνης "Πανσέληνος στον Κήπο",

την οποία θα παρουσιάσει η Χριστίνα Τσιμάρα, εκπαιδευτικός..

Φέτος η εκδήλωση είναι αφιερωμένη σε δύο κορυφαίους ποιητές του 20ου αιώνα, τον Κωστή Παλαμά και τον Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, που γεννήθηκαν τον 19ο αιώνα και σφράγισαν, ο καθένας με τις ιδέες του, την ιδιοφυή και πολυσχιδή τους προσωπικότητα αλλά και το μνημειώδες πνευματικό έργο τους το πρώτο μισό του 20ου αιώνα και η επίδραση τους διαρκεί μέχρι σήμερα ανεξίτηλη και πολυσήμαντη. 

Ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωστής Παλαμάς, που εορτάζονται φέτος τα 150 χρόνια από τη γέννηση του, με αφορμή την πρεμιέρα στης "Ορέστειας" του Αισχύλου έγραψε το ποίημα "Το Χαίρε της τραγωδίας" (1903) για την ιστορική έναρξη του Εθνικού Θεάτρου. 

"Το χαίρε της Τραγωδίας" του Κωστή Παλαμά θα απαγγείλει ο Κώστας Ευαγγελάτος, που το προσέγγισε με τη λογοτεχνική του ιδιότητα. 

Ο διάσημος διεθνής ποιητής Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι, ο μεγάλος ιδεολόγος ποιητής της Οκτωβριανής Επανάστασης έγραψε το εκτενές "επικό" ποίημα "ΛΕΝΙΝ" (1924), επιτυγχάνοντας τη σύζευξη πολιτικής και υψηλής τέχνης με μοναδική εσωτερική δύναμη και διαχρονική εμβέλεια.

Χαρακτηριστικό μέρος από το βαθυστόχαστο ποίημα του Βλαντιμίρ Μαγιακόφσκι για τον Βλαντιμίρ 'Ιλιτς Λένιν  θα ερμηνεύσει ο Ηλίας Καρόγλας, μέλος του θεατρικού Εργαστηρίου Σύγχρονης Τέχνης Κεφαλονιάς.

Η είσοδος για τους φιλότεχνους ελεύθερη

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ

Ι. ΜΕΣΟΛΩΡΑ 7 ΚΑΙ ΒΥΡΩΝΟΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΗΠΟΥ, ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΟΥ 8

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ